ΔΔΟΘ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για «Associate Judges» (Εκπαιδευόμενοι/ες Κριτές)

Ο «THESSALONIKI WINE & SPIRITS TROPHY» προσκαλεί νέους και νέες, ηλικίας έως 35 ετών, να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή γευσιγνωστών του φετινού Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, από τις 13 έως 15 Φεβρουαρίου 2024.

Πρόκειται για πρόταση ευκαιρίας σε νεαρούς/ές, κυρίως, επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού (εστίαση, sommelier, καβίστες, εργαζόμενους σε οινοποιεία κτλ), να αποκτήσουν εμπειρία στο κομμάτι της γευστικής αξιολόγησης οίνων και αποσταγμάτων. Αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέες και νέους οινοποιούς να εξασκηθούν και να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρία στη γευσιγνωσία οίνων.

Οι Associate Judges συμμετέχουν ισάξια στα τραπέζια των κριτών κατά την διαδικασία του Διαγωνισμού, χωρίς όμως οι βαθμολογίες τους να συνυπολογίζονται στα αποτελέσματα. Ο Διαγωνισμός καλύπτει όλα τα γεύματα των τριών ημερών της διεξαγωγής του (μαζί με το δείπνο καλωσορίσματος τη Δευτέρα 12/2/24), αλλά όχι την διαμονή και τη μετακίνηση.

Η/Ο κορυφαία/ος «Associate Judge», αυτή/ος δηλαδή που θα έχει την πιο μικρή μέση απόκλιση στις τελικές βαθμολογίες του τραπεζιού που θα συμμετέχει και εφόσον η βαθμολογία αυτή είναι αποδεκτή, θα κληθεί το 2025, στην επόμενη διοργάνωση, ως επίσημη/ος κριτής.

Ο θεσμός των «Associate Judges» υλοποιείται από το 2018 με εξαιρετική επιτυχία και αποτελέσματα, προσδοκώντας στη δημιουργία μελλοντικών κριτών κρασιού που δεδομένα θα ωφελήσουν τον Ελληνικό οίνο σε πολλά επίπεδα.

Οι αιτούμενοι θα πρέπει:

– να έχουν ηλικία έως 35 ετών,
– να έχουν το κρασί ως κύρια επαγγελματική ασχολία, αλλά σε όλα του τα επίπεδα, από αμπελουργία, οινοποίηση, εμπόριο μέχρι και service σε επιτόπια ή/και λιανική κατανάλωση,
– να έχουν σπουδές (πτυχίο) σε σχετικό αντικείμενο και
– να γνωρίζουν πολύ καλά Αγγλικά.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν μέχρι τις 24/12/23 στο email info@tiwc.gr το βιογραφικό τους, μαζί με ένα σύντομο κείμενο (έως 100 λέξεις) που να περιγράφει τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να συμμετάσχουν ως «Associate Judges».

Η επιλογή των πέντε (5) «Associate Judges» θα γίνει από την Ο.Ε. του Διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.tiwc.gr στις 7/1/24.