E-νολογία #31

Περιεχόμενα:

  • Συσκευή που επιταχύνει την ωρίμανση του κρασιού
  • Κρασί σε κουτάκι για το ανδρικό κοινό
  • Ο Πρόεδρος του ‘Wines of Chile’ στηρίζει Carmenere
  • “Τρομοκρατική” επίθεση σε αμπελώνα του Bordeaux
  • 275,7 εκατ. εκατόλιτρα η παγκόσμια παραγωγή οίνου του 2015
  • Βραβεύτηκε ο οινοποιός του Domaine de la Romanee-Conti
  • Κατασκευάστηκε βαρέλι που μειώνει την εξάτμιση του οινοπνεύματος του whisky
  • Η «έξυπνη» κούπα μπύρας που σας προστατεύει
  • Εισαγωγές κρασιού στην Κίνα: στόχος οι νεαρές γυναίκες
  • Η αλλαγή του κλίματος ‘μετακινεί’ τα αμπέλια της Χιλής νοτιότερα
  • Το ερυθρό κρασί βοηθάει όσους πάσχουν από διαβήτη
  • Ένα ξεχωριστό decanter που μειώνει τον χρόνο μετάγγισης
  • Ωριμάζει η αγορά του κρασιού στην Κίνα
  • Οι γενετιστές προβληματίζονται – Σε ποιό βαθμό πρέπει να επέμβουν στον κώδικα του αμπελιού;
  • Με την χρήση laser επιδιώκουν να επεκτείνουν τους αμπελώνες της Βρετανίας
  • Το Chardonnay, η αναγωγή και η Jancis Robinson
  • Πως φτιάχνεται το τέλειο πληροφοριακό δελτίο;
  • Ισοτοπικές μέθοδοι για την εύρεση του «αποτυπώματος» ενός κρασιού
  • Το Internet στην υπηρεσία της παραγωγής σπιτικού “κρασιού”
  • Τι είδους κρασί προτιμούν οι καταναλωτές στις ΗΠΑ;
  • Το αυξημένο κόστος παραγωγής βουλιάζει την Αυστραλιανή οινοποιία
  • Βραβείο από τον OIV στην κα Μαρία Τζίτζη
  • Νέα εφαρμογή για την διαχείριση των αμπελώνων
  • Ολοκληρώθηκε η Sitevi 2015 με την βράβευση 18 καινοτόμων προϊόντων
  • Αργεντινή: Ταξίδι στη χώρα του tango και του κρασιού
  • Παρουσίαση: Μαντινεία Αντωνοπούλου, Ερυθρό Κτήμα Εύχαρις, Πλαγίως Κτήμα Βιβλία Χώρα και Ευχές Ερατεινές Κτήμα Πιερία Ερατεινή
  • Νοέμβριος: οι ειδήσεις σε τίτλους + Η παρουσίαση της νέας ετικέτας «Οροπέδιο» από την Μαντίνεια της εταιρείας Μπουτάρη
  • 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Ζυθοποίησης
  • 5o Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας
  • Νάουσα, η πόλη του οίνου 2015
  • Κρασ…Τεστ με την Riedel: όταν η μορφή γίνεται ουσία