H Μαρίνα Μπουτάρη ανέλαβε την Εμπορική Διεύθυνση της Οινοποιίας Μπουτάρη

Η επέτειος των 140 χρόνων από την ημερομηνία ίδρυσης της οινοποιίας Μπουτάρη σηματοδοτείται από την ακόμα μεγαλύτερη ενασχόληση της πέμπτης γενεάς της οικογένειας Μπουτάρη στη διοίκηση της εταιρίας. Η Μαρίνα Μπουτάρη, η πρωτότοκη κόρη του Κωνσταντίνου Μπουτάρη, ανέλαβε τη θέση της «Εμπορικής Διευθύντριας», αποκτώντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην εμπορική ανάπτυξη της ιστορικής οινοποιίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Μαρίνα Μπουτάρη έχει πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσία στην επικοινωνία και στο marketing του κρασιού και της γαστρονομίας. Τα τελευταία χρόνια προώθησε την ποιοτική ελληνική γαστρονομία και τον οινοτουρισμό μέσω της εξειδικευμένης εταιρίας της Trip2taste. Σε συνεργασία με την αδελφή της Λένια Μπουτάρη, που έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Marketing, και υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου Οινολόγου και Γενικού Διευθυντή της εταιρίας Δρ. Ιωάννη Βογιατζή θα χαράξουν την νέα επικοινωνιακή και εμπορική στρατηγική της οινοποιίας.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η επόμενη γενιά ανέλαβε πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εμπορική Ανάπτυξη της οινοποιίας μας. Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην Μαρίνα και στην Λένια και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα οι γνώσεις τους, η εμπειρία τους και οι ικανότητες τους θα μας βοηθήσουν να πιάσουμε τους φιλόδοξους στόχους μας με οδηγό πάντα το όραμά μας για τη «Νέα Εποχή Μπουτάρη», σχολίασε σχετικά ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Φωτογραφία: Tζούλια Κλίμη

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Οινοποιία Μπουτάρη
Η οινοποιία Μπουτάρη αποτελεί μία ιστορική ελληνική οινοποιία με 140 χρόνια ιστορίας η οποία ιδρύθηκε στην Νάουσα Ημαθίας το 1879. Σήμερα δραστηριοποιείται με 6 οινοποιεία στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας (Νάουσα, Σαντορίνη, Μαντινεία, Αττική, Κρήτη και Γουμένισσα) και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού εντός και εκτός συνόρων. Την πορεία της οινοποιίας μέσα στα χρόνια έχουν σφραγίσει πάνω από 550 διακρίσεις που έχουν λάβει τα κρασιά της σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Από όλες τις βραβεύσεις ξεχωρίζει η εταιρική της βράβευση ως Οινοποιείο της Χρονιάς 2018 από το διακεκριμένο αμερικάνικο κλαδικό περιοδικό Wine & Spirits, μία διάκριση που της απονέμεται για 18η χρονιά και την κατατάσσει ανάμεσα στα 6 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: www.boutari.gr

Μαρίνα Μπουτάρη
Η Μαρίνα Μπουτάρη σπούδασε Management στο Brown University της Αμερικής και απέκτησε Μ.Β.Α. με εξειδίκευση σε Marketing από το Imperial College Business School του Λονδίνου. Από το 1995 έως το 2013, εργάστηκε στον Όμιλο Μπουτάρη όπου είχε την ευκαιρία να οργανώσει και να αναπτύξει τα τμήματα: Ανθρώπινου Δυναμικού, Εταιρικής Επικοινωνίας, Business Development και Marketing. Το 2013, αποφάσισε να αφιερώσει τις γνώσεις και την δημιουργικότητα της στη μεγάλη της αγάπη, τη γαστρονομία. Έτσι, δημιούργησε την Trip2taste, μία εταιρία marketing & εμπειριών για την προβολή και ανάδειξη της ποιοτικής ελληνικής γαστρονομίας και του Οινοτουρισμού. Η Trip2taste βραβεύτηκε με αργυρό μετάλλιο για την συνεισφορά της στον Γαστρονομικό Τουρισμό στα Tourism Awards 2015. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

https://www.linkedin.com/in/marinaboutari/