Περιεχόμενα:
- Το έδαφος και η προετοιμασία του
- Θρέψη – Λίπανση του αμπέλιου
- Βαθμός μπωμέ γλεύκους και Αλκοόλη του κρασιού
- Αλκοόλη και οδήγηση
- Η Φυλλοξήρα της Αμπέλου
- Θειώδης ανυδρίτης, ο αναντικατάστατος
- Διοξείδιο του Άνθρακος, το πορτραίτο ενός κινδύνου
- Διορθωτικές επεμβάσεις στο γλεύκος και στο κρασί, δουλεύοντας με τα οξέα
- Η παραμονή των κρασιών με τις λάσπες τους, τα κάνει πιο λιπαρά και σύνθετα
- Οι ελαττωματικές οσμές του κρασιού
- Η οσμή υδροθείου στα κρασιά, και η αντιμετώπισή της
- Η υγιεινή του βαρελιού, Πως να αποφύγετε τους κινδύνους που οφείλονται στο ξύλο
- Η συντήρηση των βαρελιών, οι ειδικοι προτείνουν
- Η διάσπαση των σακχάρων από τα γαλακτικά βακτήρια
- Η σπουδαιότητα της διατροφικής συνήθειας και του βαθμού νόσησης επί των καρδιαγγειακών και άλλων πιθανών θεραπευτικών επιδράσεων του κρασιού
- Μια επιστημονική θεώρηση για τον θετικό ρόλο του κρασιού στην υγεία
- Η μετρημένη κατανάλωση προλαμβάνει την ασθένεια του Αλζχάιμερ