Court of Master Sommeliers & W.S.P.C.

* Φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά: Edouard Oger MS (ένας από τους 3 Masters Sommeliers από το Court of Master Sommeliers που ήρθε στην Ελλάδα για τα μαθήματα και τις εξετάσεις) · Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης από Κτήμα Άλφα (ένα από τα 3 Οινοποιεία που προσέφεραν τα κρασιά τους στο συγκεκριμένο δείπνο αποφοίτησης) · Bryan Dawes MS (o επικεφαλής της ομάδας του Court of Master Sommeliers) · Γρηγόρης Σκοπελίτης από Οινοποιείο Άκραθως · Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW · Έφη Καλλινικίδου από Οινοποιείο Λυραράκη · Matt Wilkin MS · Βαρθολομαίος Λυραράκης από το ομώνυμο Οινοποιείο

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙΝΟΧΟΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ

Από 19 έως και 21 Νοεμβρίου η Αθήνα έγινε πόλος έλξης επαγγελματιών οινοχόων από όλο τον κόσμο στον δρόμο τους για την απόκτηση των διπλωμάτων του Court of Master Sommeliers (CMS). Ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης οινοχόων διεθνώς συνεργάζεται με το W.S.P.C., τον ηγέτη της οινικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, προσφέροντας τα μαθήματα και τις εξετάσεις (Introductory και Certified exams) του CMS δύο φορές τον χρόνο (Νοέμβριο & Απρίλιο) και βάζοντας τη χώρα μας δυναμικά στον χάρτη της παγκόσμιας οινοχοϊας.

Παρουσία τριών Masters Sommelier (MS) – εκπροσώπων του οργανισμού CMS που διεξήγαγαν το πρόγραμμα στην Αθήνα, καθώς και του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, Προέδρου του W.S.P.C., έγινε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε μια λαμπρή βραδιά γιορτής που φιλοξενήθηκε στην εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων “HESTIA” στις εγκαταστάσεις του W.S.P.C. στο Παλαιό Φάληρο.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι –μεταξύ των οποίων και Έλληνες- είχαν εξαιρετικές επιδόσεις και δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή τους κατά την παραλαβή των διπλωμάτων τους στο δείπνο αποφοίτησης, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τριήμερο.

Ξεχωριστή θέση στην αποφοίτηση, όπως και σε όλο το πρόγραμμα φιλοξενίας των εκπροσώπων του CMS και των υποψηφίων, είχε και το επώνυμο ελληνικό κρασί υπό την αιγίδα της Ε.Δ.Ο.Α.Ο. (Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου). Αξιοποιώντας το γεγονός της παρουσίας στη χώρα μας προσωπικοτήτων κύρους και επαγγελματιών οινοχόων που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε κορυφαία εστιατόρια της υφηλίου, Έλληνες Οινοποιοί προσέφεραν επιλεγμένες ετικέτες τους και τίμησαν τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες με την παρουσία τους κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Μέσω αυτής της συνέργειας του W.S.P.C. με τον κλάδο, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του επώνυμου ελληνικού κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό εν δυνάμει πρεσβευτών που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος προέρχονταν από κάθε γωνιά του κόσμου (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρο, Ουκρανία, Ισλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ταυλάνδη, Βραζιλία, Μιανμάρ, Αίγυπτο κα) ενώ εργάζονται σε διεθνώς βραβευμένα εστιατόρια, καθώς και κορυφαίους ομίλους φιλοξενίας και τουρισμού (Burj Al Arab Hotel /Dubai, Einsunternull restaurant (1 Michelin Star) /Berlin, London Edition Luxury Boutique Hotel, Hide Restaurant /London, Black Sheep Restaurants /Hong Kong, Host Inn Group /Egypt, 29 Restaurant & Bar /Turkey, Bagatelle Group /Dubai, Palazzo Parigi Hotel 5*L & Grand Spa /Milan, Parklane Luxury Collection Resort & Spa /Cyprus, The NOName /Berlin, JNCQUOI Restaurant / Lisbon, Restaurant Ambivium in Pago de Carraovejas / Spain, Blue Lagoon /Iceland, Viking Ocean Cruises κ.λ.π.)

Στο πρόγραμμα του Νοεμβρίου συμμετείχαν τα Οινοποιεία (αλφαβητικά):
Αμπελώνας Καμκούτη
Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλλου
Κτήμα Άλφα
Κτήμα Αφιανές
Οικογένεια Γκιρλέμη
Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιείο Άκραθως
Οινοποιείο Λυραράκης
Οινοποιείο Monsieur Nicolas