– Επιστολή του περιοδικού στην Cité du Vin για την Ελληνική παρουσία στο μουσείο

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Αμπελοινικού και Αγροτικού Εξοπλισμού «Vinitech – Siffel 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Bordeaux μεταξύ 29/11 και 1/12, το περιοδικό με εκπρόσωπο την κα. Τζέλα Βέκιου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί Cité du Vin, ένα μουσείου του οίνου και της αμπέλου που όμοιό του δεν υπάρχει στο κόσμο.

Το μουσείο, που άνοιξε τις πύλες του το καλοκαίρι του 2016 και σας συστήνουμε να επισκεφθείτε, στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό υπερμοντέρνο κτήριο. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και στο εσωτερικό τα εκθέματά του, τα οποία παρουσιάζονται με ένα διαδραστικό τρόπο αξιοποιώντας κάθε σύγχρονη δυνατή τεχνολογική λύση (ολογράμματα, ανιχνευτές κίνησης κλπ).

Ανάμεσα στα εκθέματα ένα μας τράβηξε την προσοχή, το E-vine. Πρόκειται για μια δενδροειεδή ξυλοκατασκευή, όπου στα φύλα της αναγράφονται οι ποικιλίες της αμπέλου από όλο τον κόσμο. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι απουσιάζουν οι ελληνικές, πράγμα που μας ώθησε να απευθύνουμε, στους υπεύθυνους του μουσείου την πιο κάτω επιστολή, προτείνοντας κάθε δυνατή βοήθεια από το περιοδικό μας στην επιλογή των ποικιλιών και την συγκέντρωση των στοιχείων τους.

Στο περιοδικό περιμένουμε ότι η πρότασή μας θα εισακουστεί και οι ελληνικές ποικιλίες θα βρεθούν στην θέση που τους αξίζει, καθώς από την Ελλάδα, διοχετεύθηκαν οι γνώσεις της αμπελοκαλλιέργειες στην Δυτική Ευρώπη και κυρίως στην Γαλλία, πριν από 2.500 χρόνια.