Ημερίδες ΕΔΟΑΟ στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (ημερίδες) της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών για τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και για τη λελογισμένη κατανάλωση των οίνων, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από καταναλωτές και ειδικά κοινά.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι παρά τις εξ’ αντικειμένου δυσκολίες της καλοκαιρινής περιόδου (διακοπές, μείωση δραστηριοτήτων), και στις 2 ημερίδες που έγιναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη 13/7) και την Πάτρα (18/7) η συμμετοχή ήταν μεγάλη με το κοινό να εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ. Στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη μίλησε η κ. Μαρία Νέτσικα, χημικός οινολόγος και στην Πάτρα ο κ. Γρηγόρης Μιχαήλος DSET Diploma.

Ανάλογη ήταν η επιτυχία και των VIP Dinners σε Θεσσαλονίκη (13/7) αμέσως μετά την ημερίδα, και στην Αθήνα (19/7) με προσκεκλημένους από Ελλάδα και Γερμανία. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του European Sommelier School στη Γερμανία κ. Umberto Galli Zugaro.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο οποίος προλόγισε τις εκδηλώσεις της Πάτρας και της Αθήνας το ελληνικό κρασί, με 4.500 χρόνια ιστορίας, με 33 ζώνες ΠΟΠ, με 114 οίνους ΠΓΕ και με πάνω από 300 γηγενείς ποικιλίες αξίζει να το δοκιμάσουμε και να το γνωρίσουμε.

Ιδιαίτερη επιτυχία, με εκατοντάδες επισκέπτες είχε, τέλος και η εκδήλωση της ΕΔΟΑΟ στην Τεχνόπολη Αθηνών, στις 20 του μήνα, με ομιλητή τον κ. Γρηγόρη Μιχαήλο DSET Diploma.