E-νολογία #24

Περιεχόμενα:

  • Sauternes με Perrier προκαλεί διαμάχες
  • Δυσκολίες για τα κρασιά του Bordeaux
  • Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαιοελληνική οινοχόη
  • Συσκευασία από σταφύλια ετοιμάζει η Veuve Clicquot
  • Η αναβίωση του αμπελώνα του Leonardo da Vinci στο κέντρο του Μιλάνου
  • Το ερυθρό κρασί βοηθάει στην προστασία και στην υγιεινή των δοντιών
  • Priorat & Mallorca αντιμέτωπα με την έλλειψη σταφυλιών
  • Περισσότερη εγκεφαλική δραστηριότητα με κρασιά χαμηλά σε αλκοόλ
  • Νέα Ζηλανδία: Ρεκόρ αυξήσεων σημείωσαν οι εξαγωγές οίνου για το 2014
  • Φιλιππίνες: Παράνομο γραφείο εργασίας εξαπάτησε πάνω από 100 μετανάστες
  • Ο Egon Muller κέρδισε το «Winemaker Award» για το 2015
  • Τέξας: η 5η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική πολιτεία
  • Η πολιτεία της Καλιφόρνιας μηνύει την Gallo Glass Company
  • Αυτοκίνητα εξοπλισμένα με συσκευές αλκοτέστ
  • Γενετικά τροποποιημένες ζύμες εμποδίζουν το hangover
  • Σπάνια Ιταλική ποικιλία μπαίνει – για πρώτη φορά – σε χαρμάνι
  • Μεταφορά κρασιού με την μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή στο κόσμο
  • Στην 3η θέση η Κίνα για την μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ παγκοσμίως
  • Ο αγγλικός αμπελώνας διεκδικεί μερίδιο από την δόξα της Champagne
  • Συναυλία με τους «Skin Contact» συγκεντρώνει πάνω από 10.000 δολάρια
  • Πιο ελκυστικοί με ένα ποτήρι κρασί
  • Ηνωμένο Βασίλειο: Ποτά με βάση το κρασί παραπλανούν τους καταναλωτές
  • Τα βακτήρια του εδάφους υπεύθυνα για το στυλ των κρασιών
  • Η Αυστραλία κλείνει το μάτι στην Νότια Κορέα
  • Νότια Αφρική: Προσπάθειες για την ενίσχυση του εμφιαλωμένου κρασιού
  • Παρουσίαση της νέας σαντορινιάς έκπληξης του Τσέλεπου, του λουλουδάτου μοσχοφίλερου του Σταυρόπουλου, του βραβευμένου chardonnay του Γεροβασιλείου και του νέου ‘διαμαντιού’ του Διαμαντάκη
  • Μάρτιος: οι ειδήσεις σε τίτλους
  • Το Wine Style παρουσιάζει τους οίνους του Αγίου Όρους
  • «Ανοιξιάτικο Κάλεσμα 2015» στο Κτήμα Βασιλείου
  • Διαγωνισμός: «Το έχουν τα άστρα να το πιεις» του Angelos Rouvalis Winery
  • EVOIN EVAN: Επανάληψη του 1ου κύκλου σεμιναρίων οινογνωσίας
  • «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» από την Wine Plus
  • Έκθεση SYSKEVASIA 2016: Η «δική» σας συσκευασία
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Ζητείται προσωπικό στην Κρήτη και στην Σαμοθράκη