E-νολογία #13

Περιεχόμενα:

  • Γιαπωνέζικο κρασί στα καταστήματα Marks & Spenser
  • Τα παλιά αμπέλια οδηγούν ή όχι σε καλύτερα κρασιά;
  • Ακραίο ψύχος κατέστρεψε αμπελώνες στο Οντάριο
  • Γενετική χαρτογράφηση των πρωτεϊνών των βακτηρίων της μηλογαλακτικής
  • Η ΠΟΠ Brunello di Montalcino θα χωριστεί σε υποζώνες;
  • Οι παραγωγοί Sherry κατάφεραν να εξαλείψουν τα πλεονάσματα
  • Πρωταθλητής στην παραγωγή κρασιού ανακηρύχτηκε για το 2013 η Ισπανία
  • “Χαμήλωμα” του αλκοολικού βαθμού με ειδικές ζύμες
  • Ποιές είναι οι επιπτώσεις του καπνού της πυρκαγιάς στο κρασί;
  • Ινδία: Αύξηση κατανάλωσης οίνου, αλλά και οικονομικές δυσκολίες
  • Η κλοπή σταφυλιών μας έρχεται από την… αρχαιότητα
  • Ο ΙΝΑΟ εξετάζει να επεκτείνει τα grands και remier crus στη Βουργουνδία
  • Τα κρασιά βελτιώνονται όταν το κελάρι έχει το σχήμα αυγού!
  • Πρώιμος και ο φετινός τρύγος για την Βουργουνδία
  • CRAV: οι ακτιβιστές του οίνου πίσω από τις επιθέσεις σε τηλεφωνικές συνδέσεις;
  • Γαλλία: Πρόστιμο 30.000 ευρώ για ένα ράντισμα!
  • Η Champagne μπορεί να βγει κερδισμένη από την άνοδο του Prosecco
  • Το πρώτο σκωτσέζικο κρασί είναι γεγονός
  • Αρχαίο αμπελώνα ξέθαψαν στο Cambridge
  • Η ανθρώπινη μύτη μπορεί να ανιχνεύσει ένα τρις μυρωδιές
  • “Όμορφο” παραμύθι η συσκευή που μετατρέπει το νερό σε κρασί
  • Αλάτι για να γίνει νόστιμο το φαγητό και το… κρασί
  • Κρασί με οικολογικό μήνυμα
  • VinoBalkanika 2014: Ο διαγωνισμός, η ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών και το περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ολοκληρώθηκε ο 12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2014
  • Ασημένιο μετάλλιο για τον Ροκανιάρη 2013 του κτήματος Κοντοβράκη
  • Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό “Greek Wine Awards” για το Οινοποιείο Ντουράκη
  • Μαντινεία Νασιάκου: Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης
  • Τα νέα της Αριούσιος Α.Ε.
  • Εκδρομή στα αμπελοτόπια του Παγγαίου Όρους
  • Σεμινάρια γευσιγνωσίας στο Ξυλόκαστρο
  • 3ος Διαγωνισμός Καινοτομίας Αμπελοοινικών Προϊόντων & Υπηρεσιών
  • Κτήμα Κυρ-Γιάννη: Τρύγος 2013 πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα