Οινογνωσία: Masterclass Ξηρής Μαυροδάφνης Αχαΐας

Την Πέμπτη 29.02.24 στις 21.00 στο MyWay Hotel το Patras Wine Club πραγματοποιεί Οινογνωσία, masterclass ξηρής μαυροδάφνης Αχαϊας. Η άλλη διάσταση αυτής της φημισμένης ποικιλίας με μοναδική ιστορία, ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα της για να ανακαλύψουμε την ξηρή της εκδοχή! Φυτεμένη πλέον σε πολλές περιοχές και της υπόλοιπης Ελλάδας, αποτελεί ποικιλία προς διερεύνηση για τα αποτελέσματα που μπορεί να δώσει.

Αρκετοί διέκριναν τις δυνατότητες της ξηρής εκδοχής της από παλιά και κυκλοφορουν εδω και χρόνια ξηρές εμφιαλώσεις, ενώ την τελευταία 5ετία όλο και περισσότεροι παραγωγοί της Αχαϊας (και όχι μόνο) πλέον διαθέτουν και πειραματίζονται με την αυτή την έκδοση!

Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ορισμένες από αυτές, καθώς ο σύμβουλος οινολόγος Τάσος Δροσιάδης μαζί με τον δημοσιογράφο, οινοκριτικό και οινοεξερευνητή, Νίκο Μάνεση, θα μας καθοδηγούν στην γευστική δοκιμή.

Θα δοκιμαστούν τουλάχιστον 10 ετικέτες ξηρής μαυροδάφνης (οι ετικέτες θα ανακοινωθούν σύντομα) από διάφορες περιοχές της Αχαΐας με διαφορετικά στυλ!

Παρουσιαστές
Νίκος Μάνεσης, Δημοσιογράφος/Οινοκριτικός
Τάσος Δροσιάδης, Σύμβουλος Οινολόγος

Πληροφορίες
Patras Wine Club
www.patraswineclub.gr
6907637635

Νίκος Μάνεσης
Ο Νίκος Μάνεσης είναι δημοσιογράφος – οινοκριτικος, και o πρώτος που εξέδωσε τα βιβλία για το ελληνικό κρασί, το The Greek Wine Guide και το The Illustrated Greek Wine Book, ως ειδικός επί του ελληνικού αμπελώνα. Αρθρογραφεί στην αγγλική γλώσσα για το ελληνικό κρασί πλέον της 25ετίας. Είναι συμπαραγός του ντοκιμαντέρ “Η βάρδια του Πελεκάνου” για τον αμπελώνα της Σαντορίνης. Είναι μέλος της Academie Internationale du Vin, διδάσκει σε οινικά σχολεία στη Γαλλία, στην Ελβετία και στην Ελλάδα και γράφει πυρετωδώς για τo blog του, Greek Wine World.gr ενώ αρθρογραφεί τακτικά και στο facebook. Ετοιμάζει νέες εκδόσεις για το ελληνικό κρασί.

Τάσος Δροσιάδης
Ο Τάσος Δροσιάδης είναι Οινολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Οινολογιίας του Τ.Ε.Ι Αθήνας από το 1993 με Μεταπτυχιακό στο U.I.V.V της Βουργουνδίας. Παράπλευρα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και 3 Παγκόσμια Συνέδρια Οινολογίας. Έχει εργαστεί ως βασικός Οινολόγος από το 1993 έως το 2001 στους Αμπελώνες Αντωνόπουλου και από το 2001 έως το 2018 στην Οινοφόρο του Άγγελου Ρούβαλη. Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι Σύμβουλος Οινολόγος σε μικρά μπουτίκ Οινοποιεία και από το 2017 στο Οινοποιείο Κανακάρη.