Εξελέγην το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (ΣΜΟΕ)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, η Γενική και Εκλογική Συνέλευση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (ΣΜΟΕ).

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της προηγούμενης τριετίας του Συνδέσμου (2021-2023) και τα βήματα που έγιναν προς την ενδυνάμωση του ΣΜΟΕ με την είσοδο νέων μελών καθώς και προς την κατεύθυνση της καταξίωσης του Συνδέσμου ως ισότιμου συνομιλητή στους θεσμικούς φορείς του κλάδου. Ο Σύνδεσμος έδωσε φωνή στις μικρές, οινοποιητικές επιχειρήσεις, μέσω των εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν, των επιτυχημένων επαφών με φορείς και Πολιτεία καθώς και με ευρωπαϊκούς κλαδικούς θεσμούς.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών σχετικά με την κατάσταση στον κλάδο αλλά και σχετικά με τη λήψη αποφάσεων και κοινών δράσεων εξωστρέφειας. Συζητήθηκε η νέα καμπάνια SMOE Friendly, η ενδυνάμωση του brand name των Μικρών Οινοποιών, οι δυνατότητες συνεργασίας με φορείς εντός και εκτός συνόρων όπως η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Οινοπαραγωγών (CEVI), τη Γενική Συνέλευση της οποίας φιλοξένησε ο ΣΜΟΕ στη Θεσσαλονίκη το 2023.

Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία η οποία ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Παπαργυρίου Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Ντούγκος Αθανάσιος
Γραμματέας: Τσικρικώνης Θεόδωρος
Ταμίας: Πυργάκης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
Μέλος: Γκανής Βάιος
Μέλος: Λιάππης Κωνσταντίνος
Μέλος: Μπελίδης Χρήστος

Το νέο Δ.Σ θα εκπροσωπήσει τον σύνδεσμο μας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με αισιοδοξία και με κοινή δέσμευση από τα μέλη για ανοιχτό διάλογο, παρεμβάσεις στους σχετικούς φορείς και αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας για την περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση της θέσης των μικρών, οικογενειακών οινοποιείων στην ελληνική και ξένη αγορά.