Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του Cellier Wine Fair 2024

Πάνω από 5.000 επισκέπτες έζησαν την απόλυτη εμπειρία του Fine Tasting σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων.

4 ημέρες εκδηλώσεων, 55 εκθέτες, 25 διεθνείς εκθέτες, πάνω από 1.000 ετικέτες, 9 θεματικά masterclasses, 30 εκπρόσωποι οίκων του εξωτερικού και πάνω από 5.000 επισκέπτες σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, κατατάσσουν το 16ο Cellier Wine Fair στην κορυφή της ιστορίας του θεσμού.

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877, άνοιξε τις πόρτες της την Κυριακή 4/2 στο Divani Caravel Hotel ενώ την Δευτέρα 5/2, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, στη Γ’ Αποθήκη Λιμανιού.

Το Cellier Wine Fair προσέφερε μοναδικές γευστικές εμπειρίες στους λάτρεις του κρασιού, των αποσταγμάτων και των delicatessen καθώς και στους επαγγελματίες του κλάδου. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον του κόσμου κατέκλυσαν τις αίθουσες σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Τις εντυπώσεις του κοινού της Αθήνας, μεταξύ άλλων, έκλεψε το “Fine Wine & Spirits Lounge” ένα πολυτελές σαλόνι στο οποίο παρουσιάστηκαν premium και ultra-premium κρασιά και αποστάγματα συμπεριλαμβανομένων σπάνιων, εμβληματικών ετικετών, ενώ ο επισκέπτης μπορούσε παράλληλα να απολαύσει τον καφέ του και το φαγητό του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο Fine Wine & Spirits Lounge έλαβε χώρα και το “Talisker Single Malt Scotch Whisky Oyster Ritual” όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους συνδυασμούς τριών διαφορετικών Talisker με τρείς διαφορετικές ποικιλίες στρειδιών.

Στα πλαίσια του Cellier Wine Fair πραγματοποιήθηκαν θεματικά master-classes διεθνούς κύρους. Στην Αθήνα, οι τυχεροί που κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη θέση τους, δοκίμασαν 4 ετικέτες της εμβληματικής Champagne Bollinger, ενώ μυήθηκαν στην τέχνη της ανάμιξης (blending) που εξασφαλίζει την σταθερά εξαιρετική ποιότητα για την οποία φημίζεται η Champagne Bollinger.
Ακολούθησε κάθετη γευστική δοκιμή της iconic ετικέτας Guado al Tasso, του Super Tuscan – όπως χαρακτηρίζονται διεθνώς τα καλύτερα κρασιά της Τοσκάνης – με την υπογραφή Marchesi Antinori. Δοκιμάστηκαν και συγκρίθηκαν διαδοχικά 10 διαφορετικές χρονιές της ετικέτας!

Το Chateau Musar από τον Λίβανο παρουσίασε τις πιο χαρακτηριστικές του ετικέτες που το ανέδειξαν στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα.

Το πιο θαυμαστό οινοποιείο στον κόσμο, επι σειρά ετών, Familia Torres παρουσίασε σε μια κάθετη γευστική δοκιμή την εμβληματική ετικέτα Mas La Plana,. Δοκιμάστηκαν και συγκρίθηκαν διαδοχικά 5 χρονιές Mas La Plana, ξεκινώντας από το μακρινό 1989 και καταλήγοντας στο 2018!

Το Schloss Gobelsburg, ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία στην περιοχή του αυστριακού Δούναβη με καταγεγραμμένη ιστορία που χρονολογείται από το 1171, παρουσίασε σε κάθετη γευστική δοκιμή το Ried Lamm.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι τριών από τα πιο θαυμαστά οινοποιεία στον κόσμο παρουσίασαν σπάνιες ετικέτες, μίλησαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τη συνταγή της επιτυχίας.

Τα μυστικά της Βιοδυναμικής καλλιέργειας από τον Master Winemaker of the World 2023, Gerard Bertrand, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες με αφορμή τα «100 χρόνια Βιοδυναμικής Καλλιέργειας» στο σχετικό Masterclass. Ακολούθησε το “The Era of Sustainability” από τον Marques de Caceres που θεωρείται πρωτοπόρος της μοντέρνας Rioja και ανήκει εδώ και χρόνια στα πιο θαυμαστά οινοποιεία του κόσμου, World’s Most Admired Wine Brands by Drinks International.

Τα masterclasses ολοκληρώθηκαν με το “Ancestral Varieties Recovery” Μasterclass όπου δοκιμάστηκαν οι «χαμένες» ποικιλίες της Καταλονίας από την Familia Torres.

Το Cellier Wine Fair είναι ένα φεστιβάλ που εδραίωσε και συνεχίζει να εξελίσσει την κουλτούρα του fine tasting στη χώρα μας, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ενώ διατηρεί αναλλοίωτη την αρχική του αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να φέρει σε επαφή το ελληνικό κοινό με παραγωγούς από την Ελλάδα και από τον υπόλοιπο κόσμο.