24 χρόνια ΟΙΝΟΛΟΓiΑ • 3 χρόνια Ε-ΝΟΛΟΓΙΑ

Η ηλικία των περιοδικών είναι το ακριβώς αντίθετο από την ηλικία των ανθρώπων: όσο μεγαλώνει ο αριθμός τόσο χαίρεσαι να την λες! Για αυτό και είναι μεγάλη η χαρά μας – την οποία και μοιραζόμαστε χωρίς καθόλου φόβο και με πολύ πάθος – που και τα δύο περιοδικά μας, ΟΙΝΟΛΟΓiΑ και eΝΟΛΟΓΙΑ, τον μήνα Μάρτιο είχαν γενέθλια, κλείνοντας αντίστοιχα 24 και 3 χρόνια κυκλοφορίας.

Πριν από 24 χρόνια, τον Μάρτιο του 1992, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού ΟΙΝΟΛΟΓiΑ. Πρόκειται για ένα έντυπο οινολογικό περιοδικό – τη μοναδική ελληνική επιστημονική έκδοση στον αμπελοοινικό χώρο αυτήν την στιγμή – και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι «έφερε» στην Ελλάδα ερευνητικά και τεχνολογικά στοιχεία σε μια περίοδο που τα μυστικά της οινοποίησης, μόλις που είχαν αρχίσει να αποκαλύπτονται. Από τότε μέχρι και σήμερα υπηρετεί τον ίδιο σκοπό: να μεταφέρει στους αναγνώστες τα μυστικά της δημιουργίας του κρασιού. Μέχρι στιγμής μετράει 49 τεύχη και σκοπεύουμε να τα 1.000!

Μπορεί το «13» να θεωρείται γρουσούζικος αριθμός, αλλά για εμάς μάλλον λειτούργησε αντίστροφα φέρνοντάς μας γούρι, αφού εκείνη την χρονιά έκανε το ντεμπούτο του το περιοδικό eΝΟΛΟΓΙΑ. Πριν από 3 χρόνια, έναν Μάρτιο πάλι, θέλοντας να βρισκόμαστε σε συμφωνία με τους καιρούς που βρίσκουν το διαδίκτυο να τρυπώνει παντού στην καθημερινότητά μας και με σκοπό να ευχαριστήσουμε και το οινόφιλο κοινό μας, δημιουργήσαμε ένα μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό με θέμα το κρασί. Το project στέφθηκε από επιτυχία και με το τεύχος του Μαρτίου 2016, αισίως, συμπληρώσαμε τα 34 τεύχη… Μην απομακρυνθείτε γιατί η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα!

Εν κατακλείδι, παρότι, στα γενέθλια είθισται να λαμβάνει δώρα ο εορτάζων, αντιστρέψαμε τους ρόλους και έτσι, για έναν ολόκληρο μήνα οι φίλοι του περιοδικού μπορούσαν να γραφτούν συνδρομητές στο περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓiΑ με μειωμένη τιμή, καθώς και να «testάρουν» την τύχη τους μέσα από έναν διαγωνισμό!