Τεύχος #62 – Μάρτιος 2022

(*) Πατήστε τα βελάκια που βρίσκονται στην πάνω δεξιά γωνία του περιοδικού ώστε να “ανοίξει” το τεύχος σε όλη την οθόνη ή εναλλακτικά πατήστε τα σήματα “+” και “-” για να μεγεθύνετε ή να μικρύνετε το περιοδικό στο ίδιο παράθυρο. Με τα βέλη “>” και “<” μπορείτε να ξεφυλλίσετε το τεύχος, ενώ κρατώντας πατημένο το ποντίκι να ανεβοκατεβάσετε τη σελίδα.
ΕυχαριστίεςΛέξεις κλειδιά
Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες, που χάρη σε αυτές μπορούμε να μεταφέρουμε την επιστήμη της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης στις οθόνες σας:
MEΓAΛOI XOPHΓOI : Τρύξ Α.Ε. [#1] [#2] [#3] [#4]   •   Α. & Σ. Χρυσανθακόπουλοι Ο.Ε. [#1] [#2] [#3] [#4]   •   Αμπελοοινική Ι.Κ.Ε. [#1] [#2]   •   Innovino Ι.Κ.Ε. [#1] [#2]   •   Π.Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε. [#1]   •   Σίμος Κωνσταντίνος [#1]   •   Quattrolab A.E. [#1]
XOPHΓOI : Ravago Chemicals Hellas A.E. [#1]   •   Inox Vessel Constrinox – Αφοί Γιαννουκάκη Α.Ε. [#1]   •   Elias Valavanis Α.Ε. [#1] [#2] [#3]   •   Sygenta Hellas Μ. Α.Ε.Β.Ε [#1]   •   GS Labelprint I.K.E. [#1]   •   PRM – Polytrade Ε.Ε. [#1]   •   Cork Hellas – Αφοί Κοκκαλίδη Ο.Ε. [#1]   •   Δομική Πρόοδος Α.Ε. [#1]   •   WTG – Quantor GMBH [#1]   •   Βιοδυναμική Α.Ε. [#1]   •   Φυτώρια Αμπέλου Φασούλης [#1]   •   Ενοχημική Α.Ε. [#1]   •   Άστρον Χημικά Α.Ε. [#1]   •   Selloplast – Αλ. Παγιάντζας Α.Ε. [#1]   •   Κοροπούλης Συσκευασίες Α.Ε. [#1]   •   PackSystems Ι.Κ.Ε. [#1]   •   ΕΒΥΠ Ε.Ε. [#1]   •   Dry Ice Creation & Services Ι.Κ.Ε. [#1]   •   Αμερέλ Α.Ε. [#1]   •   Φυτώριο Αμπέλου Ταραλάς [#1]   •   Alves Portugal Cork I.K.E. [#1]
batonnage, bod, cod, pinore, pinot noir, premium, regent, saccharomyces cerevisiae, terroir, αδρανές αέριο, αερισμός, άζωτο, αλκοόληαμειψισπορά, αμπέλια, αμπελοκαλλιέργεια, αμπελώνας, ανάδευση, ανθοκυάνες, αντλία, ανώτερες αλκοόλες, αποαλκοολοποίηση, άρωμα, ασθένειες, βαρέλι, βέκιος, βιολογική καλλιέργεια, βιομάζαβοτρύτηςβρετανομύκητες, δεξαμενή, διοξείδιο του θείου, δρυς, εδαφοκάλυψη, έδαφος, εναλλάκτες, ενέργεια, ένζυμα, εξοπλισμός, ερυθροί οίνοιεστέρες, ζιζάνια, ζύμες, ζυμομύκητες, ζύμωση, ηλεκτρισμόςθειώδες, θείωση, θερμοκρασίαθερμομόνωσηθρεπτικάθυμάριισότοπα, ιχνηλασιμότητα, καθαρισμός, καλλιέργεια, καρναχαλάδες, καύσιμα, κλίμακόστοςκοτσερίδης, κτήμα μουσών, μεσοκαλλιέργειαμετάγγιση, μηλογαλακτική, μηχανήματα, μπογιαλαμάδες, νερόνοθεία, ντότσικα, οινολάσπες, οίνοι, οξείδωση, οξειδωτικό στρεςοξυγόνο, οξύτηταοργανοληπτικά, παλαίωση, πάσσαλοι, περονόσπορος, πίεσηπιστοποίηση, ποικιλίεςρετσίνα, ρίγανησαββατιανό, σάκχαρα, σακχαροπεριεκτικότητα, συγκαλλιέργεια, σωλήνεςτανίνες, τάσση, τερπένια, τρακτέρ, τρυγία, τρυγικά άλατατρυγικό κάλιο, ύδρευση, υδροξείδιο του νατρίουυπερθέρμανση, υπέρτασηφαινολικά, φλαβανοειδή, φλαβανόλες, φύλλωμα, ψεκαστικά, ψυκτικά, ωρίμανση
Επιστροφή στα Τεύχη

🔍 Αναζήτηση άρθρου :

Ενημερωθείτε για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν πληκτρολογώντας την επιθυμητή λέξη-κλειδί στο παρακάτω πεδίο αναζήτησης
Εναλλακτικά, επιλέξτε μία από τις προκαθορισμένες κατηγορίες που ακολουθούν:
Έδαφος αμπελώναΛίπανση εδάφουςΆρδευση & υδατικές ανάγκεςΦυτοπροστασία, ασθένειες & απειλέςΚλάδεμα αμπέλουΦωτοσύνθεσηΠερκασμόςΞεφύλλισμα & βλαστολόγημαΤρύγοςΕκχύλισηΑλκοολική ζύμωσηΜηλογαλακτική ζύμωσηΤρυγική σταθεροποίησηΠρωτεϊνική σταθεροποίησηΣταθεροποίηση χρώματοςΩρίμανση & παλαίωσηΑντιμικροβιακή προστασίαΜικροβιολογία οίνουΑπόσταξη & αποστάγματαΔιήθηση & φιλτράρισμαΕμφιάλωση & συσκευασίαΠωματισμόςΜεταφορά κρασιούΤεχνολογία υποπροϊόντωνMarketing & εμπόριο οίνουΝομοθεσία & επιχειρηματικά προγράμματαΟινοτουρισμόςΓευσιγνωσία & οργανοληπτικό προφίλΔιατροφή & υγείαΒιολογικές & βιοδυναμικές πρακτικέςΒιωσιμότητα & περιβάλλονΤεχνολογία & επιστήμηΙστορίαΣυνεντεύξεις & βιογραφίεςΒιβλιοπαρουσίασηΕιδησεογραφία & Επικαιρότητα
• Σκουλήκια στον αγώνα εξοικονόμησης νερού [#64]
• Οι Γάλλοι αναζητούν ποικιλίες με αντίσταση στην ξηρασία [#64]
• Υπερθέρμανση του πλανήτη και ποιότητα οίνου: Είμαστε κοντά στο κρίσιμο σημείο; [#62]
• Το ζήτημα της ενέργειας στον αμπελοοινικό τομέα: προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους [#62]
• Συν-καλλιέργεια αμπελιών με αρωματικά φυτά: Ποιες είναι οι επιδράσεις στην παραγωγικότητα των αμπελιών [#62]
• Νυχτερινή διαπνοή: Συμβάλλει στην υδατική καταπόνηση του σταφυλιού; [#61]
• Οι αλλαγές στη φαινολική σύνθεση και στα αρωματικά προφίλ των οίνων της ποικιλίας Cabernet Sauvignon (vitis vinifera l.) που οφείλονται σε διαφορετικές ποσότητες αρδεύσεις σε θερμά κλίματα [#61]
• Μπορεί η έλλειψη νερού να μειώσει μακροπρόθεσμα την απόδοση της καλλιέργειας των σταφυλιών; [#59]
• DroneAgronomics: εξειδικευμένη υπηρεσία αμπελουργίας ακριβείας [#56]
• Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις αμπελοκαλλιέργειες! [#55]
• Μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους μεσογειακούς αμπελώνες με χρήση καολίνη [#68]
• Νέοι κλώνοι αμπέλου ως αντίδοτο στην ασθένεια του Pierce [#68]
• Η ασθένεια Πετρί υπό το αναθεωρημένο πρίσμα του συμπλέγματος Ίσκα [#67]
• Γουρούνια στα αμπέλια για καθαρό έδαφος [#65]
• Οινοποιία χρησιμοποιεί έντομα για να επαναφέρει την ισορροπία στον αμπελώνα [#65]
• Ιαπωνικό σκαθάρι: μια νέα απειλή για τα αμπέλια [#65]
• Καφές ενάντιων μυκητιακών ασθενειών [#64]
• Εφαρμογή εντοπίζει διατροφικές διαταραχές αμπελιών [#64]
• Η βιομιμητική τεχνολογία: εφαρμοσμένα παραδείγματα στους τομείς της αμπελουργίας και της οινολογίας [#61]
• Προέλευση, εξέλιξη και έλεγχος των βιοτοξινών στον οίνο [#61]
• Αμπελώνες στην Καλιφόρνια χρησιμοποιούν κουκουβάγιες για την προστασία των αμπελιών [#61]
• Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και οι μεταβολίτες τους σε σταφύλια και οίνους που προέρχονται από συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες [#60]
• Φρέσκο γάλα με όλη του την κρέμα για την αντιμετώπιση του περονόσπορου [#60]
• Τζιτζίκια: μία νέα απειλή στα αμπέλια [#59]
• Νέες ποικιλίες δίνουν ελπίδα για την αντιμετώπιση των ασθενειών της αμπέλου [#59]
• Προσέξτε τον διαβολικό κοριό! [#58]
• Νέες ποικιλίες ανθεκτικές στις ασθένειες [#58]
• Ο πόλεμος των άστρων στα αμπέλια [#56]
• Αποαλκοόλωση: εισαγωγή στον κόσμο των No-Lo προϊόντων [#68]
• Βιοπροστασία ως εναλλακτική του θειώδους σε προζυμωτικό στάδιο [#68]
• Οινοποίηση μέσα σε αμφορείς. Επιδράσεις στο χημικό και αισθητηριακό προφίλ οίνου από σταφύλια Chardonnay. [#68]
• Αναπτύχθηκε νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα [#64]
• Πώς θα αποφύγουμε την πορτοκαλί απόχρωση των ερυθρωπών κρασιών [#64]
• Ο ζυμομύκητας T.delbrueckii [#64]
• Η βιογεωγραφική περιφερειοποίηση των κοινοτήτων των ζυμομυκήτων στην Ελλάδα και οι περιβαλλοντικοί οδηγοί κατανομής των ειδών σε τοπική κλίμακα [#61]
• Ζυμώσεις με μεικτές καλλιέργειες non saccharomyces και s.cerevisiae ζυμομυκήτων (μέρος 2ο) [#60]
• Βιοποικιλότητα των γαλακτικών βακτηρίων οινολογικού ενδιαφέροντος: είδη και στελέχη με αρνητική και θετική επίδραση στην ποιότητα και την ασφάλεια του οίνου [#60]
• Η «βιοπροστασία» ως εναλλακτική μέθοδος της προσθήκης θειώδους [#60]
• Με την 2B FermControl όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο “less is more” [#60]
• Η Enartis παρουσιάζει τη Hideki® : την τανίνη για τη φυσική προστασία των οίνων [#60]
• Νέα στελέχη ζυμών δίνουν τη δυνατότητα στους οινοποιούς να βελτιώσουν τον χαρακτήρα των κρασιών τους [#60]
• Η 3D εκτύπωση των αμφορέων ανοίγει νέους δρόμους στην οινοποίηση [#60]
• Ζυμώσεις με μικτές καλλιέργειες non saccharomyces και s.cerevisiae ζυμομυκήτων (μέρος 1ο) [#59]
• Οινοποίηση και παλαίωση: πόσο οξυγόνο προσθέτουμε και πότε; [#58]
• Πώς θα αυξήσω το φρέσκο χαρακτήρα των ερυθρών κρασιών; [#56]
• Προζυμωτική βιοπροστασία σε σταφύλια και γλεύκος [#56]
• Η γεύση του φωτός. Οι διαφανείς φιάλες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και την ταυτότητα των οίνων. [#67]
• Παλαίωση αποσταγμάτων: Ο ρόλος του ξύλινου βαρελιού και νεότερες τεχνικές [#67]
• Τα οφέλη της επιμήκυνσης του κορμού των πρέμνων [#64]
• Πώς θα αποφύγουμε την πορτοκαλί απόχρωση των ερυθρωπών κρασιών [#64]
• Απομάκρυνση της τρυγίας: βασικές επεμβάσεις για την επιτυχία της οινοποίησης [#62]
• Τρεις οινολόγοι μοιράζονται την τεχνογνωσία τους: Συμβουλές για επιτυχημένη παραγωγή Premium κόκκινων κρασιών [#62]
• Το ξύλο της δρυός προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα εργαλείων για την ωρίμανση του κρασιού: ποια να διαλέξουμε; [#61]
• Η 3D εκτύπωση των αμφορέων ανοίγει νέους δρόμους στην οινοποίηση [#60]
• Το μέλλον της Ελληνικής βαρελοποιίας: δυνατότητες κατασκευής βαρελιών οινοποίησης από Ελληνική δρυ [#58]
• Οινοποίηση και παλαίωση: πόσο οξυγόνο προσθέτουμε και πότε; [#58]
• Νέες τεχνικές παλαίωσης των κρασιών [#57]
• Συνέντευξη Tonnellerie Radoux [#56]
• Το ροζέ του ηλίου [#56]
• Οίκος Vicard: σύγχρονες τάσεις & καινοτομίες στη βαρελοποιία [#56]
• Είναι λάθος η αποθήκευση του κρασιού στο πλάι, ισχυρίζονται οι επιστήμονες! [#55]
• Η γεύση του φωτός. Οι διαφανείς φιάλες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και την ταυτότητα των οίνων. [#67]
• Ο διαγωνισμός του Decanter καλωσορίζει οίνους με εναλλακτική συσκευασία [#65]
• Η Ιρλανδία εισάγει προειδοποιητικές ετικέτες σε οίνους και αλκοολούχα ποτά [#65]
• Κορυφαίοι επαγγελματίες του οίνου ζητούν την εναλλακτική συσκευασία [#64]
• Επισήμανση συστατικών στα κρασιά: Γενικό πλαίσιο, αντίληψη καταναλωτών και μελλοντικές προκλήσεις [#64]
• Έρευνα της Οινολογίας για τη διατροφική επισήμανση επί των οίνων [#64]
• Το ζήτημα της ενέργειας στον αμπελοοινικό τομέα: προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους [#62]
• Ελάττωση του διοξειδίου του θείου: Διαχείριση και έλεγχος του εισερχόμενου οξυγόνου κατά την εμφιάλωση [#62]
• Η χημεία των εγκυτιωμένων κρασιών [#61]
• Νέα μικρή συσκευασία με πρωτότυπο σχεδιασμό και λειτουργικότητα [#59]
• Μετά τα αλουμινένια κουτάκια ήρθαν οι σωλήνες! [#58]
• Οικολογικές φιάλες από φυτικές ίνες [#56]
• Οίνοι χωρίς αλκοόλ και οίνοι με χαμηλή περιεκτικότητα αιθανόλης. Αποτύπωση της εικόνας, των απόψεων και της πρόθεσης αγοράς Ελλήνων καταναλωτών στις παραπάνω κατηγορίες [#68]
• Π.Γ.Ε. οίνοι: μία σημαντική και προσιτή δίοδος γνωριμίας με τις αμπελοοινικές περιοχές [#68]
• Οίνος και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το περίπλοκο περιβάλλον των social media και ιδέες αξιοποίησης τους σαν εργαλεία του marketing. [#68]
• Η εξέλιξη της αγοράς του κρασιού από το χτες στο σήμερα και – πιθανόν – στο αύριο… [#68]
• 2024: Οι τάσεις της παγκόσμιας οινοβιομηχανίας [#68]
• Η Αγορά, το Marketing και ο Καταναλωτής: Είναι το marketing το κλειδί που ανοίγει τις αγορές; [#68]
• Οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερο, αλλά οι άντρες ξοδεύουν περισσότερο [#64]
• Το μέγεθος τελικά μετράει; [#64]
• Η επιρροή της virtual reality στην αγορά οίνου [#61]
• Έπαψε το κρασί να είναι στη «μόδα»; [#61]
• Διαφορές στις καταναλωτικές συνήθειες των αγοραστών οίνου πριν και μετά το lockdown [#60]
• Η πανδημία και το πέρασμα των οινοποιείων σε μία νέα εποχή επικοινωνίας [#59]
• Το BREXIT θα φέρει γραφειοκρατία και αύξηση τιμών στα εισαγόμενα κρασιά [#59]
• Οι πρώτες εκτιμήσεις του OIV για την παγκόσμια παραγωγή του 2020 [#59]
• Ένας αλλιώτικος τρόπος αποστολής φιαλών [#58]
• Marketing στα κοινωνικά δίκτυα για τη βιομηχανία του κρασιού (μέρος 2ο) [#58]
• Ένας διεθνής διαγωνισμός διαφορετικός [#58]
• Δαμάζοντας τη στρατηγική εμπορία [#57]
• Ηθικός καταναλωτισμός, η νέα τάση! [#57]
• Marketing στα κοινωνικά δίκτυα για τη βιομηχανία του κρασιού (μέρος 1ο) [#57]
• Οινοτουρισμός: η λαμπρή πορεία στο εξωτερικό και οι δυνατότητες εξέλιξης στην Ελλάδα [#56]
• Οινεμπόριο: ο κανόνας του παιχνιδιού και η στρατηγική της αράχνης [#55]
• Η Ιρλανδία εισάγει προειδοποιητικές ετικέτες σε οίνους και αλκοολούχα ποτά [#65]
• To 43ο συνέδριο του OIV [#65]
• Επισήμανση συστατικών στα κρασιά: Γενικό πλαίσιο, αντίληψη καταναλωτών και μελλοντικές προκλήσεις [#64]
• Έρευνα της Οινολογίας για τη διατροφική επισήμανση επί των οίνων [#64]
• Αυθεντικότητα και ιχνηλασιμότητα ελληνικών οινικών προϊόντων [#62]
• Πατατάκια τσιπς εκνευρίζουν τηνAOC Margaux [#61]
• Προγράμματα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα [#59]
• Παρενοχλήσεις στο Court of Master Sommeliers [#59]
• Απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ από τους δημόσιους υπαλλήλους της Κίνας [#59]
• Βοήθεια προς τους παραγωγούς για συνθήκες ασφαλούς εργασίας [#59]
• Συμφωνία Πρεσπών και Μακεδονικά κρασιά: τα ερωτήματα παραμένουν [#57]
• Μαυροδάφνη: η ποικιλία της επόμενης μέρας [#57]
• Αλλαγές στη νομοθεσία για την ογκομέτρηση δεξαμενών [#56]
• Δελτίο Τύπου από «Κτήματα Χατζημιχάλη Α.Ε.» [#55]
• Η γεύση του φωτός. Οι διαφανείς φιάλες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και την ταυτότητα των οίνων. [#67]
• Παλαίωση αποσταγμάτων: Ο ρόλος του ξύλινου βαρελιού και νεότερες τεχνικές [#67]
• Η απουσία οινοπνεύματος δεν αλλοιώνει τη γεύση των κρασιών [#65]
• Ελαττώματα στου οίνους. Αναγωγικά αρώματα, οξείδωση και πρόωρη γήρανση πρόληψη και διορθωτικά μέτρα. [#65]
• Mοριακή ταυτοποίηση και οινική αξιολόγηση των ποικιλιών «Καρναχαλάδες» και «Μπογιαλαμάδες» [#62]
• Pinore: νέα ερυθρή ποικιλία από τη διασταύρωση «Pinot Noir» και «Regent» [#62]
• Επίδραση της ωρίμανσης των σταφυλιών στον χαρακτήρα των οίνων από Σαββατιανό [#62]
• Τα διατροφικά λίπη αλληλοεπιδρούν με τις τανίνες σταφυλιών για να επηρεάσουν τη γεύση του κρασιού [#61]
• Διαμόρφωση του προφίλ κρασιού με μία καινοτόμο χρήση των κληματίδων της αμπέλου [#60]
• Ανάκτηση της οσφρητικής μας ικανότητας έπειτα από νόσηση με Covid-19 [#60]
• Πως διάφορα πιπέρια μιμούνται τα αρώματα διάσημων ποικιλιών [#60]
• Η κρυφή γοητεία των αρωμάτων και πως αυτή θα απελευθερωθεί [#59]
• Πως οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τα κρασιά με λίγα σάκχαρα; [#57]
• Μαυροδάφνη. Η ποικιλία της επόμενης μέρας [#57]
• Η πλαστικότητα της ποικιλίας Chardonnay απέναντι στο κλίμα [#56]
• Ήρθε άραγε το τέλος των υψηλόβαθμων κρασιών; [#56]
• Πώς θα αυξήσω το φρέσκο χαρακτήρα των ερυθρών κρασιών; [#56]
• Ο «πράσινος» χαρακτήρας των ερυθρών κρασιών [#55]
• Πόση βενζίνη μπορείς να αντέξεις στο κρασί σου; [#55]
• Μαγνητικά σωματίδια μπορούν να βελτιώσουν το άρωμα του κρασιού [#55]
• Οι νευροεπιστήμες αναλύουν τη γεύση [#55]
• Οι εντυπωσιακές επιδράσεις της μουσικής στο κρασί! [#55]
• Μύθοι και κρασί [#55]
• Αποαλκοόλωση: εισαγωγή στον κόσμο των No-Lo προϊόντων [#68]
• Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της μέτριας κατανάλωσης ερυθρού κρασιού στην υγεία: Υπάρχει κίνδυνος ή όχι; [#68]
• Η Ιρλανδία εισάγει προειδοποιητικές ετικέτες σε οίνους και αλκοολούχα ποτά [#65]
• Το κρασί δρα ενάντια στο οξειδωτικό στρες [#64]
• Είναι το αλκοόλ επικίνδυνο στις ηλικίες κάτω των 40; [#64]
• Η κατανάλωση οίνου και o κίνδυνος εγκεφαλικού [#64]
• Αντιυπερτασικές ιδιότητες των οινολασπών: Δόσεις, επίδραση της αποαλκοολοποίησης και πιθανοί μηχανισμοί δράσης [#62]
• Οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής των καταναλωτών με προτίμηση σε κάποιο αλκοολούχο ποτό: έχουν πραγματικά σημασία για τη δημόσια υγεία; [#61]
• Κρασί πριν από μπίρα ή μπίρα πριν από κρασί; Είτε έτσι είτε αλλιώς θα έχετε hangover [#61]
• Ανάκτηση της οσφρητικής μας ικανότητας έπειτα από νόσηση με Covid-19 [#60]
• Σε χαμηλές δόσεις η ρεσβερατρόλη μιμείται τα οιστρογόνα [#58]
• Κόκκινο κρασί και υγεία [#57]
• Γιατί οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν επιθετικοί όταν πίνουν αλκοόλ; [#55]
• Μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους μεσογειακούς αμπελώνες με χρήση καολίνη [#68]
• Οι ακραίες θερμοκρασίες μικρής διάρκειας έχουν μικρό αντίκτυπο στις πολυφαινόλες του κρασιού [#65]
• «Βιολογικό δε σημαίνει βιώσιμο» [#64]
• Σκουλήκια στον αγώνα εξοικονόμησης νερού [#64]
• Κορυφαίοι επαγγελματίες του οίνου ζητούν την εναλλακτική συσκευασία [#64]
• Το ζήτημα της ενέργειας στον αμπελοοινικό τομέα: προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους [#62]
• Υπερθέρμανση του πλανήτη και ποιότητα οίνου: Είμαστε κοντά στο κρίσιμο σημείο; [#62]
• Η βιομιμητική τεχνολογία: εφαρμοσμένα παραδείγματα στους τομείς της αμπελουργίας και της οινολογίας [#61]
• Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων (μέρος 5ο) [#60]
• Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι προκλήσεις της αμπελουργίας [#60]
• Η διαμόρφωση των δευτερογενών μεταβολιτών των ραγών από αβιοτικούς παράγοντες σε ένα σενάριο κλιματικής αλλαγής [#60]
• Για να επαναφέρουμε την βιοποικιλότητα στα αμπέλια δεν αρκεί να φυτεύουμε δένδρα [#60]
• Φυσικός φελλός και κλιματική αλλαγή [#59]
• Διαχείριση αποβλήτων: βιοαντιδραστήρες μεμβρανών (μέρος 4ο) [#59]
• Μέθοδοι επεξεργασίας υγρών αποβλήτων οινοποιείων: οι βιολογικές μέθοδοι επεξεργασίας (μέρος 3ο) [#58]
• Διαχείριση αποβλήτων (μέρος 2ο) [#57]
• Διαχείριση αποβλήτων (μέρος 1ο) [#56]
• Οικολογικές φιάλες από φυτικές ίνες [#56]
• Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στον αμπελοοινικό τομέα [#67]
• Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις τρισδιάστατες ξεναγήσεις [#65]
• Αναπτύχθηκε νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα [#64]
• Εφαρμογή εντοπίζει διατροφικές διαταραχές αμπελιών [#64]
• Το ζήτημα της ενέργειας στον αμπελοοινικό τομέα: προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους [#62]
• Pinore: νέα ερυθρή ποικιλία από τη διασταύρωση «Pinot Noir» και «Regent» [#62]
• Αυθεντικότητα και ιχνηλασιμότητα ελληνικών οινικών προϊόντων [#62]
• Η New Holland παρουσιάζει τα νέα ειδικά τρακτέρ T4 FNV [#62]
• Η βιομιμητική τεχνολογία: εφαρμοσμένα παραδείγματα στους τομείς της αμπελουργίας και της οινολογίας [#61]
• Μία νέα ψηφιακή εποχή ξημέρωσε για τους Ιάπωνες οινόφιλους [#59]
• Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία επεξεργασίας των λευκών οίνων [#58]
• Πώς θα είναι το οινοποιείο του μέλλοντος [#58]
• Ένα νέο εργαλείο στα χέρια των οινοποιών [#58]
• Εφαρμογή για smartphones που προβλέπει την πίεση στα αφρώδη [#58]
• Ένας αλλιώτικος τρόπος αποστολής φιαλών [#58]
• Μικροτσίπ στις φιάλες ενάντια στην οικονομική νοθεία [#57]
• Οινικές εφαρμογές κατακλύζουν την κινεζική αγορά [#57]
• Νέα εφαρμογή που μεταφράζει τις ετικέτες των οίνων [#57]
• DroneAgronomics: εξειδικευμένη υπηρεσία αμπελουργίας ακριβείας [#56]
• Μαγνητικά σωματίδια μπορούν να βελτιώσουν το άρωμα του κρασιού [#55]
• Οι νευροεπιστήμες αναλύουν τη γεύση [#55]
• Το μέλλον του κρασιού ίσως να περιλαμβάνει drones και εδώδιμα μπουκάλια [#55]