E-νολογία #29

Περιεχόμενα:

  • Το μέγεθος της γουλιάς και το άρωμα του κρασιού
  • Η Amazon France μπαίνει στο παιχνίδι της διακίνησης κρασιών και ποτών
  • Χιλή: Project για την αναβίωση του Malbec
  • Οι αγγλικοί αμπελώνες προβλέπεται να διπλασιάσουν την παραγωγή τους μέσα στα επόμενα επτά χρόνια
  • Νότια Αφρική: Όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη με 60 νέες ευρωπαϊκές ποικιλίες
  • Ηνωμένες Πολιτείες: Βοήθεια ύψους 250.000 δολ. σε όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές
  • Φυτοφάρμακα ύποπτα για την εμφάνιση παιδικού καρκίνου στο Bordeaux
  • Ιταλία: Επιστήμονες προσπαθούν να σώσουν αρχαίο στέλεχος της ποικιλίας Μοσχάτο από την εξαφάνιση
  • Χιλή: Με την ποικιλία Chasselas ελπίζει να κερδίσει έδαφος στις αγορές
  • Οι Αυστραλοί πίνουν λιγότερο κρασί, αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα
  • Αν και ηττημένος ο Ναπολέων δεν στερήθηκε το κρασί
  • Το “μερίδιο των Αγγέλων” θα αποκαλύπτει τα αυθεντικά κρασιά
  • Το «καλύτερο κρασί» του Bordeaux για το 2013 κυκλοφόρησε
  • Η σαφήνεια είναι το κλειδί για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης προς το εμπορικό σήμα
  • Ακόμα μια διαβάθμιση στον Γαλλικό αμπελώνα
  • Ένα κατοστάρι για το Chateau Pavie 2010 χάρισε ο Robert Parker
  • Σε πόλεμο οι οινοπαραγωγοί του Bordeaux με το κράτος για μια σιδηροδρομική γραμμή
  • Χιλή: Ελάχιστες ζημιές μετρούν οι οινοπαραγωγοί από τον ισχυρό σεισμό των 8,3 βαθμών
  • Vintage Album
  • Παρουσίαση: το ΔΑΦΝΙ του Οινοποιείου Λυραράκη, τον ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΗ του Κτήματος Μερκούρη, την ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ του Κτήματος Kitrvs και το ΓΛΥΚΟ ΛΙΑΣΤΟ του Κτήματος Μοντοφώλι
  • Σεπτέμβριος: οι ειδήσεις σε τίτλους
  • Κουμανδαρία: Γνωρίστε το διάσημο γλυκό κρασί της Κύπρου
  • Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη
  • Intensive Beer Sommelier Course 2015
  • «Οινολογία – Οινοποιία – Γευσιγνωσία – Οινικό μάρκετινγκ»