Η Α. & Σ. Χρυσανθακόπουλος μας συστήνει την εκλεκτή Cavin Tonnellerie

Διαθέσιμα είναι πλέον και στην Ελλάδα τα ποιοτικά δρύινα βαρέλια της γαλλικής βαρελοποιίας Cavin. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας βαρέλια, προέλευσης αποκλειστικά από την Βουργουνδία και συγκεκριμένα από το δάσος Châtillonnais (84.000 ha), από δέντρα δρυός 200 ετών. Η Tonnellerie Cavin ιδρύθηκε 70 χρόνια πριν, από τον Charles Cavin, του οποίου η αγάπη για το κρασί και η πολύχρονη εμπειρία τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση. Το ίδιο πάθος και η κουλτούρα για το κρασί, η μακροχρόνια ιστορία της οικογένειας Cavin, η μεγάλη φιλία της με τους αμπελουργούς και ο σεβασμός στο περιβάλλον, είναι που εμπνέουν καθημερινά, ακόμα και σήμερα τους ανθρώπους της Tonnellerie Cavin.


Υπάρχουν διαθέσιμοι τρείς διαφορετικοί τύποι βαρελιών, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οινοποιού:

• Η σειρά Enée, η πρώτη που δημιουργήθηκε από την Cavin:
Τα βαρέλια Enée συνδυάζουν ισορροπία και ποιότητα.
Είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους οινοποίησης.

• Η σειρά Aphrodite, η εκλεκτή:
Τα βαρέλια Aphrodite προορίζονται για premium κρασιά.
Είναι φτιαγμένα από ξύλα δρυός επιλεγμένα μόνο από το δάσος Châtillonnais, στο οποίο βρίσκεται η Cavin. Η παραγωγή τους είναι περιορισμένη και αριθμημένη. Όλα τα στάδια παραγωγής τους γίνονται στην Βουργουνδία, γι’ αυτό και για την Cavin αυτά τα βαρέλια θεωρούνται ότι είναι γεωγραφικής προέλευσης.

• Η σειρά Hélène, η νεότερη στην γκάμα της Cavin:
Tα βαρέλια Hélène είναι ένα μίγμα της κλασικής με την εξαιρετική σειρά βαρελιών της Cavin, φτιαγμένα από την ίδια δρυ που χρησιμοποιείται στα Enée και τα Aphrodite. Είναι κατάλληλα για όσους αναζητούν ακρίβεια, καθαρότητα και φρεσκάδα στα κρασιά τους.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ