Ο δημιουργός του περιοδικού, κος Γιώργος Βέκιος, συμμετείχε στην εσπερίδα της ΕΝ.Ο.Α.Α.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, η ΕΝΟΑΑ διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Ποιοτικό Δυναμικό & Προοπτικές Ανάπτυξης του Αττικού Αμπελώνα». Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιήσει τους αμπελουργούς της Αττικής σχετικά με τον αμπελώνα της, καθώς αυτός ολοένα και συρρικνώνεται.

Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης ο δημιουργός και Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού, κος Βέκιος Γιώργος, συμμετείχε με ομιλία με θέμα: «Ρετσίνα, επανασύνδεση με το παρόν, προοπτικές».

Ύστερα από μια σύντομη αναφορά στην ιστορική παρουσία του ιδιαίτερου αυτού οίνου στην Ελλάδα, και κυρίως στην Αττική, σχολίασε στις αιτίες που αυτή υποχώρησε πριν από μερικές δεκαετίες (αλλαγή του τρόπου διατροφής, εισαγωγή ξένων ποικιλιών κ.λπ.). Επισήμανε όμως, ότι τα πρόσφατα χρόνια παρατηρείται μια τάση επιστροφής των νέων οινοποιών στην παραγωγή αυτού του μοναδικού σε χαρακτήρες ελληνικού οίνου.

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του με μία πρόταση, προς τους οινοποιούς: να πειραματιστούν με μια σύγχρονη ρετσίνα – «μετακλασσική» όπως χαριτολογώντας την χαρακτήρισε – που όμως δεν θα έχει τον έντονα αρωματικά φρουτώδη χαρακτήρα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα) που δίνουν οι μοντέρνες οινοποιήσεις, αλλά πιο ευδιάκριτα τα αρώματα του ρετσινιού.