Νέο προϊόν & εμφάνιση για τα αποστάγματα της Οικογένειας Σπυρόπουλου

Η οικογένεια Σπυρόπουλου έχει την χαρά να παρουσιάζει το νέο της απόσταγμα με γλυκάνισο, ένα τσίπουρο με άρωμα Εύβοιας, που ταιριάζει πολύ στο ελληνικό καλοκαίρι, δίπλα σε νόστιμα μεζεδάκια.

Τσίπουρο Σπυρόπουλος με γλυκάνισο
Το καινούριο προϊόν είναι ένα αυθεντικό Ευβοιώτικο τσίπουρο που έχει αρωματιστεί με γλυκάνισο από την Βόρεια Εύβοια. Παράγεται από 100% στέμφυλα Σαββατιανού, μετά από πολλαπλή απόσταξη, ενώ αρωματίζεται αποκλειστικά κατά την απόσταξη. Εμφιαλώνεται σε φιάλες των 50ml, των 200ml και των 700ml.

Τα χαρακτηριστικά του:
Το, γεμάτο φρεσκάδα και καθαρότητα, άρωμα του γλυκάνισου εναρμονίζεται άψογα με αυτό των στεμφύλων της Λευκής Κοντούρας (όπως καλείται τοπικά το Σαββατιανό), που παραπέμπει σε βότανα όπως η αρμπαρόριζα και σε λευκόσαρκα φρούτα, οδηγώντας σε ένα μυρωδάτο και ταυτόχρονα κομψό σύνολο. Η γεύση του είναι γλυκόπιοτη με μια βουτυράτη αίσθηση και μακρά πικάντικη επίγευση.

Το απολαμβάνουμε:
Το Τσίπουρο Σπυρόπουλος ταιριάζει όμορφα με μεζεδάκια όπως χταποδάκι, γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά με άνηθο, αλίπαστα, ντολμαδάκια, τουρσιά, σαλάτες οσπρίων με μυρωδικά αλλά και λουκάνικα ή αλλαντικά. Απολαμβάνεται και σαν επιδόρπιο απόσταγμα δίπλα σε τάρτες φρούτων, γλυκά με μαστίχα και κουλουράκια με γλυκάνισο, ενώ είναι ιδανικό και σαν βάση για δροσερά κοκτέιλ.

Το νέο προϊόν έρχεται να συμπληρώσει την συλλογή των ανανεωμένων εμφανισιακά τσίπουρων Σπυρόπουλος που περιλαμβάνει πλέον τρία αποστάγματα: Το «Τσίπουρο Σπυρόπουλος», το «Τσίπουρο Σπυρόπουλος με γλυκάνισο» και το «Παλαιωμένο Τσίπουρο Σπυρόπουλος».

Eπίσημος αντιπρόσωπος Ελλάδας:
Ευ Παν: Εμπόριο Τροφίμων & Ποτών
Σαλαμίνος 10, 546 25 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
+30 2310 552285 // +30 6973 722150

Spyropoulos Family: Προφίλ
Η αγάπη του Σταύρου Σπυρόπουλου για το τσίπουρο, ήταν η αφορμή για την δημιουργία των αποσταγμάτων Σπυρόπουλου. Από το 1998 απόσταζε τσίπουρο για οικιακή κατανάλωση, μέχρι που θέλησε να μοιραστεί αυτό το μοναδικό Ελληνικό προϊόν, όχι μόνο με φίλους αλλά με όλο τον κόσμο. Επέλεξε τον πιο σωστό τρόπο, δημιουργώντας ένα σύγχρονο αποστακτήριο. Ο Σταύρος οραματίστηκε την παραγωγή ενός premium και αυθεντικού προϊόντος και το κατάφερε με την βοήθεια του ‘νέου αίματος’. Ο Φώτης (υιός του Σταύρου) και η σύζυγος του Αγγελική, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και να αφοσιωθούν στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο συνδυασμός της ‘σοφίας’ της παλαιάς γενιάς με την ‘φρεσκάδα’ της νέας γενιάς, οδήγησε στην πρώτη απόσταξη στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και στην εμφιάλωση του πρώτου εκλεπτυσμένου Ευβοιώτικου τσίπουρου το 2014. Η συλλογή τώρα απαριθμεί πέντε διαφορετικά τσίπουρα, δύο ‘λευκά’, ένα αρωματισμένο με γλυκάνισο και δύο παλαιωμένα.

Η οικογένεια Σπυρόπουλου αξιοποιεί την γη, την φωτιά, το νερό και τον αέρα, πάντα με σεβασμό προς την φύση. Συνδυάζει την καινοτομία με τις παραδοσιακές τεχνικές, το πάθος με την λογική και όλα αυτά για να φτάσει στην αυθεντικότητα, την καθαρότητα και την αγνότητα.

Το αποστακτήριο βρίσκεται στον κάμπο των Κριεζών, νοτιοανατολικά από το Αλιβέρι, ακριβώς δίπλα στην λίμνη του Δύστου. Μεγάλο μέρος της λίμνης, που αποτελεί υδροβιότοπο έχει αποξηραθεί, ενώ συχνά φιλοξενεί σπάνια πουλιά όπως τα φλαμίνγκο. Το αποστακτήριο στεγάζεται σε ένα παλιό οινοποιείο, που έχει ανακαινιστεί πλήρως. Είναι εξοπλισμένο με συστήματα ψύξης, ανοξείδωτες δεξαμενές, και δύο αποστακτικές συσκευές ασυνεχούς λειτουργίας. Τα αποστάγματα μεταφέρονται για παλαίωση και ωρίμαση στο ποτοποιείο της οικογένειας, στην περιοχή του Αλιβερίου, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το αποστακτήριο, όπου γίνεται και η εμφιάλωση.