«ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024»: 3η Συνάντηση γευσιγνωσίας Θηραϊκών οίνων στο Συμπόσιον Κέντρο Πολιτισμού

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η έκθεση και γευσιγνωσία οίνων (εσοδείας 2023) με τη συμμετοχή 13 οινοποιείων της Σαντορίνης την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 από τις 12:00 μέχρι τις 19:00 στην παραδοσιακή κάναβα του “ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Τα «ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024» μας παραπέμπουν στην πρώτη μέρα της αρχαίας παραδοσιακής γιορτής των Ανθεστηρίων, στη μέρα «των πίθων» κατά την οποία ξεσφράγιζαν τα πήλινα αγγεία όπου φύλαγαν τον οίνο για να δοκιμάσουν την καινούργια σοδειά και να γεμίσουν τα αγγεία των αγοραστών.

Η αμπελοοινική παράδοση της Σαντορίνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού.

Οι επαγγελματίες και οι οινόφιλοι που θα επισκεφθούν τα “Πιθοίγια 2024” θα έχουν τη δυνατότητα να προγευτούν τα κρασιά που θα γευτούμε το φετινό καλοκαίρι.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στα ”Πιθοίγια 2024” είναι τα εξής:

– Οινοποιείο Άνυδρους
– Οινοποιείο Βασάλτης
– Οινοποιείο Βενετσάνος
– Οινοποιία Γαβαλά
– Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
– Κάναβα Καραμολέγκος – Οινοποιείο Καστέλι
– Οινοποιείο Μικρά Θήρα
– Οινοποιείο Μπουτάρη
– Κάναβα Ρούσσος
– Κτήμα Σιγάλα
– ΟΕΝΟ Π
– Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος
– Οινοποιείο Χατζηδάκη

Οδηγίες πρόσβασης στο ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:
Από την κεντρική πλατεία του Μεγαλοχωρίου ακολουθήστε το μονοπάτι δίπλα από την Ταβέρνα ΡΑΚΙ όπου θα βρείτε σχετική σήμανση στο δεύτερο στενό αριστερά.