Ο κομβικός ρόλος του αζώτου στην αρωματική έκφραση των κρασιών

Στο συγκεκριμένο βίντεο, αναλύεται ο ρόλος του αφομοιώσιμου αζώτου (YAN) στην αρωματική σύνθεση των κυριότερων κατηγοριών αρωματικών ενώσεων κατά την αλκοολική ζύμωση και ερευνάται πιο είναι το βέλτιστο της τιμής του YAN, για την καλύτερη δυνατή αρωματική σύνθεση των οίνων.

Ο Marco Li Calzi PhD είναι πρώην καθηγητής Οινολογίας και Επιστήμης των αισθήσεων στο Πανεπιστήμιο του Missouri (Κολομβία, ΗΠΑ) και στην Ecole d’Ingénieurs de PURPAN (Τουλούζη, Γαλλία). Είναι επίσης εκπαιδευτής, σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία Enolfactive.