Η New Holland παρουσιάζει το νέο T7.340 HD με PLM Intelligence


• Νέα παρουσία στη γκάμα τρακτέρ υψηλής ιπποδύναμης της New Holland.
• Επεκτείνεται η μέγιστη ισχύς της σειράς T7 Heavy Duty στους 340hp.
• Βελτιώνεται η παραγωγικότητα με χαρακτηριστικά όπως η λειτουργία Integrated Baler Control.

Η New Holland Agriculture παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο ναυαρχίδα της σειράς τρακτέρ T7 HD, ανεβάζοντας τη δύναμη της γκάμας σε άλλο επίπεδο, με την προσθήκη του T7.340 HD με PLM Intelligence. Το νέο τρακτέρ των 340hp (max) κληρονομεί το στυλ και τα βασικά χαρακτηριστικά από τα ήδη καθιερωμένα μοντέλα τρακτέρ των 288hp (max) T7.290 HD και 313hp (max) T7.315 HD, τα οποία παραμένουν στην γκάμα, προσφέροντας περισσότερη ισχύ με τις ίδιες διαστάσεις και βάρος. Περιλαμβάνει επίσης νέα τεχνολογία που πρωτοεμφανίστηκε στο πρωτοπόρο T7.300 LWB, το μεγαλύτερο τρακτέρ της σειράς T7 HD.

«Αγρότες και εργολάβοι σε όλη την Ευρώπη αναζητούν όλο και περισσότερη ισχύ από τρακτέρ κατασκευασμένα σε συμπαγή σχεδιασμό, για να παρέχουν υψηλή αναλογία ισχύος προς βάρος, βελτιωμένη ευελιξία και μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου», δηλώνει ο Oscar Baroncelli, επικεφαλής τρακτέρ και τηλεσκοπικών φορτωτών της New Holland Agriculture, «Αυτό ήταν στο επίκεντρο των μηχανικών μας όταν ανέπτυξαν το νέο T7.340 HD. Πιστεύουμε ότι προσφέρει το πακέτο ισχύος, διαστάσεων και ευφυΐας που αναζητούν οι πελάτες για να τους βοηθήσει να ενισχύσουν την παραγωγικότητα της επιχείρησής τους».

Επεκτείνοντας περαιτέρω την εμβέλεια του HD στην κατηγορία υψηλής ιπποδύναμης, το T7.340 HD εξοπλίζεται με τον κινητήρα FPT Industrial ECOBlue™ HI-eSCR 2 Stage V NEF με διαστήματα σέρβις 750 ωρών που είναι έως και 50% μεγαλύτερα από ορισμένους ανταγωνιστές. Με αναβαθμισμένους κυλίνδρους, έμβολα και ψύξη, η μέγιστη ροπή του κινητήρα είναι 1.353 Nm και παράγει μέγιστη ισχύ 340 ίππων υπό όλες τις συνθήκες, για να προσφέρει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για απαιτητικές εφαρμογές PTO. Με τα 630 λίτρα χωρητικότητας καυσίμου, το T7.340 HD έχει το μεγαλύτερο δοχείο καυσίμου σε αυτήν την κατηγορία, για περισσότερο χρόνο εργασίας μεταξύ των γεμισμάτων.

Το κιβώτιο ταχυτήτων συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης AutoCommand 40km / hr της New Holland, επωφελείται από τις αναβαθμίσεις των σασμάν, συμπεριλαμβανομένης μιας υδροηλεκτρικής μονάδας μεγαλύτερης ισχύος και νέων γραναζιών, καθώς και ενός πίσω διαφορικού υψηλότερων δυνατοτήτων, συμβάλλοντας στην παροχή μεγαλύτερης ελκτικής ικανότητας.

Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός δυνατοτήτων υψηλής ισχύος και ευελιξίας τρακτέρ μεσαίου μεγέθους, καθώς και αυξημένη αναλογία ισχύος προς βάρος.

Οι ανάγκες χειρισμού των παρελκομένων καλύπτονται από το πίσω υδραυλικό ανυψωτικής ικανότητας 11.058 κιλών, το προαιρετικό εμπρόσθιο υδραυλικό ανυψωτικής ικανότητας 6.016 κιλών, έως πέντε οπίσθιες και έως τρεις εμπρόσθιες βαλβίδες εξωτερικών εργασιών, όλα τροφοδοτούμενα από υδραυλικό σύστημα κλειστού κυκλώματος 165 λίτρων/λεπτό ή προαιρετικά 220 λίτρων/λεπτό. Οι ταχύτητες στο βελτιωμένο PTO είναι 540, 540E, 1,000 και 1000E rpm, για να ταιριάζουν σε μια σειρά εργασιών, ενώ το μπροστινό PTO προσφέρει 1000 και 1000E, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου για εργασίες χαμηλής ισχύος.

Μαζί με τα δύο μικρότερα τρακτέρ T7 HD, το νέο T7.340 HD επωφελείται επίσης από την τεχνολογία που εισήχθη στο πρόσφατα λανσαρισμένο T7.300 με PLM Intelligence. Αυτό περιλαμβάνει ανεξάρτητο έλεγχο της χορτοδετικής μηχανής μεγάλων τετράγωνων δεμάτων, το οποίο βελτιώνει την άνεση του χειριστή βελτιστοποιώντας την αλληλεπίδραση μεταξύ του τρακτέρ και της χορτοδετικής μηχανής. Περιμένοντας τη χορτοδετική να συμπιέσει και να δέσει, διατηρείται μια πιο σταθερή ταχύτητα κινητήρα και PTO, που μειώνει την κίνηση της καμπίνας κατά 15% και την κατανάλωση καυσίμου έως και 12% κατά τη διάρκεια του κύκλου δεματοποίησης.

Το T7.340 HD προσφέρει υψηλότερα επίπεδα συνδεσιμότητας στη σειρά T7 HD. Ενσωματώνει το Tractor Implement Management, το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά πληροφοριών από και προς ένα συνδεδεμένο συμβατό παρελκόμενο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, παρέχοντας έναν βαθμό ελέγχου του τρακτέρ – για παράδειγμα, μεταβάλλοντας αυτόματα την ταχύτητα προς τα εμπρός ανάλογα με την πυκνότητα υλικού στη σειρά κατά τη δεματοποίηση.

Όπως και με άλλα τρακτέρ T7 HD, ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει τα βασικά χειριστήρια λειτουργίας για μέγιστη άνεση μέσω του υποβραχιόνιου SideWinder Ultra που έχει ήδη εγκατασταθεί σε άλλες σειρές τρακτέρ της New Holland υψηλής ιπποδύναμης. Η στάνταρ οθόνη αφής IntelliView™ 12 συμβατή με ISOBUS, κρατά τον χειριστή πλήρως ενημερωμένο και απλοποιεί τη διαχείριση τρακτέρ και εργαλείων. Μια προαιρετική δεύτερη οθόνη IntelliView™ 12 επιτρέπει περαιτέρω προσαρμογή και ευκρίνεια, για παράδειγμα τοποθετώντας τα χειριστήρια του τρακτέρ στην κύρια οθόνη και τις εργασίες γεωργίας ακριβείας στην δεύτερη οθόνη, οι λειτουργίες μπορούν εύκολα να μετακινηθούν μεταξύ οθονών. Το σύστημα IntelliTurn και το Headland Turn™ Sequencer II παρέχουν μια αυτοματοποιημένη αναστροφή στο κεφαλάρι, το τιμόνι και τη λειτουργία του εργαλείου, που ενεργοποιείται από το σήμα GPS στο κεφαλάρι.

Άλλα χαρακτηριστικά άνεσης της καμπίνας περιλαμβάνουν βελτιωμένη ηχομόνωση, μείωση των επιπέδων θορύβου σε μόλις 66dBA, καθώς και περισσότερο χώρο αποθήκευσης και την επιλογή της μοναδικής οθόνης CentreView™ που τοποθετεί βασικές πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού από το κέντρο του τιμονιού. Η ανάρτηση καμπίνας Active Comfort Ride™ βελτιώνει την άνεση και την παραγωγικότητα στο χωράφι και στο δρόμο, ενώ ο υψηλής απόδοσης κλιματισμός βελτιώνει την ατμόσφαιρα της καμπίνας και το πακέτο φωτισμού LED 360° διευκολύνει τη νυχτερινή εργασία.

«Στο κοντινό μέλλον θα δούμε μια σειρά παρουσιάσεων ως μέρος της στρατηγικής τρακτέρ της New Holland, για να προσφέρουμε στους αγρότες την πιο προηγμένη σειρά τρακτέρ υψηλής ιπποδύναμης στην αγορά, τέλεια συνδυασμένη με τον πιο προηγμένο εξοπλισμό συγκομιδής, την πιο καινοτόμο τεχνολογία και λύσεις PLM Intelligence», δηλώνει ο Carlo Lambro, Πρόεδρος της New Holland Agriculture. «Το 2021 ήταν η χρονιά του T7 Heavy Duty, το 2022 παρουσιάσαμε το νέο T7 Long Wheelbase. Το 2023 είναι η χρονιά της επέκτασης της γκάμας HD με το T7.340 Heavy Duty. Είναι σίγουρα μια έντονη αλλαγή που θα αντιληφθεί η αγορά».

ΣΗΜ. Το παραπάνω δελτίο τύπου, οι πληροφορίες που μοιράζεται καθώς και το συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό έχουν δημιουργηθεί/ανήκουν στην εταιρεία που παράγει/διακινεί τα παρουσιαζόμενα προϊόντα ή/και παρέχει τις αναφερόμενες υπηρεσίες. Η Οινολογία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο κοινοποίησης του ανωτέρω υλικού και δεν εμπλέκεται καθόλου στο στάδιο επεξεργασίας του.