Νέο στέλεχος non-Saccharomyces ζυμομύκητα από την AB Biotek εμπλουτίζει το αρωματικό προφίλ των οίνων

Η AB Biotek σε συνεργασία με το Wine Australia και το Australian Wine Research Institute ταυτοποίησαν ακόμα ένα νέο στέλεχος ζυμομύκητα non-Saccharomyces, που δίνει τη δυνατότητα στους οινοποιούς να βελτιώσουν τη διαδικασία σύνθεσης πτητικών αρωμάτων και να εμπλουτίσουν το αρωματικό προφίλ των οίνων Shiraz και Cabernet Sauvignon. Με την κατανάλωση αυτών των δύο δημοφιλών ποικιλιών να βρίσκεται παγκοσμίως σε αύξηση, η AB Biotek πλέον προσφέρει στους οινοπαραγωγούς το στέλεχος Metschnikowia pulcherrima με την εμπορική ονομασία «Maurivin AWRI Obsession» σαν μέρος της σειράς ζυμομυκήτων “επόμενης γενιάς” της Maurivin για την ανάδειξη των κρασιών αυτού του στυλ.

Το AWRI Obsession είναι πιο γνωστό για την ιδιότητά του να αυξάνει σημαντικά την ένταση του χρώματος των ερυθρών κρασιών. Επιπλέον, ενισχύει την ένταση των αρωμάτων τους και αυξάνει την αίσθηση της πολυπλοκότητας και της δομής τους στη γεύση, συγκριτικά με τα κρασιά που παράγονται με Saccharomyces cerevisiae. Ο εν λόγω ζυμομύκητας παράγει περισσότερα αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων, ενώ έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τους «πράσινους» χαρακτήρες.

Η παγκόσμια τάση των καταναλωτών να αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες στα κρασιά συνεχίζεται και με γνώμονα αυτό οι ειδικοί στις ζύμες επιστήμονες και οινολόγοι της AB Biotek, μαζί με και τα εξειδικευμένα συνεργαζόμενα ερευνητικά ιδρύματα, έχουν εργαστεί εκτενώς για τον εντοπισμό στελεχών ζυμομυκήτων που μπορούν να προσφέρουν νέες λύσεις και δίνουν την ευκαιρία στους οινοπαραγωγούς να δημιουργήσουν κρασιά που αντικατοπτρίζουν πραγματικά τη μοναδικότητα (terroir) του αμπελώνα τους.

Τα εν λόγω στελέχη, καθώς και η πλήρης σειρά οινολογικών ουσιών του οίκου, διατίθενται στην Ελληνική αγορά από την εταιρεία :

RavagoRavago Chemicals Hellas A.E.
Νερατζιωτίσσης 115, Μαρούσι τ.κ. 15124
T.: 2144008521  •  M.:6944586297
wine@ravagochemicals.com

Για την πλήρη περίληψη της έρευνας, κάντε κλικ ΕΔΩ και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Maurivin AWRI Obsession κάντε κλικ ΕΔΩ.

PROFILES:

Η AB Biotek αποτελεί ένα τμήμα της AB Mauri, παγκόσμιου παραγωγού ζυμών και υλικών ζύμωσης. Η AB Biotek δραστηριοποιείται στον κλάδο της οινοποιίας για περισσότερα από 25 χρόνια,.αναπτύσσοντας και διακινώντας οινολογικά υλικά (ζύμες, ένζυμα και βελτιωτικά) παγκοσμίως με την εμπορική ονομασία Μaurivin. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ABBiotek.com.

Το Wine Australia είναι μια νόμιμη αρχή της Αυστραλιανής κυβέρνησης που ιδρύθηκε για να συντονίζει και να χρηματοδοτεί την ερευνα και ανάπτυξη στην αμπελουργία και οινοποιία και να προωθεί την υιοθέτηση,.διάδοση και εμπορικη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων. Το Wine Australia χρηματοδότησε την έρευνα σε συνεργασία με το Australian Wine Research Institute,.που είχε ως αποτέλεσμα τα προϊόντα Maurivin AWRI Rosa και AWRI Rosa Intense. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.wineaustralia.com.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ