Έρχεται η ρομποτική καινοτομία στη γεωργία

Η Treasury Wine Estates (TWE) ανακοίνωσε πρόσφατα τη διπλή συνεργασία της με τις εταιρείες The Yield Technology Solutions και Yamaha Motor Co. που έχει σαν στόχο να βελτιστοποιήσει την πρόβλεψη απόδοσης στα οινοποιήσιμα σταφύλια και να βελτιώσει το αυτόνομο ράντισμα των καλλιεργειών με τη χρήση ρομπότ. Η δοκιμή θα αρχίσει στους αμπελώνες της TWE στην Αυστραλία αργότερα μέσα στη χρονιά και στη δυτική ακτή στις Η.Π.Α στην αρχή του 2022,.ενώ θα συνδυάσει τη ρομποτική πλατφόρμα της Yamaha με το μικροκλίμα, το λογισμικό,.τα αναλυτικά δεδομένα και την Al πλατφόρμα της Yield.

Η Yamaha είναι μια ηγετική δύναμη στο χώρο της ρομποτικής για τις έντονα αρδευόμενες καλλιέργειες.και ήδη παρέχει εμπορικές υπηρεσίες στις Η.Π.Α. Η δοκιμή στοχεύει στη βελτίωση της ακρίβειας πρόβλεψης της συγκομιδής με τη συλλογή δεδομένων στα στάδια ανάπτυξης μέσω της οπτικής συλλογής δεδομένων. Επίσης, στοχεύει να τεστάρει και να αναπτύξει την αναδυόμενη αυτόνομη ρομποτική τεχνολογία καθώς και να βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα του ραντίσματος,.με το συνδυασμό καιρικών δεδομένων και κατευθυντήριων γραμμών ραντίσματος, μεγιστοποιώντας έτσι την αποτελεσματικότητά του.

Ο Jim Aota, CEO και διευθύνων σύμβουλος στη Yamaha Motor Ventures και Laboratory Silicon Valley δηλώνει ενθουσιασμένος για αυτήν τη συνεργασία:.«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε με μία εταιρία παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο των αναλυτικών δεδομένων όπως είναι η Yield. Βλέπουμε αυτή τη συμβίωση ανάμεσα στα αναλυτικά δεδομένα και τη ρομποτική ως το μέλλον για έντονα αρδευόμενες καλλιέργειες. Είναι ωφέλιμη για τους ενδιαφερόμενους πελάτες και καλύτερη για το περιβάλλον», συμπληρώνει.

Ο Ros Harvey, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας The Yield δηλώνει ότι «Γνωρίζουμε από πελάτες στην Αυστραλία ότι μπορούμε να διπλασιάσουμε τα αποτελεσματικά ραντιστικά περιθώρια για τα ρομπότ.χρησιμοποιώντας τις πατενταρισμένες μας προβλέψεις μικροκλίματος και σταδίων ανάπτυξης. Αυτό βελτιώνει την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του ρομποτικού ραντίσματος, ενώ παράλληλα είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, τα ρομπότ μπορούν παθητικά να συλλέξουν οπτικά δεδομένα,.με τα οποία μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τους αλγόριθμούς μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τη λειτουργία τους. Είναι μια win-win σχέση για όλες τις πλευρές», ολοκληρώνει. «Παρατηρούμε μια αυξανόμενη ζήτηση για τη ρομποτική παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα στις έντονα αρδευόμενες καλλιέργειες. Αυτή η τάση πιστεύουμε ότι θα αυξηθεί».

Ο Greg Pearce, γενικός διευθυντής και υπεύθυνος των αμπελώνων της Treasury Wine Estates δήλωσε, «Σαν υπεύθυνος για μερικά από τα πιο εμβληματικά brands στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως και με μεγάλο αγροτικό αποτύπωμα,.η TWE δεσμεύεται να ακολουθήσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη βιωσιμότητα,.τη διαχείριση των ρίσκων και την εκμετάλλευση νέων αναδυόμενων ευκαιριών. Επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους όσους έρχονται σε επαφή με την εταιρία και τα προϊόντα της.και αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες ώστε να προσαρμοστούμε στις κλιματικές τάσεις που επηρεάζουν την TWE».

«Η TWE είναι περήφανη για τη σταθερή συνεργασία της με την Yield πάνω στη βελτίωση της πρόγνωσης του καιρού και του κλίματος,.την απόδοση των καλλιεργειών, του χρόνου συγκομιδής και τη βαθμολόγηση των καρπών, όλοι τους κρίσιμοι παράγοντες για την ποιότητα του οίνου. Αυτή η τελευταία ηγετική βιομηχανική σύμπραξη φέρνει μαζί την εξειδίκευσή μας στην αμπελουργία και την οινοποίηση.με την παγκόσμιας κλάσης ρομποτική και τεχνολογία αυτοματισμών ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε καλύτερα τις βέλτιστες χρονικές στιγμές συγκομιδής.και να αρδεύσουμε αποτελεσματικά τους αμπελώνες μας», καταλήγει.

Κατά τη διάρκεια του 18μηνου project σε επίπεδο Έρευνας και Ανάπτυξης, η Yield και η Yamaha θα διαπραγματευτούν εμπορικές συμφωνίες ώστε να φέρουν μία προσαρμοσμένη λύση για έντονα αρδευόμενες καλλιέργειες στις διεθνείς αγορές στις αρχές του 2023. // ΠΗΓΗ: Winetitles Media

✒️ Παναγιώτης Μπακόλας, ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

[ssba-buttons]

Διαβάστε επίσης: