Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διεθνή Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης

Το διαγωνιστικό τμήμα των 19ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και 5ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε φέτος στις 21 Φεβρουαρίου 2019, ύστερα από τις τριήμερες εργασίες γευστικών δοκιμών και αξιολόγησης 25 έμπειρων γευσιγνωστών-κριτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Οίνοι Αποστάγματα Στατιστικά

 

Ο Διαγωνισμός συμπληρώνοντας πλέον τα 20 χρόνια λειτουργίας του (1999-2019) ετοιμάζεται για την παρουσία του στην Αθήνα, μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου 2019!

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΔΟΑΘ για το Σάββατο 2 Μαρτίου διοργανώνει την τελετή απονομής των μεταλλίων με επίσημο δείπνο, στις οινοποιίες-αποσταγματοποιίες όπου οι οίνοι και τα αποστάγματα που τους εκπροσώπησαν στη διοργάνωση απέσπασαν την απαιτούμενη για βράβευση βαθμολογία.

Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, στην αίθουσα Parthenon, στις 20:00 με την παρουσία οινοπαραγωγών, οινολόγων και συνεργατών τους από την Ελλάδα και την Κύπρο και την τελετή θα συντονίσει ο πρόεδρος του Διαγωνισμού, κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.

Επιπλέον, αναμένεται η εκπροσώπηση των φορέων του οινοποιητικού κλάδου, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους, των χορηγών και χορηγών επικοινωνίας του Διαγωνισμού.Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, όλος ο κλάδος των οινοποιών Ελλάδος τιμά μία προσωπικότητα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που έχει συμβάλει στην προώθηση του Ελληνικού Οίνου.

Για τη φετινή βράβευση, ο κλάδος σε μία ειδική τελετή, αποδίδει τις μέγιστες ευχαριστίες του, με το κατά σειρά 6ο Greek Wine Industry Award στον κ. Γιώργο Παπαπαναγιώτου, Προϊστάμενο Τμήματος Προγραμμάτων Οίνου της Enterprise Greece (πρώην Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών / ΟΠΕ).

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2019» συμμετέχει φέτος με δικό του περίπτερο στην έκθεση «Οινόραμα 2019»!

Στη διάρκεια της λειτουργίας της έκθεσης, 2-4 Μαρτίου, στο περίπτερο του Διαγωνισμού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να δοκιμάσει τους βραβευθέντες οίνους και τα αποστάγματα με χρυσό μετάλλιο από τη φετινή διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν για γευστική δοκιμή οι «καλύτεροι ανά κατηγορία» και οι «χρυσοί» οίνοι, το «καλύτερο» και τα «χρυσά» αποστάγματα, καθώς και οι οίνοι των ειδικών διακρίσεων. Επιπρόσθετα, στο περίπτερο θα γίνει «διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας» με τους βραβευμένους οίνους του Διαγωνισμού καθώς και θεματικές γευστικές δοκιμές ανά κατηγορία οίνων και αποστάγματος.

Το περίπτερο του Διαγωνισμού θα το βρείτε στην έκθεση «Οινόραμα» στην αίθουσα 1, με αριθμό ΜΠΛΕ 88.