Home ΤΕΥΧΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Τελευταίες κυκλοφορίες :


🔍 Αναζήτηση άρθρου :

Ενημερωθείτε για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν πληκτρολογώντας την επιθυμητή λέξη-κλειδί στο παρακάτω πεδίο αναζήτησης
Εναλλακτικά, επιλέξτε μία από τις προκαθορισμένες κατηγορίες που ακολουθούν:
Έδαφος αμπελώναΛίπανση εδάφουςΆρδευση & υδατικές ανάγκεςΦυτοπροστασία, ασθένειες & απειλέςΚλάδεμα αμπέλουΦωτοσύνθεσηΠερκασμόςΞεφύλλισμα & βλαστολόγημαΤρύγοςΕκχύλισηΑλκοολική ζύμωσηΜηλογαλακτική ζύμωσηΤρυγική σταθεροποίησηΠρωτεϊνική σταθεροποίησηΣταθεροποίηση χρώματοςΩρίμανση & παλαίωσηΑντιμικροβιακή προστασίαΜικροβιολογία οίνουΑπόσταξη & αποστάγματαΔιήθηση & φιλτράρισμαΕμφιάλωση & συσκευασίαΠωματισμόςΜεταφορά κρασιούΤεχνολογία υποπροϊόντωνMarketing & εμπόριο οίνουΝομοθεσία & επιχειρηματικά προγράμματαΟινοτουρισμόςΓευσιγνωσία & οργανοληπτικό προφίλΔιατροφή & υγείαΒιολογικές & βιοδυναμικές πρακτικέςΒιωσιμότητα & περιβάλλονΤεχνολογία & επιστήμηΙστορίαΣυνεντεύξεις & βιογραφίεςΒιβλιοπαρουσίασηΕιδησεογραφία & Επικαιρότητα
• Σκουλήκια στον αγώνα εξοικονόμησης νερού [#64]
• Οι Γάλλοι αναζητούν ποικιλίες με αντίσταση στην ξηρασία [#64]
• Υπερθέρμανση του πλανήτη και ποιότητα οίνου: Είμαστε κοντά στο κρίσιμο σημείο; [#62]
• Το ζήτημα της ενέργειας στον αμπελοοινικό τομέα: προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους [#62]
• Συν-καλλιέργεια αμπελιών με αρωματικά φυτά: Ποιες είναι οι επιδράσεις στην παραγωγικότητα των αμπελιών [#62]
• Νυχτερινή διαπνοή: Συμβάλλει στην υδατική καταπόνηση του σταφυλιού; [#61]
• Οι αλλαγές στη φαινολική σύνθεση και στα αρωματικά προφίλ των οίνων της ποικιλίας Cabernet Sauvignon (vitis vinifera l.) που οφείλονται σε διαφορετικές ποσότητες αρδεύσεις σε θερμά κλίματα [#61]
• Μπορεί η έλλειψη νερού να μειώσει μακροπρόθεσμα την απόδοση της καλλιέργειας των σταφυλιών; [#59]
• DroneAgronomics: εξειδικευμένη υπηρεσία αμπελουργίας ακριβείας [#56]
• Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις αμπελοκαλλιέργειες! [#55]
• Η ασθένεια Πετρί υπό το αναθεωρημένο πρίσμα του συμπλέγματος Ίσκα [#67]
• Γουρούνια στα αμπέλια για καθαρό έδαφος [#65]
• Οινοποιία χρησιμοποιεί έντομα για να επαναφέρει την ισορροπία στον αμπελώνα [#65]
• Ιαπωνικό σκαθάρι: μια νέα απειλή για τα αμπέλια [#65]
• Καφές ενάντιων μυκητιακών ασθενειών [#64]
• Εφαρμογή εντοπίζει διατροφικές διαταραχές αμπελιών [#64]
• Η βιομιμητική τεχνολογία: εφαρμοσμένα παραδείγματα στους τομείς της αμπελουργίας και της οινολογίας [#61]
• Προέλευση, εξέλιξη και έλεγχος των βιοτοξινών στον οίνο [#61]
• Αμπελώνες στην Καλιφόρνια χρησιμοποιούν κουκουβάγιες για την προστασία των αμπελιών [#61]
• Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και οι μεταβολίτες τους σε σταφύλια και οίνους που προέρχονται από συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες [#60]
• Φρέσκο γάλα με όλη του την κρέμα για την αντιμετώπιση του περονόσπορου [#60]
• Τζιτζίκια: μία νέα απειλή στα αμπέλια [#59]
• Νέες ποικιλίες δίνουν ελπίδα για την αντιμετώπιση των ασθενειών της αμπέλου [#59]
• Προσέξτε τον διαβολικό κοριό! [#58]
• Νέες ποικιλίες ανθεκτικές στις ασθένειες [#58]
• Ο πόλεμος των άστρων στα αμπέλια [#56]
• Αναπτύχθηκε νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα [#64]
• Πώς θα αποφύγουμε την πορτοκαλί απόχρωση των ερυθρωπών κρασιών [#64]
• Ο ζυμομύκητας T.delbrueckii [#64]
• Η βιογεωγραφική περιφερειοποίηση των κοινοτήτων των ζυμομυκήτων στην Ελλάδα και οι περιβαλλοντικοί οδηγοί κατανομής των ειδών σε τοπική κλίμακα [#61]
• Ζυμώσεις με μεικτές καλλιέργειες non saccharomyces και s.cerevisiae ζυμομυκήτων (μέρος 2ο) [#60]
• Βιοποικιλότητα των γαλακτικών βακτηρίων οινολογικού ενδιαφέροντος: είδη και στελέχη με αρνητική και θετική επίδραση στην ποιότητα και την ασφάλεια του οίνου [#60]
• Η «βιοπροστασία» ως εναλλακτική μέθοδος της προσθήκης θειώδους [#60]
• Με την 2B FermControl όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο “less is more” [#60]
• Η Enartis παρουσιάζει τη Hideki® : την τανίνη για τη φυσική προστασία των οίνων [#60]
• Νέα στελέχη ζυμών δίνουν τη δυνατότητα στους οινοποιούς να βελτιώσουν τον χαρακτήρα των κρασιών τους [#60]
• Η 3D εκτύπωση των αμφορέων ανοίγει νέους δρόμους στην οινοποίηση [#60]
• Ζυμώσεις με μικτές καλλιέργειες non saccharomyces και s.cerevisiae ζυμομυκήτων (μέρος 1ο) [#59]
• Οινοποίηση και παλαίωση: πόσο οξυγόνο προσθέτουμε και πότε; [#58]
• Πώς θα αυξήσω το φρέσκο χαρακτήρα των ερυθρών κρασιών; [#56]
• Προζυμωτική βιοπροστασία σε σταφύλια και γλεύκος [#56]
• Η γεύση του φωτός. Οι διαφανείς φιάλες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και την ταυτότητα των οίνων. [#67]
• Παλαίωση αποσταγμάτων: Ο ρόλος του ξύλινου βαρελιού και νεότερες τεχνικές [#67]
• Τα οφέλη της επιμήκυνσης του κορμού των πρέμνων [#64]
• Πώς θα αποφύγουμε την πορτοκαλί απόχρωση των ερυθρωπών κρασιών [#64]
• Απομάκρυνση της τρυγίας: βασικές επεμβάσεις για την επιτυχία της οινοποίησης [#62]
• Τρεις οινολόγοι μοιράζονται την τεχνογνωσία τους: Συμβουλές για επιτυχημένη παραγωγή Premium κόκκινων κρασιών [#62]
• Το ξύλο της δρυός προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα εργαλείων για την ωρίμανση του κρασιού: ποια να διαλέξουμε; [#61]
• Η 3D εκτύπωση των αμφορέων ανοίγει νέους δρόμους στην οινοποίηση [#60]
• Το μέλλον της Ελληνικής βαρελοποιίας: δυνατότητες κατασκευής βαρελιών οινοποίησης από Ελληνική δρυ [#58]
• Οινοποίηση και παλαίωση: πόσο οξυγόνο προσθέτουμε και πότε; [#58]
• Νέες τεχνικές παλαίωσης των κρασιών [#57]
• Συνέντευξη Tonnellerie Radoux [#56]
• Το ροζέ του ηλίου [#56]
• Οίκος Vicard: σύγχρονες τάσεις & καινοτομίες στη βαρελοποιία [#56]
• Είναι λάθος η αποθήκευση του κρασιού στο πλάι, ισχυρίζονται οι επιστήμονες! [#55]
• Η γεύση του φωτός. Οι διαφανείς φιάλες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και την ταυτότητα των οίνων. [#67]
• Ο διαγωνισμός του Decanter καλωσορίζει οίνους με εναλλακτική συσκευασία [#65]
• Η Ιρλανδία εισάγει προειδοποιητικές ετικέτες σε οίνους και αλκοολούχα ποτά [#65]
• Κορυφαίοι επαγγελματίες του οίνου ζητούν την εναλλακτική συσκευασία [#64]
• Επισήμανση συστατικών στα κρασιά: Γενικό πλαίσιο, αντίληψη καταναλωτών και μελλοντικές προκλήσεις [#64]
• Έρευνα της Οινολογίας για τη διατροφική επισήμανση επί των οίνων [#64]
• Το ζήτημα της ενέργειας στον αμπελοοινικό τομέα: προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους [#62]
• Ελάττωση του διοξειδίου του θείου: Διαχείριση και έλεγχος του εισερχόμενου οξυγόνου κατά την εμφιάλωση [#62]
• Η χημεία των εγκυτιωμένων κρασιών [#61]
• Νέα μικρή συσκευασία με πρωτότυπο σχεδιασμό και λειτουργικότητα [#59]
• Μετά τα αλουμινένια κουτάκια ήρθαν οι σωλήνες! [#58]
• Οικολογικές φιάλες από φυτικές ίνες [#56]
• Οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερο, αλλά οι άντρες ξοδεύουν περισσότερο [#64]
• Το μέγεθος τελικά μετράει; [#64]
• Η επιρροή της virtual reality στην αγορά οίνου [#61]
• Έπαψε το κρασί να είναι στη «μόδα»; [#61]
• Διαφορές στις καταναλωτικές συνήθειες των αγοραστών οίνου πριν και μετά το lockdown [#60]
• Η πανδημία και το πέρασμα των οινοποιείων σε μία νέα εποχή επικοινωνίας [#59]
• Το BREXIT θα φέρει γραφειοκρατία και αύξηση τιμών στα εισαγόμενα κρασιά [#59]
• Οι πρώτες εκτιμήσεις του OIV για την παγκόσμια παραγωγή του 2020 [#59]
• Ένας αλλιώτικος τρόπος αποστολής φιαλών [#58]
• Marketing στα κοινωνικά δίκτυα για τη βιομηχανία του κρασιού (μέρος 2ο) [#58]
• Ένας διεθνής διαγωνισμός διαφορετικός [#58]
• Δαμάζοντας τη στρατηγική εμπορία [#57]
• Ηθικός καταναλωτισμός, η νέα τάση! [#57]
• Marketing στα κοινωνικά δίκτυα για τη βιομηχανία του κρασιού (μέρος 1ο) [#57]
• Οινοτουρισμός: η λαμπρή πορεία στο εξωτερικό και οι δυνατότητες εξέλιξης στην Ελλάδα [#56]
• Οινεμπόριο: ο κανόνας του παιχνιδιού και η στρατηγική της αράχνης [#55]
• Η Ιρλανδία εισάγει προειδοποιητικές ετικέτες σε οίνους και αλκοολούχα ποτά [#65]
• To 43ο συνέδριο του OIV [#65]
• Επισήμανση συστατικών στα κρασιά: Γενικό πλαίσιο, αντίληψη καταναλωτών και μελλοντικές προκλήσεις [#64]
• Έρευνα της Οινολογίας για τη διατροφική επισήμανση επί των οίνων [#64]
• Αυθεντικότητα και ιχνηλασιμότητα ελληνικών οινικών προϊόντων [#62]
• Πατατάκια τσιπς εκνευρίζουν τηνAOC Margaux [#61]
• Προγράμματα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα [#59]
• Παρενοχλήσεις στο Court of Master Sommeliers [#59]
• Απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ από τους δημόσιους υπαλλήλους της Κίνας [#59]
• Βοήθεια προς τους παραγωγούς για συνθήκες ασφαλούς εργασίας [#59]
• Συμφωνία Πρεσπών και Μακεδονικά κρασιά: τα ερωτήματα παραμένουν [#57]
• Μαυροδάφνη: η ποικιλία της επόμενης μέρας [#57]
• Αλλαγές στη νομοθεσία για την ογκομέτρηση δεξαμενών [#56]
• Δελτίο Τύπου από «Κτήματα Χατζημιχάλη Α.Ε.» [#55]
• Η γεύση του φωτός. Οι διαφανείς φιάλες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και την ταυτότητα των οίνων. [#67]
• Παλαίωση αποσταγμάτων: Ο ρόλος του ξύλινου βαρελιού και νεότερες τεχνικές [#67]
• Η απουσία οινοπνεύματος δεν αλλοιώνει τη γεύση των κρασιών [#65]
• Ελαττώματα στου οίνους. Αναγωγικά αρώματα, οξείδωση και πρόωρη γήρανση πρόληψη και διορθωτικά μέτρα. [#65]
• Mοριακή ταυτοποίηση και οινική αξιολόγηση των ποικιλιών «Καρναχαλάδες» και «Μπογιαλαμάδες» [#62]
• Pinore: νέα ερυθρή ποικιλία από τη διασταύρωση «Pinot Noir» και «Regent» [#62]
• Επίδραση της ωρίμανσης των σταφυλιών στον χαρακτήρα των οίνων από Σαββατιανό [#62]
• Τα διατροφικά λίπη αλληλοεπιδρούν με τις τανίνες σταφυλιών για να επηρεάσουν τη γεύση του κρασιού [#61]
• Διαμόρφωση του προφίλ κρασιού με μία καινοτόμο χρήση των κληματίδων της αμπέλου [#60]
• Ανάκτηση της οσφρητικής μας ικανότητας έπειτα από νόσηση με Covid-19 [#60]
• Πως διάφορα πιπέρια μιμούνται τα αρώματα διάσημων ποικιλιών [#60]
• Η κρυφή γοητεία των αρωμάτων και πως αυτή θα απελευθερωθεί [#59]
• Πως οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τα κρασιά με λίγα σάκχαρα; [#57]
• Μαυροδάφνη. Η ποικιλία της επόμενης μέρας [#57]
• Η πλαστικότητα της ποικιλίας Chardonnay απέναντι στο κλίμα [#56]
• Ήρθε άραγε το τέλος των υψηλόβαθμων κρασιών; [#56]
• Πώς θα αυξήσω το φρέσκο χαρακτήρα των ερυθρών κρασιών; [#56]
• Ο «πράσινος» χαρακτήρας των ερυθρών κρασιών [#55]
• Πόση βενζίνη μπορείς να αντέξεις στο κρασί σου; [#55]
• Μαγνητικά σωματίδια μπορούν να βελτιώσουν το άρωμα του κρασιού [#55]
• Οι νευροεπιστήμες αναλύουν τη γεύση [#55]
• Οι εντυπωσιακές επιδράσεις της μουσικής στο κρασί! [#55]
• Μύθοι και κρασί [#55]
• Η Ιρλανδία εισάγει προειδοποιητικές ετικέτες σε οίνους και αλκοολούχα ποτά [#65]
• Το κρασί δρα ενάντια στο οξειδωτικό στρες [#64]
• Είναι το αλκοόλ επικίνδυνο στις ηλικίες κάτω των 40; [#64]
• Η κατανάλωση οίνου και o κίνδυνος εγκεφαλικού [#64]
• Αντιυπερτασικές ιδιότητες των οινολασπών: Δόσεις, επίδραση της αποαλκοολοποίησης και πιθανοί μηχανισμοί δράσης [#62]
• Οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής των καταναλωτών με προτίμηση σε κάποιο αλκοολούχο ποτό: έχουν πραγματικά σημασία για τη δημόσια υγεία; [#61]
• Κρασί πριν από μπίρα ή μπίρα πριν από κρασί; Είτε έτσι είτε αλλιώς θα έχετε hangover [#61]
• Ανάκτηση της οσφρητικής μας ικανότητας έπειτα από νόσηση με Covid-19 [#60]
• Σε χαμηλές δόσεις η ρεσβερατρόλη μιμείται τα οιστρογόνα [#58]
• Κόκκινο κρασί και υγεία [#57]
• Γιατί οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν επιθετικοί όταν πίνουν αλκοόλ; [#55]
• Οι ακραίες θερμοκρασίες μικρής διάρκειας έχουν μικρό αντίκτυπο στις πολυφαινόλες του κρασιού [#65]
• «Βιολογικό δε σημαίνει βιώσιμο» [#64]
• Σκουλήκια στον αγώνα εξοικονόμησης νερού [#64]
• Κορυφαίοι επαγγελματίες του οίνου ζητούν την εναλλακτική συσκευασία [#64]
• Το ζήτημα της ενέργειας στον αμπελοοινικό τομέα: προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους [#62]
• Υπερθέρμανση του πλανήτη και ποιότητα οίνου: Είμαστε κοντά στο κρίσιμο σημείο; [#62]
• Η βιομιμητική τεχνολογία: εφαρμοσμένα παραδείγματα στους τομείς της αμπελουργίας και της οινολογίας [#61]
• Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων (μέρος 5ο) [#60]
• Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι προκλήσεις της αμπελουργίας [#60]
• Η διαμόρφωση των δευτερογενών μεταβολιτών των ραγών από αβιοτικούς παράγοντες σε ένα σενάριο κλιματικής αλλαγής [#60]
• Για να επαναφέρουμε την βιοποικιλότητα στα αμπέλια δεν αρκεί να φυτεύουμε δένδρα [#60]
• Φυσικός φελλός και κλιματική αλλαγή [#59]
• Διαχείριση αποβλήτων: βιοαντιδραστήρες μεμβρανών (μέρος 4ο) [#59]
• Μέθοδοι επεξεργασίας υγρών αποβλήτων οινοποιείων: οι βιολογικές μέθοδοι επεξεργασίας (μέρος 3ο) [#58]
• Διαχείριση αποβλήτων (μέρος 2ο) [#57]
• Διαχείριση αποβλήτων (μέρος 1ο) [#56]
• Οικολογικές φιάλες από φυτικές ίνες [#56]
• Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στον αμπελοοινικό τομέα [#67]
• Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις τρισδιάστατες ξεναγήσεις [#65]
• Αναπτύχθηκε νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα [#64]
• Εφαρμογή εντοπίζει διατροφικές διαταραχές αμπελιών [#64]
• Το ζήτημα της ενέργειας στον αμπελοοινικό τομέα: προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους [#62]
• Pinore: νέα ερυθρή ποικιλία από τη διασταύρωση «Pinot Noir» και «Regent» [#62]
• Αυθεντικότητα και ιχνηλασιμότητα ελληνικών οινικών προϊόντων [#62]
• Η New Holland παρουσιάζει τα νέα ειδικά τρακτέρ T4 FNV [#62]
• Η βιομιμητική τεχνολογία: εφαρμοσμένα παραδείγματα στους τομείς της αμπελουργίας και της οινολογίας [#61]
• Μία νέα ψηφιακή εποχή ξημέρωσε για τους Ιάπωνες οινόφιλους [#59]
• Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία επεξεργασίας των λευκών οίνων [#58]
• Πώς θα είναι το οινοποιείο του μέλλοντος [#58]
• Ένα νέο εργαλείο στα χέρια των οινοποιών [#58]
• Εφαρμογή για smartphones που προβλέπει την πίεση στα αφρώδη [#58]
• Ένας αλλιώτικος τρόπος αποστολής φιαλών [#58]
• Μικροτσίπ στις φιάλες ενάντια στην οικονομική νοθεία [#57]
• Οινικές εφαρμογές κατακλύζουν την κινεζική αγορά [#57]
• Νέα εφαρμογή που μεταφράζει τις ετικέτες των οίνων [#57]
• DroneAgronomics: εξειδικευμένη υπηρεσία αμπελουργίας ακριβείας [#56]
• Μαγνητικά σωματίδια μπορούν να βελτιώσουν το άρωμα του κρασιού [#55]
• Οι νευροεπιστήμες αναλύουν τη γεύση [#55]
• Το μέλλον του κρασιού ίσως να περιλαμβάνει drones και εδώδιμα μπουκάλια [#55]