Νέος Μονοποικιλιακός Οίνος από την NICO LAZARIDI : MALAGOUSIA Cavalieri

H NICO LAZARIDI παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο οίνο από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που έρχεται να προστεθεί στη σειρά Cavalieri.

Συνεχής έρευνα, δοκιμές και οινοποιήσεις: η αναζήτηση για το καλύτερο δεν σταματά ποτέ στην NICO LAZARIDI! Ένας νέος οίνος έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των προϊόντων του οινοποιείου, που μετρά 35 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στο ελληνικό κρασί.

Η ιδέα της NICO LAZARIDI ήταν να δημιουργήσει μια σειρά από μονοποιλιακά οινικά προϊόντα, ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του Cavalieri Ασύρτικο, το οποίο τα τελευταία χρόνια εκφράζει ιδανικά την τυπικότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τα Cavalieri πλέον θα αναδεικνύουν τον χαρακτήρα συγκεκριμένων ποικιλιών. Η αρχή γίνεται με την MALAGOUSIA Cavalieri, το νέο μέλος της οικογένειας Cavalieri.

Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν άλλοι δυο οίνοι από ερυθρές ποικιλίες!

MALAGOUSIA Cavalieri: ένα φρέσκο αρωματικό κρασί
Η αναγεννημένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η νεράιδα του ελληνικού αμπελώνα, πρωταγωνιστεί σε αυτό το γοητευτικό κρασί με τα πολύπλοκα αρώματα και τη φινετσάτη γεύση.

Ο έντονος αρωματικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι ευρέως γνωστός. Με την MALAGOUSIA Cavalieri το ζητούμενο ήταν να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό: οι θερμοκρασίες οινοποίησης κρατήθηκαν χαμηλές και, χάρη στην επαφή με τις οινολάσπες κατόπιν της ζύμωσης, χαμήλωσε η ένταση του μονότονου τερπενικού χαρακτήρα με σκοπό να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα.
Το αποτέλεσμα είναι ένας οίνος με έντονη μύτη από ανθικές και βοτανικές νότες και μαζί ελαφριά αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών φρούτων. Το σώμα είναι μέτριο, με ευχάριστη οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.

Τα Cavalieri δημιουργήθηκαν κυρίως ως προϊόν HoReCa, όποτε και ο συγκεκριμένος οίνος θέλαμε να είναι ένα κρασί ιδανικό για food and wine pairing. Μπορεί να συνδυαστεί με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων, τόσο της μεσογειακής, όσο και της ασιατικής κουζίνας, με πιάτα θαλασσινών και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί. Μπορεί επίσης να συνοδεύσει πιάτα με ψητά πουλερικά, ζυμαρικά, ριζότο, κρεμώδεις σάλτσες, πράσινες σαλάτες και λαχανικά. Μπορείτε να το απολαύσετε δροσερό, στους 8 με 13°C.

MALAGOUSIA Cavalieri 2022
Οίνος Λευκός Ξηρός
ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
100% Μαλαγουζιά
Αλκοόλ: 11.5%
Ολική οξύτητα: 5.40g/L
Ανάγοντα Σάκχαρα: 1.70g/L
Μέγεθος φιάλης: 0.75l