Η New Holland παρουσιάζει το νέο T5S και το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle


• Το νέο T5S : απαραίτητο, δυνατό, κατασκευασμένο για τα πάντα. Το νέο μεσαίου μεγέθους T5S προσφέρει δύο μοντέλα, 90hp και 100hp (ονομαστική ισχύς) και επιλογή πλήρως μηχανικού κιβωτίου ή κιβωτίου ταχυτήτων με υδραυλική ρεβέρσα (powershuttle).
• Το T5S ήταν φιναλίστ στην κατηγορία «Best Utility» του Τρακτέρ της Χρονιάς 2023.
• Το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle που παρουσιάστηκε στην EIMA προσφέρεται σε τρία μοντέλα με ονομαστική ισχύ από 100 έως 120hp. Η σειρά T5 Utility Powershuttle διαθέτει στιβαρά, ισχυρά, βαρέος τύπου τρακτέρ.

Η New Holland επεκτείνει την σειρά τρακτέρ T5, με τα νέα μοντέλα T5S utility μεσαίου μεγέθους και με το αναβαθμισμένο T5 Utility. Ο στόχος αυτής της νέας σειράς είναι να παρέχει στην κατηγορία 90-120 ίππων νέα, στιβαρά, ισχυρά και εύχρηστα μηχανήματα που εξασφαλίζουν το μέγιστο επίπεδο απόδοσης και παραγωγικότητας για την ολοκλήρωση της εργασίας, σε όλες τις συνθήκες.

Τόσο το T5S όσο και το T5 Utility Powershuttle είναι εξαιρετικά ευέλικτα τρακτέρ με μεταξόνιο 2.350 mm και βάρος περίπου 4 τόνους, προσφέροντας υψηλή απόδοση και ευκολία στη χρήση. Αυτά τα μοντέλα ενισχύουν περαιτέρω την ευρεία γκάμα της σειράς T5 από 80 έως 140hp, που περιλαμβάνει και τα T5 Utility DualCommand, T5 ElectroCommand, T5 DynamicCommand και T5 AutoCommand.

Οι νέες κατηγορίες έχουν κοινούς κινητήρες υψηλής απόδοσης, μαζί με ATS και υδραυλικά συστήματα, αλλά διαφέρουν ως προς τις συνολικές διαστάσεις, το βάρος, τους άξονες και την προσφορά ελαστικών και έχουν σημαντική διαφορά στην καμπίνα.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα FPT F5 Stage V με κυβισμό 3,6 λίτρων. Ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός του υπερσυμπιεστή και των εμβόλων εγγυάται ισχυρή απόδοση και οικονομία καυσίμου, με μέγιστη ισχύ μόλις στις 1.900 στροφές ανά λεπτό και την καλύτερη σε αυτή την κατηγορία μέγιστη ροπή (450 Nm για το T5.100S και 506 Nm για το T5.120 Utility Powershuttle) που παρέχεται στις χαμηλές 1.300 στροφές ανά λεπτό, με εξαιρετική αύξηση ροπής έως και 47% για γρήγορη ανάκτηση υπό φορτίο.

Τα τρακτέρ ενσωματώνουν ένα σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων που ενσωματώνει καταλύτη οξείδωσης ντίζελ, φίλτρο σωματιδίων ντίζελ και μονάδα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής σε μια ενιαία, χωρίς συντήρηση, συμπαγή λύση που ταιριάζει πλήρως κάτω από το καπό, εξασφαλίζοντας τέλεια ορατότητα και ευελιξία, υψηλή απόσταση από το έδαφος και εύκολη εγκατάσταση φορτωτή.

Τα τρακτέρ έχουν διάστημα σέρβις κινητήρα 600 ωρών και όλη η καθημερινή συντήρηση μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί μόνο από την αριστερή πλευρά.

Απόδοση και παραγωγικότητα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά

Το T5S διαθέτει επιλογή σασμάν 12×12 ή προαιρετικά 20×20 με έρπουσες με μηχανική ή αυτόματη μετάδοση κίνησης (powershuttle transmission) για ομαλές και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης χωρίς την χρήση συμπλέκτη. Από την άλλη, το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle έρχεται με κιβώτιο ταχυτήτων μόνο Powershuttle που εξασφαλίζει ομαλές και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης χωρίς την χρήση συμπλέκτη.

Τόσο το T5S όσο και το T5 Utility Powershuttle έχουν ένα υδραυλικό σύστημα που διαθέτει διπλές αντλίες: μια αντλία 36 L/min αφιερωμένη στο τιμόνι και μια δεύτερη με έως και 82 L/min για την συντήρηση. Η νέα αντλία MegaFlow™, είναι σε θέση να εξασφαλίσει ταχύτερους χρόνους κύκλου φόρτωσης και γρήγορο ανέβασμα και κατέβασμα των εργαλείων. Συμπληρώνοντας, αυτό είναι ένα 540 / 540E / 1000 σ.α.λ. ηλεκτροϋδραυλικά ενεργοποιημένο PTO με ενεργοποίηση μαλακής εκκίνησης, οικολογική λειτουργία και ταχύτητα συγχρονισμένης πορείας. Μπορούν να διατεθούν έως και τρεις υδραυλικές βαλβίδες εξωτερικών εργασιών, όλες με σύστημα push-pull για εύκολη σύνδεση. Τα τρακτέρ T5S και T5 Utility Powershuttle μπορούν να παραγγελθούν με ένα ενσωματωμένο πακέτο έτοιμο για εμπρόσθιο φορτωτή από το εργοστάσιο και περαιτέρω επιλογές περιλαμβάνουν εργοστασιακά τοποθετημένο εμπρόσθιο υδραυλικό και PTO.

Τα 2 νέα μοντέλα διαφέρουν ως προς τον τύπο του εμπρόσθιου άξονα, το μικτό βάρος οχήματος (GVW) και την μέγιστη διάσταση των πίσω ελαστικών που καθιστούν τη νέα προσφορά ιδανική για να στοχεύσει διαφορετικούς πελάτες: αυτοί που αναζητούν ένα ελαφρύτερο ευέλικτο τρακτέρ θα μπορούσαν να επικεντρωθούν περισσότερο στο T5S, ενώ αυτοί που αναζητούν ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο βοηθητικό τρακτέρ θα μπορούσαν να εκτιμήσουν το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle.

Το T5S διαθέτει ελαφρύτερο άξονα HD κατηγορίας 1 με πλάτος φλάντζας προς φλάντζα 1.584 mm, ενώ το T5 Utility Powershuttle διαθέτει μεγάλο άξονα κλάσης 1.5 HD με πλάτος φλάντζας προς φλάντζα 1.789 mm, γεγονός που καθιστά το τρακτέρ ιδανικό και για τις βαρύτερες εργασίες με φορτωτή. Το μικτό βάρος οχήματος (GVW) διαφέρει και είναι 6,5 τόνους για το T5S και 7 τόνους για το T5 Utility Powershuttle.

Σχετικά με την μέγιστη διάσταση των πίσω ελαστικών, στο T5S μπορούν να τοποθετηθούν R34 (SRI 750) ενώ, για πρώτη φορά, στα αναβαθμισμένα T5 Utility Powershuttle, μπορούν να τοποθετηθούν R38 (SRI 800).

Και τα δύο τρακτέρ μπορούν να παραγγελθούν με εμπρόσθιο φορτωτή έτοιμο από το εργοστάσιο και επιπλέον PTO και εμπρόσθια υδραυλικά.

Το οπίσθιο μπράτσο έχει πλήρως επανασχεδιαστεί και τώρα διαθέτει 2 εξωτερικούς κυλίνδρους, για να αυξήσει την απόδοση και να διευκολύνει την συντήρηση. Η εξαιρετική μέγιστη ανυψωτική ικανότητα ανέρχεται σε 4,4 τόνους για το T5S και 5 τόνους για το T5 Utility Powershuttle.

Το T5S διαθέτει χειριστήρια ανύψωσης (lift-o-matic) και το T5 Utility Powershuttle διαθέτει το δημοφιλές lift-o-matic plus system.

Ασυναγώνιστη άνεση και ορατότητα

Τόσο τα τρακτέρ T5S όσο και T5 Utility Powershuttle παρέχουν άνεση και ορατότητα που ταιριάζουν απόλυτα με τις διαφορετικές απαιτήσεις των εργασιών στις οποίες υπερέχουν.

Τα τρακτέρ T5S επωφελούνται από ένα νέο σχεδιασμό 4 κολώνων που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα 320ο. Το επίπεδο πάτωμα της καμπίνας, οι μεγάλες πόρτες, το κάθισμα με ανάρτηση αέρα και η ηλιοροφή μεγάλης ορατότητας, προσφέρουν εξαιρετική άνεση για εργασίες με φορτωτή. Ενώ τα τρακτέρ T5S βρίσκονται στο τέλος της σειράς Τ5, μπορούν να προσδιοριστούν σε υψηλό βαθμό, εάν απαιτηθεί. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την τηλεματική PLM Connect, την αυτόματη καθοδήγηση EZ-Pilot και την οθόνη IntelliViewTM 4 με δυνατότητα ISOBUS UT/TC.

Το T5 Utility Powershuttle, από την άλλη πλευρά, διαθέτει μια άνετη καμπίνα 6 κολώνων που σας επιτρέπει όμως να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο με μεγάλη ορατότητα. Τα κύρια χειριστήρια είναι πολύ εύχρηστα και εύκολα προσβάσιμα στη δεξιά πλευρά του χειριστή για εξαιρετική εργονομία. Η ευρύχωρη καμπίνα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον χειριστή, ένα ήσυχο περιβάλλον με μόλις 76db, την άνεση ενός καθίσματος με ανάρτηση αέρα και εξαιρετική εργονομία.

Ο σχεδιασμός της καμπίνας 4 κολώνων του νέου T5S και 6 κολώνων του T5 Utility Powershuttle, ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών που εργάζονται σε περιορισμένο χώρο όπως μέσα σε στάβλους: στην πραγματικότητα και τα δύο τρακτέρ παραμένουν κάτω από τα 2,65 μέτρα συνολικού ύψους με το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle να αποτελεί σημείο αναφοράς στην σειρά χάρη στην οροφή εξαιρετικά χαμηλού προφίλ που εγγυάται συνολικό ύψος κάτω από 2,6 μέτρα με ελαστικά R34.

Εν συντομία οι νέες σειρές τρακτέρ Utility της New Holland ξεχειλίζουν από νέα χαρακτηριστικά, την πιο άνετη καμπίνα με την καλύτερη ορατότητα στην κατηγορία, κινητήρες καθαρότερους με γρήγορη ανταπόκριση, ισχυρότερα μπράτσα και υψηλή ανυψωτική ικανότητα. Στον κόσμο των τρακτέρ Utility, η New Holland συνεχίζει την ηγεσία και την καινοτομία της, προσφέροντας βιώσιμες λύσεις με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, την βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας, μαζί με τη μεγιστοποίηση της άνεσης του χειριστή.

Ο Oscar Baroncelli, Επικεφαλής των Τρακτέρ New Holland Παγκοσμίως, είπε «Αυτές οι νέες προσθήκες στη σειρά αποδεικνύουν την φήμη της οικογένειας T5 ως τα πιο ευέλικτα και συμπαγή μηχανήματα με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία τους μαζί με ευκολία χρήσης και συντήρησης».

ΣΗΜ. Το παραπάνω δελτίο τύπου, οι πληροφορίες που μοιράζεται καθώς και το συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό έχουν δημιουργηθεί/ανήκουν στην εταιρεία που παράγει/διακινεί τα παρουσιαζόμενα προϊόντα ή/και παρέχει τις αναφερόμενες υπηρεσίες. Η Οινολογία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο κοινοποίησης του ανωτέρω υλικού και δεν εμπλέκεται καθόλου στο στάδιο επεξεργασίας του.