ΕΔΟΑΟ: Ενημερωτική Εκστρατεία στην Γερμανία

Ισχυρές ελπίδες για την περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ στην αγορά της Γερμανίας δημιουργεί η μεγάλη ανταπόκριση που έδειξε το ειδικό γερμανικό ακροατήριο (sommeliers, επαγγελματίες εστίασης, εισαγωγείς και διακινητές οίνου, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι) στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε προ ημερών η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου στο Μόναχο (4/7) και στο Βερολίνο (6/7).

Και οι δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης για τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ καθώς και για την λελογισμένη κατανάλωση οίνων στη Γερμανική αγορά, ενώ μερίδιο της επιτυχίας τους, πέραν της προπαρασκευαστικής δουλειάς που έκανε η ΕΔΟΑΟ με την επιλογή κατάλληλων συνεργατών, πρέπει να αποδοθεί στην αμέριστη στήριξη της προξενικής αρχής του Μονάχου και της πρεσβείας στο Βερολίνο και ειδικότερα στα γραφεία οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων των πόλεων αυτών. Κάτι που επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κων. Ευσταθίου.

Σε σύντομες ομιλίες του, τόσο στο Μόναχο όσο και στο Βερολίνο, ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στη δυναμική του ελληνικού κρασιού και σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες, με στοχευμένες δράσεις, ώστε να εμπεδωθεί η υψηλή ποιότητά του στην αντίληψη του γερμανού καταναλωτή. Αναφέρθηκε επίσης και στην αξία της λελογισμένης κατανάλωσης των οίνων. Πολύτιμη ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και των δύο πόλεων, του κ. Γιάννη Καρακάση MW ο οποίος αναφέρθηκε στο ποιοτικό άλμα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κρασί ενώ παρουσίασε τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ στο επαγγελματικό κοινό. Σημειώνεται ότι στη γευστική δοκιμή walk – around tasting οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 150 στο Μόναχο και πάνω από 200 στο Βερολίνο, ενώ και στα masterclasses η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακά μεγάλη.