Ωοειδής δεξαμενή δρυός, η τελευταία καινοτομία από την Marc Grenier

Από το 2020 η εταιρεία Marc Grenier (Βουργουνδία) κυκλοφορεί στην αγορά την ωοειδή foudre 10 και 20 HL. Η δρύινη αυτή δεξαμενή προορίζεται για παλαίωση λευκών/ερυθρών οίνων και για ζύμωση λευκών.

Η κατασκευή της βασίστηκε στην μηχανική της κίνησης Brown. Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μπράουν (1827) πρόκειται για τυχαία κίνηση των σωματιδίων που βρίσκονται μέσα σε ένα υγρό και η κατεύθυνσή τους αλλάζει άτακτα μετά από συγκρούσεις μεταξύ τους. Στην περίπτωση οβάλ ή ακόμη καλύτερα ωοειδούς σχήματος του δοχείου η κίνηση αυτή παρατηρείται εντονότερη. Έτσι, στην προκειμένη ευνοείται το φυσικό και διαρκές battonage ήπιας μορφής, χωρίς να απαιτείται μια διαρκής παρέμβαση για την ανάμιξη των οινολασπών που συχνά γίνεται πιο βίαια από το επιθυμητό, με τεχνικά μέσα.

Το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει διπλή βάνα, δειγματολήπτη, θερμόμετρο, μπροστινή πόρτα και πώμα Bellot (ή γυάλινο).

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Marc Grenier στις σελίδες KD wine consulting (Fb, Instagram)
Email: kallia_drosou@hotmail.com

ΣΗΜ. Το παραπάνω δελτίο τύπου, οι πληροφορίες που μοιράζεται καθώς και το συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό έχουν δημιουργηθεί/ανήκουν στην εταιρεία που παράγει/διακινεί τα παρουσιαζόμενα προϊόντα ή/και παρέχει τις αναφερόμενες υπηρεσίες. Η Οινολογία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο κοινοποίησης του ανωτέρω υλικού και δεν εμπλέκεται καθόλου στο στάδιο επεξεργασίας του.