E-νολογία #21

Περιεχόμενα:

  • Παρουσίαση Περιοδικού ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ – Τεύχος 47
  • No alcohol στο Βασιλικό Ναυτικό του Καναδά, για το διάστημα που τα καράβια αφήνουν το λιμάνι
  • Η κυβέρνηση της Γεωργίας στηρίζει την αναβίωση της βιομηχανίας οίνου
  • Έρευνα θα βελτιώσει τις γνώσεις μας για τα αρώματα που προέρχονται από τα βαρέλια;
  • Το κρασί είναι χρυσός, ίσως και καλύτερο από το περιζήτητο μέταλλο
  • Στα τέλη του 2016, θα ανοίξει το Μουσείο της Τέχνης του Κρασιού, στο Μπορντώ
  • Πες μου τι κρασί πίνεις να σου πω ποιος είναι ο χαρακτήρας σου
  • Οίνος και τυρί είναι ιδανικός συνδυασμός. Μπορεί να ισχύει το ίδιο και με ουίσκι;
  • Η ανακύκλωση του φελλού κερδίζει έδαφος: 300 τόνοι κάθε χρόνο βοηθούν στην σωτηρία του περιβάλλοντος
  • Ποιός είπε ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά;
  • Άνοιξε το πρώτο ηχητικό wine bar. Πως παντρεύεται και ενισχύει η μουσική την αντίληψη των κρασιών;
  • Premox και στα ερυθρά κρασιά!
  • Ένα γυάλινο οινοποιείο για τους επισκέπτες, στο Medoc
  • Η Κίνα ξεπέρασε την Χιλή σε καλλιέργεια του Camenere
  • Ένα τιρμπουσόν πουλήθηκε για 40.000 λίρες
  • Μια γυναικεία λίστα κρασιών…
  • Ιταλία: Από το street food στο street wine με την Caravin
  • Η απλότητα κερδίζει τους αμερικάνους καταναλωτές
  • Οι πρόγονοι του σημερινού ανθρώπου δοκίμασαν την μεθυστική δύναμη του αλκοόλ
  • ΗΠΑ: Η τεχνολογία σε δράση!
  • Ρωσία:Το ρούβλι πέφτει, τα εισαγόμενα κρασιά ακριβαίνουν
  • Η Κριμαία τυπώνει τα αμπέλια της σε ρούβλια
  • Βραβεία Καινοτομίας VINITECH – SIFEL
  • 3 νέα από την Boutari Οινοποιητική
  • Ο Λευκός & Μαύρος Κύκνος χορηγοί της παράστασης «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα
  • 4η συνεχόμενη χρονιά «Κρασ…Τεστ»
  • Το 25 Wine Bar & Cafe διοργάνωσε την 1η του γευσιγνωσία
  • Οι Κίκονες προσκεκλημένοι στο πιο σημαντικό Wine Club της Φλάνδρας
  • Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ανανεώνεται… μένοντας κλασικό!