Τεύχος #69 – Ιούλιος 2024

 CONTENTS:
---
• Η New Holland δημιουργεί ένα ρεκόρ στην απόδοση της συγκομιδής σταφυλιών (ADVERTORIAL)
• Το πρόβλημα της προσαρμογής της αμπελοκαλλιέργειας στην κλιματική αλλαγή (Mέρος ‘A)
• Η συμβολή της ανάλυσης στην παραγωγή ποιοτικών οίνων (ADVERTORIAL)
• Δευτερίας - Lora - Piquette: Πως ένα παραγνωρισμένο παραπροϊόν της οινοποίησης, κερδίζει τις αγορές του νέου κόσμου
• Ο οινοτουρισμός: ο νέος σύμμαχος της οικολογικής μετάβασης στο εσωτερικό των αμπελώνων
• Η αντιοξειδωτική δράση των οίνων. Διερεύνηση διαφόρων τεχνολογιών εκχύλισης με προσθήκη μελατονίνης.
• Piwi wines: είναι η λύση στις περιβαλλοντικές προκλήσεις;
• Επίδραση της οινοποίησης ολόκληρων τσαμπιών στη συγκέντρωση της αστιλβίνης
• Η βαθμολόγηση οίνων σε διαδικτυακές πλατφόρμες και παράγοντες επιρροής
• Νέα ενζυμική μέθοδος για την πρόληψη της καθίζησης κουερσετίνης σε ερυθρούς οίνους
• Η επαναχρησιμοποίησή των οινολασπων για τη βελτίωση της απόδοσης της ζύμωσης
• Αντιμετώπιση καύσωνα στον αμπελώνα με παλμικό ψεκασμό νερού. Ανακούφιση του στρες του αμπελιού και διασφάλιση της ποιότητας των σταφυλιών.
• Χιτοζάνες για καταπολέμηση ασθενειών του κορμού της αμπέλου
• Εφαρμογή οργανικού υλικού στον αμπελώνα και επίδραση στη διαμόρφωση των βακτηριακών πληθυσμών
• Συνέδριο Σ.Ε.Ο.: «Κλιματική Κρίση και Βιωσιμότητα το Αμπελοοινικού Τομέα»
• Αυθόρμητη αλλά ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση για βιολογικά κρασιά

Για να ξεκλειδώσετε το τεύχος καταχωρήστε το τρέχον VIPass στο παρακάτω πεδίο.

(*) Το VIPass είναι ένας 5ψήφιος κωδικός που ανακοινώνεται διαδικτυακά μέσω email. Για να αποκτήσετε αυτόν τον κωδικό απαιτείται εγγραφή στο NEWSLETTER και παραμονή σας σε αυτό, καθώς ο κωδικός ανανεώνεται με κάθε νέα έκδοση. Η εγγραφή είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει μέσα σε 3 μόλις βήματα ξεκινώντας από τη φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ