ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΕΥΧΟΥΣ:
• Εντοπισμός και επιδράσεις αερίων σε εμφιαλωμένους οίνους
• Μισή ζωή σε χίλιες λέξεις
• Εναλλακτικοί τρόποι πρωτεϊνικής σταθεροποίησης
• Η επιρροή της virtual reality στην αγορά οίνου
• Οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής των καταναλωτών με προτίμηση σε κάποιο αλκοολούχο ποτό: Έχουν πραγματικά σημασία για τη δημόσια υγεία;
• Μικροβιακή προστασία του κρασιού από μικρούς παραγωγούς ως παραγωγούς μεγάλης κλίμακας
• Η βιομιμητική τεχνολογία. Εφαρμοσμένα παραδείγματα στους τομείς της αμπελουργίας & της οινολογίας.
• Νυχτερινή διαπνοή: Συμβάλλει στην υδατική καταπόνηση του σταφυλιού;
• Naturity: Ακολουθώντας τους ρυθμούς της φύσης
• Xpür: Μία επαναστατική και καινοτόμος anti-TCA τεχνολογία
• Η χημεία των εγκυτιωμένων κρασιών
• Τρυγίες ασβεστίου: Μέθοδοι & στρατηγικές αντιμετώπισης
• Η επίδραση της προζυμωτικής κρυοεκχύλισης στη σύσταση των ερυθρών οίνων
• Αμπελοκαλλιέργειες: Βοηθητικός μηχανολογικός εξοπλισμός
• Αλοανισόλες και καινούργια βαρέλια: Ανάδειξη του ρόλου της μούχλας
• Το ξύλο της δρυός προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα εργαλείων για την ωρίμανση του κρασιού: Ποια να διαλέξουμε
• Οι αλλαγές στη φαινολική σύνθεση και στα αρωματικά προφίλ των οίνων της ποικιλίας Cabernet Sauvignon (vitis vinifera l.), που οφείλονται σε διαφορετικές ποσότητες αρδεύσεις σε θερμά κλίματα (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Καθυστερώντας την έκπτυξη των οφθαλμών για τη μείωση των ζημιών από τους παγετούς: Εποχιακή επίδοση αμπελιού και σύσταση οίνου σε δυο καλλιέργειες Vitis Vinifera (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Η βιογεωγραφική περιφερειοποίηση των κοινοτήτων των ζυμομυκήτων στην Ελλάδα και οι περιβαλλοντικοί οδηγοί κατανομής των ειδών σε τοπική κλίμακα (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Μια μεθοδολογική προσέγγιση για την αξιολόγηση της επίδρασης της βιολογικής, της βιοδυναμικής και των συμβατικών διαδικασιών παραγωγής στην ποιότητα ενός τυπικού οίνου: η μελέτη περίπτωσης του DOCG Chianti. (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• Προέλευση, εξέλιξη και έλεγχος των βιοτοξινών στον οίνο. (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)
• JGR Cork: Παρουσίαση (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Πατατάκια τσιπς εκνευρίζουν την AOC Margaux (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Έπαψε το κρασί να είναι στη «μόδα»; (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Κρασί πριν από μπίρα ή μπίρα πριν από κρασί; Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα έχετε hangover (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Νέες προοπτικές για τα στέμφυλα (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Τα διατροφικά λίπη αλληλοεπιδρούν με τις τανίνες σταφυλιών για να επηρεάσουν τη γεύση του κρασιού (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Αμπελώνες στην Καλιφόρνια χρησιμοποιούν κουκουβάγιες για την προστασία των αμπελιών (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΕΥΧΟΥΣ:
• Η κοιλάδα της Νάπα απέκτησε τη δική της Μονόπολη (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Καφές ενάντιων μυκητιακών ασθενειών (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Η Ουκρανία ξανά μέλος του OIV (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Βραδιές στο σκοτάδι από pub του Ην. Βασιλείου (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Σε σταθερά επίπεδα η φετινή παγκόσμια παραγωγή οίνου (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Το κρασί δρα ενάντια στο οξειδωτικό στρες (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Είναι το αλκοόλ επικίνδυνο στις ηλικίες κάτω των 40; (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• «Βιολογικό δε σημαίνει βιώσιμο» (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Αναπτύχθηκε νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Τα οφέλη της επιμήκυνσης του κορμού των πρέμνων (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Σκουλήκια στον αγώνα εξοικονόμησης νερού (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερο, αλλά οι άντρες ξοδεύουν περισσότερο (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Εφαρμογή εντοπίζει διατροφικές διαταραχές αμπελιών (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Κορυφαίοι επαγγελματίες του οίνου ζητούν την εναλλακτική συσκευασία (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Η κατανάλωση οίνου και o κίνδυνος εγκεφαλικού (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Το μέγεθος τελικά μετράει; (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Οι Γάλλοι αναζητούν ποικιλίες με αντίσταση στην ξηρασία (ΟΙΝΟΣΚΟΠΙΟ)
• Διερεύνηση των προοπτικών βιώσιμης ανάπτυξης οινοτουρισμού στην Κέρκυρα από τη θεωρητική σκοπιά των δυναμικών ικανοτήτων
• Πώς θα αποφύγουμε την πορτοκαλί απόχρωση των ερυθρωπών κρασιών
• Γενικό πλαίσιο, αντίληψη καταναλωτών και μελλοντικές προκλήσεις (ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΡΑΣΙΑ)
• Έρευνα της Οινολογίας για τη διατροφική επισήμανση επί των οίνων (ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΡΑΣΙΑ)
• Κατεργασία με παλμικά ηλεκτρικά πεδία στην ερυθρή οινοποίηση. Επίδραση της μεθόδου στο φαινολικό δυναμικό και το χρώμα σε γλεύκος και οίνο και αποτελεσματικότητα στη μείωση του χρόνου εκχύλισης.
• Ο ζυμομύκητας T. delbrueckii
• Όψιμο κλάδεμα στο αμπέλι