Save the date! 26-28 Νοεμβρίου 2024 ανοίγει τις πόρτες της η 24η Vinitech-Sifel

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΛΥΣΕΩΝ, Η VINITECH-SIFEL ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
Η γαλλική έκθεση Vinitech-Sifel ανοίγει και πάλι τις πόρτες της και σας περιμένει στο εκθεσιακό κέντρο του Μπορντώ, από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2024. Η Vinitech-Sifel, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, συνιστά το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός παγκοσμίως σε επίπεδο καινοτομίας και επαγγελματικών συναντήσεων για τον αμπελοοινικό κλάδο και τους κλάδους της δενδροκομίας και των οπωροκηπευτικών. Η 24η διοργάνωση της έκθεσης τελεί υπό τη νέα προεδρία του κ. Bernard Farges, καταξιωμένο εκπρόσωπο του χώρου και Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Επιτροπής για τη βιομηχανία του οίνου στη Γαλλία (CNIV). Για τρεις μέρες, η έκθεση, με ένα μοναδικό πρόγραμμα, υπόσχεται να αποτελέσει το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες και πηγή έμπνευσης για τις λύσεις του μέλλοντος.
Η διεθνής έκθεση της καινοτομίας και των προοδευτικών λύσεων
Η Vinitech-Sifel, η οποία διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1977, παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση νέων λύσεων και τεχνικών παραγωγής. Τρεις ημέρες συναντήσεων και συζητήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις, τις μεγάλες προκλήσεις και τις προοπτικές για αυτούς τους τομείς. Το 2024 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, με 900 εκθέτες, 45.000 επαγγελματίες επισκέπτες, 80 εκπροσωπούμενες χώρες, περισσότερες από 70 διαλέξεις, φόρουμ, επιστημονικά και τεχνικά σεμινάρια, και ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε προοδευτικά θέματα όπως η διαφοροποίηση των καλλιεργειών και η αγρο-οικολογική μετάβαση. Στο τιμόνι του μοναδικού αυτού κόμβου δικτύωσης και συναντήσεων, μια επιστημονική και τεχνική επιτροπή, υπό την προεδρία του Christophe Riou, Γενικού Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου (Institut Français de la Vigne et du Vin), και του Sébastien Cavaignac, Διευθυντή του INVENIO, υπεύθυνο για το σχεδιασμό του προγράμματος των διαλέξεων και την επιλογή των νικητών των «Βραβείων Καινοτομίας».
Bernard Farges, Πρόεδρος της Vinitech-Sifel
Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Επιτροπής για τη Βιομηχανία του Οίνου στη Γαλλία (CNIV), Αντιπρόεδρος του Διεπαγγελματικού Συμβουλίου Οίνου του Μπορντώ (CIVB) και πλέον Πρόεδρος της Vinitech-Sifel, ο Bernard Farges είναι επίσης ένας παθιασμένος οινοπαραγωγός από το Μπορντώ, βαθιά αφοσιωμένος στην εξέλιξη του κλάδου. Με την αποδοχή της προεδρίας, η κορυφαία αυτή προσωπικότητα του κόσμου του οίνου, θα φέρει την έμπειρη ματιά της, στην οργάνωση της πολυαναμένομενης για τους επαγγελματίες του χώρου έκθεσης.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την εμπιστοσύνη να μου ανατεθεί η προεδρία της διεθνούς έκθεσης Vinitech-Sifel, μιας έκθεσης παγκοσμίου εμβέλειας και τεράστις σημασίας για τον χώρο μας, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αναδιάρθρωση. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, η έκθεση θα συμβάλλει στη λήψη των σωστών αποφάσεων από τους επαγγελματίες. Η Vinitech-Sifel, μια διεθνούς κύρους έκθεση, αποτελεί πηγή έμπνευσης και σημείο δικτύωσης, παρέχοντας το κατάλληλο πλαίσιο για ανταλλαγή γνώσης και δημιουργία νέων προοπτικών. Η φετινή διοργάνωση, πρόκειται να είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς μετά από μήνες κρίσης, επαναξιολόγησης και προσπαθειών, πρέπει να εργαστούμε για τις λύσεις του αύριο… Και η απάντηση σε αυτή την ανανέωση είναι αναμφίβολα συλλογική. BERNARD FARGES
Από την παραγωγή στο Marketing: Μια ολοκληρωμένη προσφορά για όλους τους τομείς
Ο Emmanuel Viollet, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο των εκδηλώσεων, εντάχθηκε στην ομάδα της Beam (διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης) πριν δύο χρόνια ως Υπεύθυνος Διοργάνωσης Εκθέσεων Vinitech-Sifel. H εμπειρία του στην οργάνωση εξειδικευμένων επαγγελματικών εκθέσεων του έχει προσφέρει βαθιά γνώση των αγορών και των οικοσυστημάτων τους, την οποία αξιοποιεί για την έκθεση Vinitech-Sifel. Το σχέδιο δράσης του σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την Επιστημονική και Τεχνική Επιτροπή, αντικατοπτρίζει τη στρατηγική ανάπτυξης της Vinitech-Sifel: στηρίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους στους κλάδους της οινοποιίας, της δενδροκομίας και της παραγωγής λαχανικών, παρέχοντας λύσεις και καινοτομίες για την αντιμετώπιση των τεχνολογικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα και του αύριο.
Για το σκοπό αυτό, η φετινή διοργάνωση, θα περιλαμβάνει μια πέμπτη εκθεσιακή ενότητα αφιερωμένη στο μάρκετινγκ (εφοδιαστική αλυσίδα, διανομή, συμβουλευτική, διαχείριση, μάρκετινγκ, κ.λπ.) ─ μια συμπληρωματική προσθήκη στους παραδοσιακούς τομείς της Έκθεσης: Τεχνικές Καλλιέργειας, Οινοποιεία και Αποθήκες, Εμφιάλωση και Συσκευασία, Υπηρεσίες και Κατάρτιση.
“Η πρωτοβουλία αυτή, απόρροια μιας ανάλυσης των αναγκών, συνάδει με τις προσπάθειες μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη των εν λόγω κλάδων. Αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό των κρασιών « Νέα Εποχής», τη συνεχή εξέλιξη των καταναλωτικών συνηθειών ή εμπλεκόμενοι σε διαδικασίες διαφοροποίησης… οι επαγγελματίες πέρα από το να εξετάζουν ή να επανεξετάζουν τις πρακτικές παραγωγής τους, οφείλουν να εξελίσσουν τις στρατηγικές marketing. Τα ζητήματα διανομής συνιστούν αναμφίβολα σημαντικές προκλήσεις για αυτούς.
Σε πρακτικό επίπεδο, εργαζόμαστε για να παρέχουμε στους επαγγελματίες του κλάδου που επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν και διανείμουν τα προϊόντα τους, μια ολοκληρωμένη προσφορά, από τη συσκευασία έως τις πωλήσεις. Σε υψηλή ζήτηση, αυτό το target group απαρτίζεται κυρίως από αμπελουργούς που πωλούν απευθείας, από εμπορικούς διευθυντές και υπεύθυνους μάρκετινγκ του κλάδου, από συνεταιριστικά οινοποιεία, εμπόρους ή ακόμη και εισαγωγείς χύμα προϊόντων”, εξηγεί ο Emmanuel Viollet.
“ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΑΡΙΘΜΟΙ” ΓΙΑ ΤΗΝ 24η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
– 70,000 m² Εκθεσιακού χώρου –
√ 45,000 συμμετέχοντες
• 80 χώρες
• 900 εκθέτες (25% διεθνείς)
• 18% διεθνείς επισκέπτες
√ 5 τομείς
• Τεχνικές καλλιέργειας
• Εξοπλισμός Κελλαρίων και Οινοποιείων
• Εμφιάλωση & Συσκευασία
• Υπηρεσίες και Εκπαίδευση
• Marketing    N E W  
√ 6 θεματικές Ενότητες
• BIO
• Φρούρα & Λαχανικά
• Μειωμένο
• Μπύρα By BIEREtech
• Αποστάγματα
• Αφρώδη οίνοι
√ Πάνω από 70 συνέδρια
+ 1 ημερίδα on
“Καλλιέργειες του μέλλοντος και Διαφοροποίηση” (28 Νοεμβρίου)
√ “Vinitech Horizons”:
Ηub ανταλλαγής γνώσεων

Δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να παραμένουν ενημερωμένοι για τις νέες τάσεις που αφορούν στις δραστηριότητες τους και να παρακολουθούν τις αλλαγές στι συμπεριφορά των πελατών τους.
• «Χωριό»50 start-ups
• Transition Space
• Export Destination
• Job Sphere
√ Μοναδικές Επιδείξεις & Εμπειρίες
Βραβεία Καινοτομίας
Απευθύνονται σε όλες τις εταιρείες με καινοτόμα έργα, και προμηθευτές εξοπλισμού, υλικών, ή λύσεων στους συγκεκριμένους τομείς. Τα βραβεία αυτά συνιστούν εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση στο χώρο.
4 κατηγορίες για το 2024:
• Καλλιέργειες
• Packaging
• Processing
• Service & Marketing    N E W  
  Ανακοίνωση νικητών στις 8 Σεπτεμβρίου 
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ  72AZ9H  ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:
Κατερίνα Μανάλη
Διευθύντρια Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου
Εκπρόσωπος Promosalons
Τηλ: 2103625545/516
Email: cmanali@promosalons.com – greece@promosalons.com