Παρουσίαση της Μodern Cooperage: Barrel Technology for Elevated Winemaking

Η Modern Cooperage ιδρύθηκε με το όραμα να δημιουργήσει καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις που βοηθούν τους οινοποιούς να αυξήσουν την ποιότητα του κρασιού και να πάρουν τον πλήρη έλεγχο των κρασιών τους σε βαρέλι.

Τα υπερσύγχρονα βαρέλια μας, προσφέρουν στους οινοποιούς ισχυρά νέα εργαλεία που επιλύουν πολλές από τις ελλείψεις των παραδοσιακών δρύινων βαρελιών και μειώνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Το πλεονέκτημα της σύγχρονης βαρελοποιίας είναι η ποιότητα. Τα βαρέλια ενσωματώνονται στα υπάρχοντα ράφια βαρελιών.

Μειωμένη οξείδωση, εξάτμιση και ανάδευση του κρασιού χωρίς άνοιγμα του βαρελιού. Εύκολη απολύμανση Λιγότερο SO2 κατά τη διάρκεια της γήρανσης. Πλήρης έλεγχος δρυός και θερμοκρασίας.

Έλεγχος οξυγόνωσης με πατενταρισμένες μεμβράνες αναπνοής O2. Έλεγχος χρόνου γήρανσης, καθώς και έλεγχος αποθέματος, χωρίς να χρειάζεται πλέον να περιμένετε να φτάσουν τα βαρέλια από τη Γαλλία. Είναι οικονομικό με διάρκεια ζωής βαρελιού 30+ ετών.

Εύκολη αντικατάσταση των δρύινων ράβδων. Χαμηλότερο κόστος εργασίας για τη διατήρηση 31% περισσότερου όγκου ανά βαρέλι. Μειώνει το κόστος των αγαθών. Ελάχιστη εξάτμιση, με αποτέλεσμα τη μειωμένη απώλεια κρασιού.

Τα βαρέλια της Modern Cooperage φέρνουν στον 21ο αιώνα παραδοσιακές τεχνικές παλαίωσης βαρελιού για ουίσκι, μπέρμπον, ρούμι και άλλα οινοπνευματώδη ποτά. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας βαρέλι μας, παρέχει στα αποστακτήρια μια μοντέρνα λύση που ξεπερνά πολλά από τα μειονεκτήματα και τους περιορισμούς των παραδοσιακών δρύινων βαρελιών, χωρίς να θυσιάζει καμία από τις ιδιότητες που έκαναν τα δρύινα βαρέλια τον βασικό άξονα της βιομηχανίας. Πάρτε τον έλεγχο της ενσωμάτωσης, της εξάτμισης, της θερμοκρασίας, της μικροοξυγόνωσης, της συμπίεσης, της ανάδευσης και πολλά άλλα.

Η κατασκευή εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα και οι πατενταρισμένες τεχνολογίες επιτρέπουν στους οινοπαραγωγούς να εισάγουν βαρέλια πλήρους μεγέθους, να ελέγχουν τη θερμοκρασία, να ανακατεύουν οινολάσπες στη θέση τους χωρίς να ανοίγουν το βαρέλι, να επιλέγουν τη διαπερατότητα οξυγόνου με μεταβλητές μεμβράνες και να χάνουν λιγότερο κρασί από την εξάτμιση.

Την τελευταία δεκαετία, η ομάδα της Modern Cooperage εργάστηκε για να τελειοποιήσει τον καινοτόμο, μοντέρνο σχεδιασμό της κάννης. Ο Jon Roleder, αρχικά μηχανικός κατασκευής, αποφάσισε να εφαρμόσει το μηχανολογικό του υπόβαθρο και την επιστήμη των υλικών για να δημιουργήσει το μέλλον του βαρελοποιού. Μετά από μια δεκαετία έρευνας και επανάληψης, το αποτέλεσμα είναι το βαρέλι πέμπτης γενιάς μας.

Τα πλεονεκτήματα του βαρελιού Modern Cooperage είναι αμέτρητα, αλλά όλα προέρχονται από την ουσιαστική μας πεποίθηση ότι η ζύμωση, η ωρίμανση και η αποθήκευση του κρασιού μπορεί να είναι αποτελεσματική και οικολογικά υγιής, βελτιώνοντας παράλληλα την αισθητική επίδραση που μπορεί να έχει το ξύλο σε ένα τελικό κρασί.

Το σύγχρονο βαρέλι

Η ποιοτική οινοποίηση έγινε πιο εύκολη από ποτέ

• Κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα ασφαλής για τρόφιμα με εξωτερικές διαστάσεις που ταιριάζουν με παραδοσιακά δρύινα βαρέλια.
• Οι διαστάσεις του βαρελιού επιτρέπουν την αποθήκευση σε υπάρχοντα ράφια για βαρελοποιία από όλο το ξύλο.
Ο ανοξείδωτος χάλυβας καθιστά τον καθαρισμό και την αποθήκευση με σημαντικά λιγότερη απαιτητική εργασία.
• Τα σύγχρονα βαρέλια μπορούν να χωρέσουν 31% περισσότερο κρασί λόγω του σημαντικά λεπτότερου εξωτερικού τους.
• Το σύστημα εσωτερικών σχαρών μπορεί να συγκρατήσει το μηδέν έως το 150% της αναλογίας επιφάνειας προς όγκο ενός παραδοσιακού δρύινου βαρελιού.
• Μεταβλητά, οι διαπερατές από οξυγόνο μεμβράνες μπορούν να παρέχουν σταθερά μεταφορά οξυγόνου με ρυθμό ισοδύναμο με το κουρκούτι εξ ολοκλήρου από ξύλο, εάν είναι επιθυμητό.
• Χρησιμοποιήστε οικονομικά νέα βελανιδιά για κάθε σοδειά και προσαρμόστε την εκχύλιση βελανιδιάς με ακρίβεια στις επιθυμητές προδιαγραφές με τον αριθμό και τον τύπο των δοκών που χρησιμοποιούνται, με τη δυνατότητα να συνδυάσετε δοκάρια και επίπεδα φρυγανιάς από πολλαπλά βαρέλια.

Δεν εφεύραμε το βαρέλι, το κάναμε καλύτερο

• Επιλέξτε εσείς την κατηγορία ξυλείας που επιθυμείτε, δημιουργώντας τις δικές σας επιλογές.
• Ξεχωριστή διαχείριση εκχύλισης βελανιδιάς και μεταφοράς οξυγόνου.
• Battonage για λευκά κρασιά χωρίς υπερβολική εισαγωγή οξυγόνου.
• Πρακτική, εύκολη στον καθαρισμό λύση για ζυμώσεις κόκκινου βαρελιού.
• Η λεία εσωτερική επιφάνεια επιτρέπει τη γρήγορη και πλήρη απολύμανση των επιφανειών της κάννης.
• Λιγότερο ξύλο συνολικά καθώς και όλο το ξύλο που διατηρεί κορεσμό με το κρασί οδηγεί σε μικρότερη πιθανότητα μικροβιακής μόλυνσης.

Οι βελτιωμένες τεχνολογίες παρέχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη

• Μειώστε το κόστος του δρυός και του φυσικού βαρελιού έως και 50% ή περισσότερο μακροπρόθεσμα.
• Μεταβλητοί τρόποι παράδοσης, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ή της μίσθωσης.
• Μειωμένο κόστος εργασίας για την προετοιμασία νέας κάννης.
• Μείωση του κόστους εργασίας από 24% λιγότερα βαρέλια για διαχείριση και συντήρηση.
• Μειωμένο κόστος εργασίας από την εξάλειψη της συντήρησης άδειου βαρελιού.
• Μειωμένο κόστος για νερό, ενέργεια επεξεργασίας λυμάτων, φορτίο κ.λπ.
• Μειωμένο κόστος αποθήκης με 24% λιγότερο απαιτούμενο χώρο αποθήκης.

Καινοτομώντας συνεχώς για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον

• Έως και 97,6% λιγότερη συγκομιδή βελανιδιάς
• Μειώστε το νερό που απαιτείται έως και 90%
• Μειώστε την παραγωγή λυμάτων έως και 90% ή περισσότερο.
• Μειώστε σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα αποστολής

Σύγχρονα βαρέλια εναντίον παραδοσιακών δρύινων βαρελιών

Το Καρουζέλ Stave

• Γίνετε δημιουργικοί με το προφίλ δρυός σας – Με το πατενταρισμένο καρουζέλ μας, έχετε ακριβή έλεγχο του προφίλ βελανιδιάς του προϊόντος σας. Εισαγάγετε έως και 20 ράβδους με συνολικό ποσοστό ανά βαρέλι 5-200% ισοδύναμο νέας βελανιδιάς ανάλογα με τον αριθμό των δοκών που χρησιμοποιούνται και το πάχος της ράβδου. Θέλετε να δείτε τι συμβαίνει στο ουίσκι σας όταν ανακατεύετε γαλλική και αμερικάνικη βελανιδιά; Αναρωτιέστε τι επίδραση έχουν τα διαφορετικά επίπεδα άνθρακα στο ίδιο βαρέλι στη γευστική ανάπτυξη του bourbon σας; Με τις σύγχρονες κάννες Cooperage, έχετε την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα να βρείτε τον συνδυασμό πεντάλ που λειτουργεί καλύτερα για την όρασή σας.
• Μεγάλη ποικιλία σε μπανέλες για παλαίωση και φινίρισμα – Είτε χρειάζεστε American White Oak για την παλαίωση του ουίσκι σας είτε θέλετε να προσθέσετε μια ξεχωριστή γεύση στο μπέρμπον σας τελειώνοντάς το με μπανέλες εμποτισμένες σε σέρι, πόρτο, ρούμι, κονιάκ κ.λπ., το δίκτυό μας και οι συνεργάτες του stave έχουν επιλογές που θα υποστηρίξουν το όραμά σας.
• Επιταχυνόμενη γήρανση – Χρησιμοποιήστε το καρουζέλ για να επιταχύνετε την ενσωμάτωση της βελανιδιάς και τη μικροοξυγόνωση για να φτάσετε στη μέγιστη ωριμότητα και να είστε έτοιμοι για μπουκάλια πιο γρήγορα από ό,τι επιτρέπουν τα παραδοσιακά βαρέλια.
• Εξοικονόμηση κόστους – Οι δοκοί βελανιδιάς υψηλής ποιότητας κοστίζουν ένα κλάσμα της τιμής ενός νέου βαρελιού, επιτρέποντάς σας να πειραματιστείτε και να βελτιώσετε το μοναδικό σας γευστικό προφίλ χωρίς να σπάσετε τα όρια.

Ανθεκτικότητα μεγάλης διάρκειας

Το πλεονέκτημα από ανοξείδωτο χάλυβα – Ενώ τα παραδοσιακά βαρέλια πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 2-3 χρόνια, ο σχεδιασμός μας από ανοξείδωτο χάλυβα θα διαρκέσει 30+ χρόνια. Απλώς αντικαταστήστε τις ράβδους βελανιδιάς και το βαρέλι σας είναι βασικά ολοκαίνουργιο ξανά.

Έλεγχος θερμοκρασίας

Πάρτε τα ηνία από τη μητέρα φύση – Ενώ τα δρύινα βαρέλια βρίσκονται στο έλεος του έξω κόσμου, τα βαρέλια μας σας δίνουν τη δυνατότητα να κυκλοφορείτε ζεστή ή κρύα γλυκόλη από το ψύκτη σας ή να χρησιμοποιείτε νερό για να ελέγχετε με ακρίβεια τη θερμοκρασία του πνεύματός σας. Εάν το αποστακτήριό σας αντιμετωπίζει συχνά ακραίους χειμώνες που επιβραδύνουν τη γήρανση του προϊόντος σας, τα βαρέλια Modern Cooperage θα σας επιτρέψουν να παραμείνετε στη βέλτιστη θερμοκρασία 365 ημέρες το χρόνο.

Μεμβράνη Micro-Oxygenation

Αναπνέει ακριβώς όπως η βελανιδιά – Η πατενταρισμένη μας διαπερατή από οξυγόνο μεμβράνη επιτρέπει 10 mg/L/έτος οξυγόνου στο βαρέλι. Αυτό αναπαράγει
με ακρίβεια τον ρυθμό αναπνοής των νέων αμερικανικών και γαλλικών δρύινων βαρελιών.
Ανώτερος έλεγχος εξάτμισης – Η μεμβράνη αφήνει το οξυγόνο να εισέλθει, αλλά δεν αφήνει μόρια νερού ή αλκοόλ να βγουν. Το αλκοολούχο ποτό λαμβάνει όλα τα οφέλη του οξυγόνου χωρίς την τυπική απώλεια όγκου, οδηγώντας σε υψηλότερες αποδόσεις και μειωμένο COGS σε σύγκριση με τα παραδοσιακά βαρέλια με υψηλό ποσοστό απώλειας εξάτμισης.

Πίεση

Soak in the Oak – Με το απόλυτο στεγανό κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και την αντοχή των 3bar πίεσης, μπορεί το κρασί να εισέλθει βαθύτερα στις δούγιες ξυλείας και να απορροφήσει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά από αυτές. Αυτό σας επιτρέπει να επιταχύνετε σημαντικά την εξαγωγή βελανιδιάς, ειδικά όταν συνδυάζεται με έλεγχο θερμοκρασίας και μικροοξυγόνωση.

Συχνές ερωτήσεις για τα βαρέλια μας

Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη νέων αμερικανικών δρύινων βαρελιών, υπάρχουν βαρέλια Modern Cooperage σε απόθεμα;
Α: Ναι! Έχουμε βαρέλια σε απόθεμα και έτοιμα προς αποστολή από την αποθήκη μας στην Καλιφόρνια. Μεγάλες προσαρμοσμένες παραγγελίες άνω των 1.000 βαρελιών ενδέχεται να απαιτούν αναμονή 60-75 ημερών.

Τα παλαιωμένα αποστάγματα χρειάζονται οξυγόνο, το βαρέλι σας αναπνέει όπως ένα παραδοσιακό δρύινο βαρέλι;
Α: Ναι, τα βαρέλια μας χρησιμοποιούν μια πατενταρισμένη μεμβράνη Micro-Oxygenation για να μιμούνται την ίδια αναπνοή με ένα νέο δρύινο βαρέλι με γραμμικό ρυθμό 10mg/L/έτος.

Πόσες ράβδους χωράει η κάννη Modern Cooperage;
Α: Κάθε βαρέλι μπορεί να χωρέσει έως και 20 ράβδους βελανιδιάς με μέγιστες διαστάσεις πάχους 0,5 ίντσες, πλάτους 3 ιντσών και μήκους 27 ιντσών.

Τα περισσότερα παραδοσιακά βαρέλια διαρκούν μόνο 2-3 χρόνια, πόσο καιρό μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα βαρέλι Modern Cooperage;
Α: Το βαρέλι Modern Cooperage θα διαρκέσει πάνω από 30 χρόνια στο αποστακτήριο σας. Απλώς αντικαταστήστε μερικές φλάντζες κάθε 8-10 χρόνια και είστε έτοιμοι.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το βαρέλι Modern Cooperage για να επιταχύνω τη γήρανση;
Α: Ναι! Το βαρέλι μας σάς επιτρέπει να ανακατεύετε , να πιέζετε, να ελέγχετε τη θερμοκρασία (ζεστό ή κρύο) και να οξυγονώνετε το κρασί ή το αλκοολούχο ποτό της επιλογής σας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της γήρανσης.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ βαρέλια sherry για να τελειώσω μερικά ουίσκι και μπέρμπον, μπορώ να το κάνω στο βαρέλι Modern Cooperage;
Α: Ναι! Διαθέτουμε συνεργάτες που έχουν παραγωγές παγκόσμιας κλάσης από σέρι, πόρτο, κονιάκ, ρούμι, κρασί και πολλά άλλα.

Μπορούν οι κάννες Modern Cooperage να χωρέσουν στο υπάρχον σύστημα ραφιών μας;
Α: Ναι! Οι κάννες μας διαθέτουν τις τυπικές διαστάσεις για να χωρέσουν στο υπάρχον σύστημα ραφιών σας.

Χωρητικότητα του βαρελιού Modern Cooperage;
Α: 278L

Το αποστακτήριο μου βρίσκεται σε μια ζεστή περιοχή και χάνω πολλά προϊόντα κάθε χρόνο λόγω της εξάτμισης. Μπορεί το βαρέλι σας να βοηθήσει;
Α: Ναι! Η πατενταρισμένη μας μεμβράνη Micro-Oxygenation σχεδιάστηκε ειδικά για να επιτρέπει στο οξυγόνο να περνά μέσα , αλλά όχι σε μόρια νερού ή αλκοόλ. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το κρασί σας είναι στο βαρέλι, το κρατάμε εκεί. Φανταστείτε να ανοίξετε ένα βαρέλι μετά από τρία χρόνια και να δείτε ότι είναι ακόμα γεμάτο!

ΣΗΜ. Το παραπάνω δελτίο τύπου, οι πληροφορίες που μοιράζεται καθώς και το συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό έχουν δημιουργηθεί/ανήκουν στην εταιρεία που παράγει/διακινεί τα παρουσιαζόμενα προϊόντα ή/και παρέχει τις αναφερόμενες υπηρεσίες. Η Οινολογία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο κοινοποίησης του ανωτέρω υλικού και δεν εμπλέκεται καθόλου στο στάδιο επεξεργασίας του.