VINITECH-SIFEL 2022: Ας αντλήσουμε έμπνευση!

THE ESSENTIALS: Νέες ιδέες, ζωντανοί διάλογοι, έμπνευση και ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις – όλα όσα θα βρείτε στη VINITECH-SIFEL 2022, την παγκόσμια Έκθεση κρασιού, φρούτων και λαχανικών, από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου. Κινητήρια δύναμη πίσω από αυτούς τους διαρκώς μεταβαλλόμενους τομείς από το 1977 και πάντα πιστή στο DNA της, η έκθεση συγκεντρώνει το σύνολο του κλάδου προετοιμάζοντας έναν πραγματικά εμπνευσμένο διάλογο. Σε μια εποχή που κάθε τομέας αντιμετωπίζει την ανάγκη προσαρμογής, προκειμένου να αντέξει στην κλιματική αλλαγή και την αγρο-οικολογική μετάβαση, η VINITECH-SIFEL δίνει στους επαγγελματίες τα μέσα να μάθουν, να εξοπλιστούν με νέες λύσεις και να τις ενσωματώσουν στην καθημερινή τους δραστηριότητα. Για το 2022 η έκθεση θα υποδεχθεί 900 εκθέτες (κατασκευαστές και διανομείς), μαζί με ένα γεμάτο πρόγραμμα με περισσότερες από 70 ομιλίες και φόρουμ.

VINITECH-SIFEL: η δύναμη ενός εθνικού και διεθνούς δικτύου ειδικών
Το νέο θέμα της VINITECH-SIFEL, «LET’S SHARE INSPIRATION!» συνοψίζει τη δέσμευση και τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από όλους τους κλάδους της βιομηχανίας: διεθνείς και εμπορικούς οργανισμούς, φορείς άμυνας ή διαχείρισης, επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, τεχνικά και επιστημονικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, τεχνικές σχολές και άλλα. Η συνεισφορά τους θα εξασφαλίσει ότι η έμπνευση θα είναι πραγματικά ουσιαστική. Παράλληλα, η VINITECH-SIFEL χαιρετίζει την εκτεταμένη συμμετοχή των περιφερειακών οικονομικών παραγόντων και των δημόσιων αρχών καθώς και τη συμβολή τους στην υποστήριξη του κλάδου.

VINITECH-SIFEL 2022, επισκόπηση

900 κατασκευαστές και διανομείς
Η VINITECH-SIFEL χωρίζεται σε 4 βασικούς τομείς που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο παραγωγής – ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΡΩΝΕΣ / ΚΕΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙΑ / ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – και 5 «διαδρομές» : Βιολογικά, Φρούτα και λαχανικά, Χαμηλόβαθμα αποστάγματα, (νέο) και Μπύρα (νέο) – μια νέα πορεία προς τη διαφοροποίηση.

Τομείς καινοτομίας για την υποστήριξη της αλλαγής
Η VINITECH-SIFEL ενισχύει την εμπειρία των επισκεπτών με έναν χώρο αφιερωμένο στις τεχνικές γευσιγνωσίες «Wine & Spirit Profiling», θεματικές περιοχές, έτσι ώστε οι παραγωγοί να αποκομίσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται: «International Start up Village» (35 συμμετέχοντες) και μια ολοκαίνουργια «Low Carbon Objective Area» (εκθέσεις εξοπλισμού, ομιλίες και ανταλλαγή εμπειρίας). Οι τομείς Ecophyto & Agroecology θα έχουν επίσης το δικό τους εκθεσιακό χώρο για εξοπλισμό και ομιλίες. Επέκταση του υπαίθριου χώρου επιδείξεων και δοκιμών.

Υπηρεσίες απασχόλησης και κατάρτισης
Σε συνεργασία με το ISVV (Institut des Sciences de la Vigne et du Vin), το Vinitech Training προσφέρει μια υπηρεσία εκπαίδευσης για εκθέτες και επισκέπτες (απαιτείται εγγραφή) που βασίζεται σε 2 ενότητες: «Ανάπτυξη οινολογικών αναλύσεων υψηλής ποιότητας για καλύτερη λήψη αποφάσεων» και «Οσφρητικά σφάλματα στο κρασί» (με γευσιγνωσίες). Το Sphère des Métiers [Σφαίρα Καριέρας] σε συνεργασία με το Vitijob προσφέρει συνεδρίες γνωριμιών για εργασία, εκπαίδευση και καθοδήγηση.

Μια έμπειρη και οραματική άποψη
Πέρα από αυτές τις πολύ σημαντικές και επιχειρηματικές συναντήσεις, η VINITECH-SIFEL έχει στόχο να φέρει κοντά ολόκληρη την εθνική και διεθνή κοινότητα, να σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 70 συναντήσεις και συνομιλίες για να μοιραστεί τις εξελίξεις γύρω από θέματα όπως: αγροοικολογία, ουδετερότητα άνθρακα, καινοτομία συσκευασίας και οικονομικές προοπτικές.

Highlights
Το συμπόσιο INVENIO: «Αγροβολταϊκά, Φρούτα και Λαχανικά και Αμπελουργία», που πραγματεύεται το θέμα των αγροβολταϊκών ως στρατηγική για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την ενεργειακή αυτάρκεια.
Το συμπόσιο που διοργανώνεται από το IFV και το ISVV: «Αμπελώνες στην επανάσταση: μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας», σχετικά με τις δυνατότητες των πολλών ξεχασμένων και ιστορικών ποικιλιών, την ένταξη νέων ποικιλιών σε AOC (VIFA) και τα έρριζα υποκείμενα.
Το Wine Economic Symposium, σε συνεργασία με το INSEEC Wine Chair, έχει δύο βασικές συνεδρίες δημόσιου διαλόγου μεταξύ ακαδημαϊκών ερευνητών και οινοπαραγωγών, επιτρέποντας την εποικοδομητική συμβολή στα οράματά τους για την οικονομία: «ο τομέας το 2025», μαζί με «τα εμπόδια στο εμπόριο».
Συνέχεια του συμποσίου Vinipack, αφιερωμένο στην καινοτομία στη συσκευασία. Το θέμα θα είναι «Διαλέξτε τη συσκευασία σας για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας».


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Delphine Demade, Διευθύντρια έκθεσης

“Ως σημείο αναφοράς, η VINITECH-SIFEL 2022 συνεχίζει να υποστηρίζει τους επαγγελματίες του εμπορίου στην αντιμετώπιση νέων τεχνολογικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραμένουμε τόσο σημαντικός παράγοντας για ολόκληρο τον κλάδο – τώρα περισσότερο από ποτέ.

Έτσι, εστιάζουμε στην παροχή λύσεων, γνώσης και έμπνευσης, για να συμβάλλουμε στην επαγγελματική ανάπτυξη (και να βοηθήσουμε την επέκταση του εμπορίου, με νέες προσεγγίσεις και υπηρεσίες). Βασιζόμενοι σε ένα πρόγραμμα με περισσότερες από 70 συνομιλίες και φόρουμ, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα φλέγοντα ζητήματα του σήμερα. Η VINITECH-SIFEL θα διευρύνει τους ορίζοντες του κοινού μέσω καλά ενημερωμένων συζητήσεων, φέρνοντας κοντά εκπροσώπους από κάθε τμήμα του κλάδου και ενθαρρύνοντας τον εποικοδομητικό διάλογο!

Έχοντας επίγνωση των ευθυνών μας, χαιρετίζουμε ήδη τους εκθέτες, συνεργάτες, επισκέπτες και ΜΜΕ που διασφαλίζουν ότι η φετινή έκθεση θα δικαιώσει όσους αναζητούν τεχνογνωσία και εξειδίκευση.”

ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Πάνω από 45,000 Επαγγελματίες
900 Εκθέτες
Πάνω από 70 Ομιλίες και Φόρουμ
Πάνω από 40 Επαγγελματικές οργανώσεις Συνεργάτες

ΒΡΑΒΕΙΑ
Η VINITECH-SIFEL ανταμείβει τους επιχειρηματίες με τα πολυαναμενόμενα Trophies Καινοτομίας.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ
Το MYVINITECHSIFEL είναι η νέα online πλατφόρμα για να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας, να επιλέξετε εκθέτες, να προμηθευτείτε την κάρτα εισόδου σας και πολλά άλλα από τις 21 Ιουλίου: https://myvinitechsifel.com/Site/Accueil


#VinitechSifel με λίγα λόγια

Κάθε δύο χρόνια στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μπορντό, η VINITECH-SIFEL αποτελεί την παγκόσμια έκθεση αναφοράς για καινοτομία και συζήτηση στους τομείς της καλλιέργειας κρασιού, δέντρων και λαχανικών.
Για την προετοιμασία της έκθεσης οι κορυφαίοι του κλάδου αποφασίζουν για τα θέματα και το περιεχόμενό της.
900 εκθέτες και ένα πρόγραμμα με περισσότερες από 70 ομιλίες και φόρουμ γύρω από την καινοτομία, την ανταλλαγή εμπειριών, τις επιστημονικές, τεχνικές συναντήσεις και πολλά ακόμη!

● 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2022
● 23η έκδοση
● Bordeaux Exhibition Centre