WSPC και ΕΔΟΑΟ φέρνουν στην Ελλάδα παγκοσμίου κλάσης οινοχόους και επαγγελματίες

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το WSPC και η ΕΔΟΑΟ φέρνουν τον Απρίλιο στην Ελλάδα παγκοσμίου κλάσης οινοχόους και επαγγελματίες, από 22 χώρες, για την απόκτηση των κορυφαίων πιστοποιήσεων σε κρασί και οινοχοϊα

Από 8 έως 16 Απριλίου η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Σαντορίνη, θα γίνει για μια ακόμα φορά πόλος έλξης παγκοσμίου κλάσης επαγγελματιών του κλάδου του κρασιού.

Για μία εβδομάδα, στον διάσημο αυτό οινικό προορισμό θα φιλοξενηθούν 70 επαγγελματίες Οινοχόοι και στελέχη χονδρεμπορίου, για να παρακολουθήσουν τρία διαφορετικά προγράμματα του WSPC: το WSET Diploma in Wines, το CMS Advanced και το CMS Intro & Certified Course.

Μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με τους διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς Wine & Spirits Education Trust (WSET) και Court of Master Sommeliers (CMS) στην Ελλάδα, δίδεται η δυνατότητα στον οινικό κλάδο της χώρας μας να ενισχύσει περαιτέρω την αναγνωρισιμότητα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε στοχευμένο κοινό πρεσβευτών οι οποίοι συν διαμορφώνουν τάσεις και κινούν σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής κατανάλωσης.

Στο πρόγραμμα φιλοξενίας όλων αυτών των επαγγελματιών, το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί – διαμέσου του ανώτερου κλαδικού του οργάνου, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), θα έχει πρωταγωνιστική θέση.

Προς τιμήν των σπουδαστών και των τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θα πραγματοποιηθούν δείπνα υπό την αιγίδα της ΕΔΟΑΟ, με τους Έλληνες Οινοποιούς – μέλη της ΕΔΟΑΟ, να προσφέρουν επιλεγμένες ετικέτες τους. Παράλληλα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, θα προσφέρουν μία σειρά βιωματικών εμπειριών στους σπουδαστές, συνδυάζοντας τη μοναδικότητα του τοπίου και της ιστορίας του με τη μοναδικότητα του terroir των κρασιών της Ελλάδας.

Η σπουδαιότητα και η μοναδικότητα των όσων πρόκειται να συμβούν στη Σαντορίνη είναι τέτοια, που το «παρών» θα δώσουν τόσο ο Προέδρος του WSPC, κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (Master of Wine) όσο και επτά (7) MSs (Master Sommeliers).

Οι χώρες από τις οποίες θα φιλοξενηθούν κορυφαίοι Οινοχόοι και επαγγελματίες του κλάδου είναι οι εξής: Ελλάδα, Ισπανία, Νορβηγία, Αυστραλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κατάρ, Περού, Γερμανία, Κίνα, Ρωσία, Δανία, Κύπρος, Βόρεια Μακεδονία, Ινδία, Μάλτα, Τουρκία, Ιρλανδία, Μεγ. Βρετανία, Ισλανδία, Ν. Αφρική


Λίγα λόγια για την ΕΔΟΑΟ:
Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) είναι ο κορυφαίος φορέας στην Ελλάδα για το αμπέλι και το κρασί. Συγκροτήθηκε και απαρτίζεται από εκπροσώπους της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων αμπέλου και οίνου. Οι σκοποί της ΕΔΟΑΟ ποικίλουν. Ξεκινούν από την εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της αμπελοοινικής αγοράς και φτάνουν στην προσπάθεια για τη διατήρηση και την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων του αμπελοοινικού τομέα, προκειμένου να βελτιωθεί η γνώση και η οργάνωση του σε κάθε επίπεδο: από την πρωτογενή παραγωγή (αμπέλι) και τη μεταποίηση (οινοποιία), έως την εμπορία. Η ΕΔΟΑΟ στοχεύει επίσης στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των θεσμών, σχετικά με την οικονομική, την κοινωνική, την περιβαλλοντική και την πολιτιστική σπουδαιότητα των αμπελοοινικών προϊόντων.

Λίγα λόγια για το WSPC:
Το WSPC με έδρα την Αθήνα, είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα οίνου & αποσταγμάτων στη Νότια Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας. Το WSPC συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς παρέχοντας Πιστοποιήσεις με Παγκόσμιο Κύρος και Ισχύ στα προγράμματα του. Είναι Approved Programme Provider των:
• Wine & Spirits Education Trust (WSET UK),
• Court of Master Sommeliers (CMS Europe),
• Beverage Standards Association (BSA UK) και
• Wine Scholar Guild (USA)