Το περιοδικό χορηγός επικοινωνίας του «VinoBalkanika 2014»

Ο 4ος διεθνής διαγωνισμός οίνου VinoBalkanika διοργανώθηκε από την Ένωση Οινολόγων Βουλγαρίας και πραγματοποιήθηκε στις 26 – 28 Απριλίου 2014 στο Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας. Ακολούθησε τους κανόνες του Ο.Ι.V. και είχε σαν στόχο την ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών των Βαλκανικών χωρών.

Ταυτόχρονα, πέρα από την διάκριση, ο διαγωνισμός «VinoBalkanika 2014» έδωσε ένα βήμα στα βραβευμένα κρασιά να «ταξιδέψουν» στην Βουλγαρία μέσα από γευσιγνωσίες που πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Σόφια, Φιλιππούπολη, Βάρνα και Μπουργκάς, ενώ πρόβαλε όλους τους συμμετέχοντες οίνους σε ένα ευρύτερο οινόφιλο κοινό, μέσα από γευστική δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον διαγωνισμό από wine bloggers διαφόρων χωρών.

Στα πλαίσια της ίδιας συνεργασίας με την Ένωση Οινολόγων Βουλγαρίας το περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ συμμετείχε και στο «Enoforum Bulgaria 2014» σαν χορηγός επικοινωνίας. Στις 28 – 31 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Festa Panorama****, στην πόλη του Nessebar, η Ένωση Οινολόγων της Βουλγαρίας σε συνεργασία με πολλές επιστημονικές, ερευνητικές και εμπορικές εταιρείες του τομέα της αμπελοκαλλιέργειας, πραγματοποίησαν το «Enoforum Bulgaria 2014»: ένα οινολογικό σεμινάριο, που καλύπτει ένα μεγάλο κύκλο θεμάτων σχετικά με τα οινολογικά, τεχνολογικά και τεχνικά προβλήματα και ανάγκες.