Τα ελληνικά αποστάγματα, στο BCB τo μεγαλύτερο bar show στον Κόσμο

Με μεγάλη επιτυχία, υψηλή επισκεψιμότητα και τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του Σ.Ε.Α.Ο.Π. μία σημαντική ενέργεια διεθνούς προβολής των Ελληνικών Αποσταγμάτων, μέσω της διοργάνωσης εθνικής συμμετοχής με περίπτερο στην επαγγελματική Έκθεση “Bar Convent Berlin 2019”.

Το Bar Convent Berlin ήταν μία συνειδητή επιλογή καθώς αποτελεί εδώ και δώδεκα χρόνια το σημαντικότερο διεθνές γεγονός για τη βιομηχανία των μπαρ και των οινοπνευματωδών, προσελκύει κυρίως το προσωπικό των μπαρ, το οποίο έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να εξοικειωθεί γενικότερα με τις νεότερες τάσεις στον κλάδο. Ενδεικτική του μεγέθους της Έκθεσης είναι και η υψηλή συμμετοχή, 46 εκθέτες από 48 χώρες και 15.000 επισκέπτες με άνω του 50% να προέρχεται όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης Κίνας και Ινδίας ενώ συνολικά προβλήθηκαν 1.200 brands.

Όπως δήλωσε με αφορμή το γεγονός της συμμετοχής ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ο.Π, κ. Νίκος Καλογιάννης: “Στόχος της παρουσίας μας στο BCB ήταν να δημιουργηθούν οι προσλαμβάνουσες που θα συνδέσουν τα Ελληνικά Αποστάγματα με τον χώρο του μπαρ, εκσυγχρονίζοντας, εξελίσσοντας και επανατοποθετώντας τα διεθνώς με τρόπο δημιουργικό. Το εγχείρημα της συμμετοχής με το Taste the Greek Spirit στο μεγαλύτερο Bar Show στον Κόσμο ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Enterprise Greeece και υλοποιήθηκε από το Aegean Coctails & Spiritis”.

Το Περίπτερο του Σ.Ε.Α.Ο.Π., διαμορφωμένο ως Bar, με την προτροπή “TASTE the GREEK SPIRIT”, κατάφερε να «ιντριγκάρει» και να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον. Οι επισκέπτες του Περιπτέρου οι οποίοι ξεπέρασαν τους 700 είχαν την ευκαιρία πρώτα να ενημερωθούν και στη συνέχεια να γευτούν, δοκιμάζοντας ευρηματικά κοκτέιλς με γνήσιο “άρωμα Ελλάδας”. Από το στοχευμένο κοινό στο οποίο είχε κοινοποιηθεί η παρουσία του “Taste the Greek Spirit” περισσότερα από 300 άτομα έδωσαν το παρόν (κυρίως Bartenders, Managers και Επιχειρηματίες). Τα Ελληνικά Αποστάγματα προσφέρθηκαν σε όλους για γευστική δοκιμή μετά από μία σύντομη επεξήγηση του τρόπου παρασκευής κάθε κατηγορίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε Αποστάγματος. Παρουσιάσθηκαν κυρίως το ούζο, το τσίπουρο (απλό & παλαιωμένο) και η μαστίχα αλλά και άλλα προϊόντα της ελληνικής ποτοποιίας/αποσταγματοποιίας (συνολικά 14 Παραγωγοί, μέλη του ΣΕΑΟΠ και 23 brands).

Για μία εκ βαθέων γνωριμία του trade κοινού με τα Ελληνικά Αποστάγματα και τις δυνατότητες χρήσης τους στο Bar, τη δεύτερη ημέρα της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για το trade κοινό με ομιλητές τους Ντένη Καλλιβωκά (Aegean Cocktails & Spirits) και Δημήτρη Κιάκο (ιδιοκτήτη «The Gin Joint», συνιδιοκτήτη «To Λοκάλι», o μοναδικός μη Βρετανός Member του The Gin Guild) οι οποίοι μετέφεραν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη μακρά ιστορία, τον τρόπο παραγωγής και τη μοναδικότητα των Ελληνικών Αποσταγμάτων.