ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΕΥΧΟΥΣ:
• Τεχνολογία φελλών DIAM
• Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων (μέρος 5ο)
• Διαφορές στις καταναλωτικές συνήθειες των αγοραστών οίνου πριν και μετά το lockdown
• Η επίδραση των συνθηκών μεταφοράς στη σταθερότητα και οργανοληπτική ποιότητα των οίνων
• Διαμόρφωση του προφίλ κρασιού με μία καινοτόμο χρήση των κληματίδων της αμπέλου
• Η πράσινη αλυσίδα των προϊόντων της αμπέλου
• Ανάκτηση της οσφρητικής μας ικανότητας έπειτα από νόσηση με Covid-19
• Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι προκλήσεις της αμπελουργίας
• Η σοφία της κουλούρας της Σαντορίνης
• Η απόκριση των πρωτογενών και δευτερογενών μεταβολιτών των ραγών στη σταφυλική ζώνη της αμπέλου, στο ηλιακό φως και τη θερμοκρασία
• Ζυμώσεις με μεικτές καλλιέργειες non Saccharomyces και S.cerevisiae ζυμομυκήτων (μέρος Β')
• Βιοποικιλότητα των γαλακτικών βακτηρίων οινολογικού ενδιαφέροντος. Είδη και στελέχη με αρνητική και θετική επίδραση στην ποιότητα και την ασφάλεια του οίνου. (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Η «βιοπροστασία» ως εναλλακτική μέθοδος της προσθήκης θειώδους (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και οι μεταβολίτες τους σε σταφύλια και οίνους που προέρχονται από συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Μια συστηματική ανασκόπηση της καλλιέργειας φυτών εδαφοκάλυψης στην αμπελουργία (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Η διαμόρφωση των δευτερογενών μεταβολιτών των ραγών από αβιοτικούς παράγοντες, σε ένα σενάριο κλιματικής αλλαγής (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Για να επαναφέρουμε την βιοποικιλότητα στα αμπέλια δεν αρκεί να φυτεύουμε δένδρα (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Φρέσκο γάλα με όλη του την κρέμα, για την αντιμετώπιση του περονόσπορου (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• «Εξήντα χρόνια τρύγος» του Γιάννη Mπουτάρη (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)
• Με την 2B FermControl όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο "less is more" (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Η Enartis παρουσιάζει τη Hideki® : την τανίνη για τη φυσική προστασία των οίνων (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Νέα στελέχη ζυμών δίνουν τη δυνατότητα στους οινοποιούς να βελτιώσουν τον χαρακτήρα των κρασιών τους (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Πόσο ανθεκτικά μπορούν να γίνουν τα βακτήρια απέναντι στην αντιμικροβιακή δράση του κρασιού; (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Αφοί Γιαννουκάκη Α.Ε. - Inox Vessel (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)
• «Malvasia, ο περιώνυμος οίνος χθες και σήμερα» της Σταυρούλας Κουράκου - Δραγώνα (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)
• Πως διάφορα πιπέρια μιμούνται τα αρώματα διάσημων ποικιλιών (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Η 3D εκτύπωση των αμφορέων ανοίγει νέους δρόμους στην οινοποίηση (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)