Αμπελοοινικά #1

0
251

Περιεχόμενα:

  • Το έδαφος και η προετοιμασία του
  • Θρέψη – Λίπανση του αμπέλιου
  • Βαθμός μπωμέ γλεύκους και Αλκοόλη του κρασιού
  • Αλκοόλη και οδήγηση
  • Η Φυλλοξήρα της Αμπέλου
  • Θειώδης ανυδρίτης, ο αναντικατάστατος
  • Διοξείδιο του Άνθρακος, το πορτραίτο ενός κινδύνου
  • Διορθωτικές επεμβάσεις στο γλεύκος και στο κρασί, δουλεύοντας με τα οξέα
  • Η παραμονή των κρασιών με τις λάσπες τους, τα κάνει πιο λιπαρά και σύνθετα
  • Οι ελαττωματικές οσμές του κρασιού
  • Η οσμή υδροθείου στα κρασιά, και η αντιμετώπισή της
  • Η υγιεινή του βαρελιού, Πως να αποφύγετε τους κινδύνους που οφείλονται στο ξύλο
  • Η συντήρηση των βαρελιών, οι ειδικοι προτείνουν
  • Η διάσπαση των σακχάρων από τα γαλακτικά βακτήρια
  • Η σπουδαιότητα της διατροφικής συνήθειας και του βαθμού νόσησης επί των καρδιαγγειακών και άλλων πιθανών θεραπευτικών επιδράσεων του κρασιού
  • Μια επιστημονική θεώρηση για τον θετικό ρόλο του κρασιού στην υγεία
  • Η μετρημένη κατανάλωση προλαμβάνει την ασθένεια του Αλζχάιμερ

Θέλετε να διαβάζετε δωρεάν online το περιοδικό
αλλά και να ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας;

✉ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ!

E-mail:
Παράλληλα, βοηθήστε μας να βελτιώσουμε την ποιότητα της επικοινωνίας μας μαζί σας διευκρινίζοντάς μας στο ακόλουθο πεδίο ↓ τη σχέση σας με το κρασί και τα ποτά (οινοποιός, αποσταγματοποιός, οινολόγος, γεωπόνος, αμπελουργός, horeca, οινόφιλος κ.λπ.)

* ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ.