E-νολογία #33

Περιεχόμενα:

  • Robot Drinky και δώστε τέρμα στην μοναξιά όταν απολαμβάνετε το ποτό σας!
  • Το κρασί κάποιοι το θεωρούν εθνική κληρονομιά και κάποιοι άλλοι “αγελάδα για άρμεγμα” φόρων
  • Αλσατία 2015 χωρίς ice wines: ο καλός καιρός δεν είναι πάντα καλό
  • Το 2015 είναι η χρονιά του Riesling δηλώνουν οι παραγωγοί στην Αλσατία
  • Εσείς γνωρίζετε ποιό είναι το πιο διάσημο κρασί;
  • Κλιματική αλλαγή: η έρευνα εξετάζει τον περιορισμό της ηλιοφάνειας στον αμπελώνα
  • Terre du Midi: ο νέος Γεωγραφικός Προσδιορισμός για τα κρασιά της Νότιας Γαλλίας
  • Μια πρωτεΐνη κρύβεται πίσω από την πολυδάπανη νόσο Pierce
  • Κρασί αντί για νερό σε αγώνα δρόμου 10 km
  • Η τεχνολογία των υποβρυχίων στην υπηρεσία της οινοποίησης
  • Το ερυθρό κρασί προλαμβάνει την ανδρική δυσλειτουργία
  • Σε σταθερή άνοδο οι πωλήσεις βιολογικών οίνων στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • Δημοπρασία από τον οίκο Sotheby και το κρασί Ornellaia
  • Πόλεμο στα αγριογούρουνα κηρύσσουν οι αμπελουργοί της Τοσκάνης
  • Η Ουκρανία ξαναβαφτίζει την “Σοβιετική Σαμπάνια”
  • Η διαφορετική υφή των ποτηριών μπορεί να επηρεάσει την γεύση του κρασιού;
  • Το Ιράν απαγορεύει την λέξη “κρασί”!
  • Με κρασί αρχίζουν οι νέες εμπορικές συναλλαγές ΗΠΑ και Κούβας
  • 10+1 ασυνήθιστοι τρόποι ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων
  • Παρουσίαση: Sauvignon Gris (Κτήμα Γκιούλη), Αγιωργίτικο (Οινοποιείο Λαυκιώτη), Νυσσος (Κτήμα Λαντίδη) και Syrah (Κτήμα Αβαντίς)
  • Ιανουάριος: οι ειδήσεις σε τίτλους + η παρουσίαση του νέου κρασιού «Παράγκα Sparkling» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη
  • Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί – τελευταίες εξελίξεις
  • Wine Plus Tasting: «Ερυθρή Βουργουνδία»
  • Wine Professionals Course @ Θεσσαλονίκη 2016
  • Το Περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ στο περίπτερο D21!